Kuvassa Miss USA:n kruunun vienyt Nia Sanchez. Jutun lopussa kuva normaalivartaloisesta missistä. Kuva: Reuters
Kuvassa Miss USA:n kruunun vienyt Nia Sanchez. Jutun lopussa kuva normaalivartaloisesta missistä. Kuva: Reuters

Miss USA -kilpailuun osallistunut Mekayla Diehl sai kehuja normaalista vartalostaan.

Sunnuntaina kruunattiin Miss USA vuosimallia 2014. Kauneimman tittelin vei Miss Nevada Nia Sanchez, 24. Nevadan missi ei kuitenkaan ollut se, josta lähetyksen aikana kohistiin, vaan Twitter-räjähti kannustusviesteistä, kun uimapukukierrokselle saapui Miss Indiana Mekayla Diehl, 25.

Diehl erottui edukseen "normaalilla vartalollaan".

"Tein paljon töitä vartaloni eteen. En voisi olla ylpeämpi", Diehl kirjoitti kilpailun jälkeen Twitterissä.

Samassa viestissä hän kertoi, ettei edes haluaisi olla äärettömän laiha.

Sosiaalisen median kannustuksesta huolimatta Diehl ei päässyt edes kymmenen parhaan joukkoon.

Ennen Miss USA -kilpailua antamissaan haastatteluissa Mekayla Diehl on kertonut joutuneensa 8-vuotiaana seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Mekaylan on kasvattanut hänen isoäitinsä.

Mekayla Diehl uimapukukierroksella. Kuva: Twitter

Lue myös:

Anoreksiasta toipunut Miss Suomi: "Pahimmillaan makasin letkuissa sairaalassa"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.