Aku Hirviniemi kertoo, että suositun Luokkakokous-elokuvan kakkososa kuvataan ensi keväänä. ”Meno tulee olemaan entistä hullumpaa: kreiseilyä potenssiin kaksi. Koitamme saada taas kriitikot vihaisiksi”, hän virnistää. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Hirviniemi kertoo, että suositun Luokkakokous-elokuvan kakkososa kuvataan ensi keväänä. ”Meno tulee olemaan entistä hullumpaa: kreiseilyä potenssiin kaksi. Koitamme saada taas kriitikot vihaisiksi”, hän virnistää. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Aku Hirviniemi valloittaa syksyllä Kansallisteatterin lavan rakastetussa klassikkonäytelmässä Nummisuutarit. – On mahtavaa päästä vispaamaan ja tekemään kainalopieruja, mies intoilee.

Suomen Kansallisteatterin syksy on täynnä kiinnostavia ensi-iltoja. Yksi puhutuimmista on Aleksis Kiven komedia Nummisuutarit, jonka pääosassa Eskona hyörii Aku Hirviniemi.

Rakastetun klassikkonäytelmän ohjaa Janne Reinikainen. Esitys saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä syyskuussa.

– On mahtavaa päästä vispaamaan ja tekemään kainalopieruja. Kansallisteatteri on hyvä talo – näyttelijöiden talo, jossa asiat järjestyvät. On hieno mahdollisuus olla mukana isossa klassikossa. Oma arvonsa on myös sillä, että Kansallisteatterin lava on tavallaan Suomen päänäyttämö. Rooli on minulle yksi virstanpylväs, Aku sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Aku Hirviniemi taituroi Nummisuutareiden energisessä tulkinnassa. Näytelmän ensi-ilta on 23. syyskuuta.

Akulle Kansallisteatteri on tuttu paikka, sillä hän debytoi teatterikorkeakoululaisena talossa reilut kymmenen vuotta sitten.

– Tein harjoittelutyöni Omapohjan näyttämölle. Teatterin nykyinen johtaja Mika Myllyaho ohjasi Inishmoren luutnantti -näytelmän. Janne Reinikainen näytteli pääosaa. Ympyrä tavallaan sulkeutuu nyt, kun työskentelen taas molempien kanssa. Tämän jälkeen tänne ei tarvitsekaan tehdä mitään, Aku vitsailee.

Viihdeyleisö seuraa perässä

Suuri yleisö tuntee Akun suosituista viihdesarjoista, kuten Putous, Kingi ja Posse, sekä katsojaennätyksiä rikkoneesta Luokkakokous-elokuvasta.

Tunteeko Aku tarvetta todistella Kansallisteatterin pääroolillaan, että osaa tehdä muutakin kuin tv-viihdettä?

– Olen päätynyt opiskelemaan Teatterikorkeakouluun ja valmistunut sieltä näyttelijäksi: sydän ja juureni ovat teatterissa. Olin jo kouluaikana koomisesti virittynyt. En ole koskaan ollut ronkeli sen suhteen. Olen tehnyt paljon hömpänpömppää – se on minulle luontevaa. Mutta teen mielelläni muutakin. En kauheasti ajattele, mitä mieltä ihmiset ovat tekemisistäni, Aku sanoo.

Hänen mukaansa viihdejulkisuudessa on paljon hyviäkin puolia.

– Olen tottunut siihen, että suuri yleisö tietää minut viihteestä. Teatteriyleisö on aika paljon eri porukkaa kuin yleisö kotisohvilla. Monet tv:n katsojat ovat löytäneet tiensä teatteriin minua seuraamalla! Tuntuu hienolta, jos voin houkutella nimelläni uutta yleisöä teatterin pariin.

Akulla on aktiivisia ihailijoita, jotka ovat fanittaneet miestä ensimmäisestä Putous-kaudesta lähtien.

– Ihmiset ovat saattaneet nähdä jonkun esitykseni monta kertaa. Putouksen kakkoskauden jälkeen meno oli hulluimmillaan. Näyttelin silloin Hämeenlinnassa, ja esityksen jälkeen paikalla saattoi olla viidenkymmenen nimmarinpyytäjän jono. Meno oli kuin Broadwaylla. Se oli aika hassua. Nyt suurin melske on ohi ja pyytäjiä on enää muutamia.

Lue myös:

Aku Hirviniemi: ”Nuorena pelkäsin kuolevani, jos lähden kauas kotoa”

Niina Lahtinen ja Aku Hirviniemi tiukan paikan edessä: ”Olemme ihan kusessa ja paniikissa”

Aku Hirviniemi hikeentyi: ”Kerroin haisevat terveiseni muutamalle kanavapomolle”

Sisältö jatkuu mainoksen alla