Annika Metsäketo tekee viikonloppuna Radio Novaan suoria lähetyksiä Pyhä Unpluggedista. Viime syksynä naimisiin mennyt juontaja sanoo ensimmäisen aviovuoden sujuneen hyvin. "Rouvana olo on ihanaa. Sisälläni on uudenlainen rauha. Tuntuu hyvältä, että olen jollekin näin tärkeä ja saan jakaa virallisesti elämäni sielunkumppanini kanssa." Kuva: Pia Jokela
Annika Metsäketo tekee viikonloppuna Radio Novaan suoria lähetyksiä Pyhä Unpluggedista. Viime syksynä naimisiin mennyt juontaja sanoo ensimmäisen aviovuoden sujuneen hyvin. "Rouvana olo on ihanaa. Sisälläni on uudenlainen rauha. Tuntuu hyvältä, että olen jollekin näin tärkeä ja saan jakaa virallisesti elämäni sielunkumppanini kanssa." Kuva: Pia Jokela

Annika Metsäketoa painostettiin parikymppisenä tekemään abortti. Nyt hän haluaa kannustaa raskasta päätöstä miettiviä tyttöjä kuuntelemaan itseään.

Radio Novan juontaja Annika Metsäketo, 43, on kertonut rankoista kokemuksistaan avoimesti. Hän sanoo saaneensa ihmisiltä paljon palautetta, joissa kiitellään rohkeudesta puhua vaikeistakin aiheista.

Annika on kertonut julkisuudessa vaikeista miessuhteistaan ja nuoruudessaan tekemästä abortista. Silloinen miesystävä painosti Annikaa keskeyttämään raskauden.

– Kun mietin epäreiluinta kohtelua, mitä olen miehiltä saanut, aborttiin painostaminen nousee kärkeen. Poikakaverini antoi ymmärtää haluavansa perheen kanssani, mutta vasta myöhemmin. Se lupaus ei koskaan toteutunut.

Annika toteaa olleensa sokea rakkaudessaan.

– Haluan kannustaa samassa tilanteessa olevia tyttöjä kuuntelemaan itseään. En uskaltanut luottaa omiin tunteisiini vaan yritin miellyttää toista liikaa. Miehen tahtoon ei pidä taipua, jos itse haluaa pitää lapsen.

Annika sanoo avoimuuden kannattaneen, jos yksikin ihminen kokee saaneensa siitä apua ja vertaistukea.

– Olen luonteeltani rehellinen. Jos puhun asioista, puhun suoraan ja kaunistelematta.

Nyt Annikan elämässä puhaltavat uudet, onnelliset tuulet. Rakkautta hehkuva juontaja avioitui turkkilaisen miehensä Baris Kirkgözin kanssa viime syyskuussa. Annika odottaa jo ensimmäistä hääpäiväänsä.

– Lähden silloin rakkauslomalle Turkkiin, mutten tiedä tarkemmin, mitä tapahtuu. Baris järjestää kaiken ohjelman yllätyksenä.

Viimeksi Annika vieraili Turkissa heinäkuussa.

– Istanbulissa oli silloin viileämpää kuin Suomessa! Oli aivan tuuriani, että superhelteet menivät ohi. Baris oli Suomessa juhannuksena, kun lämpöä oli kymmenen astetta. Hän hämmästeli kesäsäätä mutta viihtyi hyvin mökillä. Hän rakastui koivujen kauneuteen ja grillattuun possun kasleriin.

Annika kertoi kuulumisiaan Pyhällä, jossa jammaillaan Aki Kaurismäen hengessä 3.8. asti. Suomen sympaattisimmaksi musiikkifestivaaliksi kutsuttu Pyhä Unplugged soi Pyhätunturin jylhissä maisemissa 17. kerran.

Tapahtuman teemana ovat Aki Kaurismäen elokuvat. Viikonlopun aikana kuullaan Kaurismäen leffoissa esiintyneitä artisteja ja katsotaan elokuvia. Ohjaajalegenda on itse paikalla kertomassa töistään.

Annika kertoi abortista ensimmäisenä Anna-lehdessä.

Lue myös:

Kihlautunut Annika Metsäketo: "Lähipiirin kommentit turkkilaisesta miehestä satuttivat"

Annika Metsäketo avioliitostaan turkkilaisen Bariksen kanssa: "Etäsuhde toimii hyvin"

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti