Laulaja Nina Tapio sai ensimmäisen tyttärensä parikymppisenä ja nyt hän odottaa yhteistä lasta uuden avopuolisonsa kanssa. – On hienoa, että voin vielä kokea lapsen saamisen ihmeen.

Kuva Jouni Harala

Neljätoista vuotta sitten laulaja Nina Tapio katseli Helsingin Kätilöopiston sairaalan parvekkeelta alas bussipysäkille ja ihmetteli, kuinka paikasta toiseen kiiruhtavien ihmisten elämä saattoi jatkua, kun hänen omansa oli juuri muuttunut. Hänestä oli tullut äiti.

Jo hyvin nuorena Ninalle oli selvää, että hän haluaa perustaa perheen, saada lapsia ja hoitaa heitä. Nyt, kun 40-vuotissyntymäpäivä häämöttää vain parin kuukauden päässä, Nina on huomannut arvostavansa kotia ja perhettä yhä enemmän. Nyt perhe kasvaa entisestään. Nina ja hänen avopuolisonsa, stunt-mies ja pappi Reijo ”Reka” Kontio odottavat ensimmäistä yhteistä lastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raskaus on sujunut hyvin, vaikka alkuajat vaativatkin voimia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kyllä sen huomaa, että edellisestä odotuksesta on jo yli kymmenen vuotta, Nina sanoo.

Tyttäret apuna

Tällä hetkellä lauluyhtye AiA:n ja Jari Sillanpään yhteinen joulukiertue pitää Ninan kiireisenä ja jouluvalmistelut jäävät viime tinkaan. Vuoden lopussa työkiireet helpottavat ja keväällä perheen arjen täyttääkin sitten uusi tulokas.

Nina ei ole koskaan haaveillut mistään tietystä lapsiluvusta, vaan hän ajatteli, että kolmas tulee, jos on tullakseen.

– Totta kai kävi mielessä, että olenhan jo tämän ikäinen. Ajattelin, että joko nyt tai ei ikinä.

– Ei tämä ole mikään projekti ollut, mutta on hienoa, että voin vielä kokea lapsen saamisen ihmeen. Se on aina suuri lahja. Olen ollut hyvin tyytyväinen tilanteeseeni ja onnellinen siitä, että minulla on jo kaksi lasta. Toisaalta ajattelin, että jos Luoja suo, kolmaskin saa tulla.

Ninalla on läheiset välit tyttäriinsä Adaan, 14, ja Elsaan, 11. Kun Nina kertoi odottavansa vauvaa, Ada purskahti itkuun: "Ihanaa äiti, ootsä raskaana?!"

– On kiva tilanne, että voin jakaa tämänkin asian tyttärieni kanssa. He ymmärtävät sen jo ihan eri lailla kuin pienemmät lapset käsittäisivät.

Nina on tehnyt pitkän uran teattereissa, studiossa ja keikoilla. Enää ura ei ole Ninalle niin tärkeä kuin nuorempana. Tulevia töitään hän ei ole tarkemmin edes suunnitellut.

– Kuppi on kääntynyt, minulla ei ole enää samanlaista painetta tehdä töitä. Parikymppisenä esiintyjänä ei voinut kadota muutamaksi vuodeksi äitiyteen, vaan oli pakko puskea eteenpäin. Minulla oli silti tunne, että halusin elämääni muutakin sisältöä kuin työn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla