Ninja Sarasalo aikoo laihduttaa kymmen kiloa ja saada töitä Yhdysvalloista.

Ninja Sarasalo, yksi Suomen menestyneimmistä huippumalleista, suunnittelee aloittavansa kansainvälisen mallinuran uudelleen. 

Ninja, 33, on päättänyt lähteä New Yorkiin luomaan uutta uraa pluskoon mallina.

Burnoutin jälkeen en ole pelännyt mitään, hän sanoo.

– Aiemmin olin kieltänyt sen ajatuksen itseltäni. Ajattelin olevani vääränikäinen ja -kokoinen. Minussa on kuitenkin kapinaluonnetta. Haluan todistaa maailmalle pystyväni lähtemään edelleen malliksi, koosta ja iästä viis.

Lähtö Yhdysvaltoihin odottaa jo keväällä. Jotta töitä ilmaantuisi, Ninjan pyrkii parantamaan yleiskuntoaan – edessä on kymmenen kilon laihdutusurakka. Helmi–maaliskuussa Ninja lähettää portfolionsa mallitoimistoihin. Kansainvälinen mallitoimisto IMG on Ninjan ykkösvaihtoehto, mutta mikään ei ole vielä varmaa.

– Riskillä lähdetään. Uskon kuitenkin, että minulla on hyvät mahikset saada töitä, Ninja kertoo.

Perhe tulee perässä

Lähtö ei tule ilmaiseksi. Esimerkiksi työlupa maksaa pitkän pennin, eikä toimeentulosta mallimarkkinoilla ole mitään takeita. Ninja ei kuitenkaan pelkää.

– Olen aina ottanut myös isoja taloudellisia riskejä. Rahaa se vain on, hän sanoo.

– Aiemmin olin huithapeli rahan kanssa ja laitoin kaiken palamaan. Nykyään olen viisaampi.

"Suomessa minun kokoiselleni ei ole tarpeeksi duunia."

Ninja luottaa lujasti, että kookkaammilla malleilla on markkinoita Yhdysvalloissa. Siksi hän lähtee matkaan dollarinkuvat silmissään.

– Suomessa minun kokoiselleni ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi duunia. Toki olen tehnyt hienoja juttuja täälläkin, mutta niillä ei laskuja makseta. Jenkeissä pyörivät isot rahat.

Aluksi Ninja lähtee meren taa yksin. Aviomies Yoshiki, Taito-poika Taika-koira tulevat perästä. Sopeutuminen erossaoloon kammottaa Ninjaa jo nyt.

Ninja ja Yoshiki ovat alustavasti puhuneet, että ensi syksynä koulun aloittava Taito saisi Yhdysvalloissa kotiopetusta. Yoshiki luottaa puolisonsa menestykseen ja odottaa muuttoa innoissaan.

– Jos vaimolle löytyy paljon töitä, voin nähdä itseni koti-isänä, hän kertoo.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.