Petra Kapanen erosi Sami Kapasesta vuonna 2011. Kuva: Panu Pälviä
Petra Kapanen erosi Sami Kapasesta vuonna 2011. Kuva: Panu Pälviä

15 vuoden ikäero ei haittaa Petra Kapasta ja Pele Koljosta.

Petra Kapanen, 42, ja Pele Koljonen, 27, hehkuttavat rakkauttaan Ilta-Sanomien haastattelussa. Tutustumisen jälkeen he muuttivat nopeasti yhteen, menivät kihloihin ja suunnittelevat parhaillaan häitä.

Yhteisessä kodissa asuu parin lisäksi neljä teini-ikäistä lasta Petran edellisestä avioliitosta ex-jääkiekkoilija Sami Kapasen kanssa. 

– En ole aiemmin oikein elänyt tällaisessa parisuhteessa, jossa ollaan läsnä, Petra kertoo haastattelussa.

Petran mielestä monella on väärä kuva jääkiekkovaimon elämästä. Uima-altaalla lekottelun sijaan se oli melko yksinäistä lasten- ja kodinhoitoa.

Pele, jonka isä on jalkapallovaikuttaja Atik Ismail, työskentelee valmentajana ja liikunnanohjaajana. Pari oli tuntenut jo pitkään ennen kuin rakkaus syttyi loppuvuonna 2014.

Pele haaveilee lapsista. Petrakaan ei vierasta ajatusta, vaikka onkin avomiestään 15 vuotta vanhempi.

– Minähän olen aina haaveillut viidestä lapsesta ja suurperheestä. En missään nimessä ole sitä mieltä, että lapsilukuni on jo täynnä, Petra sanoo lehdelle.

Vauvakuumetta Petra ei kuitenkaan myönnä potevansa. Pele kertoo haastattelussa, että pystyisi myös hyväksymään lapsettomuuden.

– En ole Petran kanssa sen takia, että hän synnyttäisi minulle lapsen.

Lillunlaari

Nuorempaan rakastunut Petra Kapanen, 42, IS:lle: ”Lapsiluku ei ole täynnä”

Voihan itku.....mutta kaikkea hyvää...kai.pistäkäähän tarina talyeen, eiköhän jatko-osia tulossa. Miksi näitä pitää levitellä ympäriinsä kertomaan kuinka ihanaa on olla, tässä tapaukseesa vanhempi nainen..ö..ja nuorempi poika,mies. Me Naiset lehtenä on kai sopiva levityskanava, eipä tarvi tuliaisena äitilleenkään viedä.
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.