Niklas Hagman, 38, vietti elokuvailtaa Lukaksen, 10, Lilan, 8, ja Elianan, 5, kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Hagman, 38, vietti elokuvailtaa Lukaksen, 10, Lilan, 8, ja Elianan, 5, kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Niklas Hagman päätti 19 vuoden jääkiekkouransa viime keväällä ja elää nyt koti-isänä.

Niklas Hagman, 38, on nykyään koti-isänä, kun vaimo Piritta Hagman työskentelee yrittäjänä. Perheeseen kuuluu kolme lasta Lukas, 10, Lila, 8, ja Eliana, 5.

– Olen ollut onnellisessa asemassa. Sain pelata jääkiekkoa, tehdä työtä jota rakastin, niin kauan. On tarkoitus, että alan opiskella  jotakin – ja on minulla myös muutamia työelämään liittyviä virityksiä.

Niklaksen valmentajat kehottivat häntä aikoinaan opiskelemaan, mutta mies panosti jääkiekkoon.

– Valmentajat sanoivat aina, että kiekkoura loppuu joku päivä. Nyt mietin itsekin, että olisi ollut fiksumpaa opiskella jo uran aikaan jotakin. Jenkeissä pelimatkat olivat pitkiä ja usein tuli tuijotettua vain telkkaria. Olisihan siinä voinut jotain samalla opiskellakin.

Niklaksen uran aikaan Piritta hoiti kauden aikaan päävastuun perheestä ja kodista. Kauden jälkeen Niklas on ollut aina täysillä mukana lasten menoissa.

”Olemme vähentäneet lihan syöntiä, tänä vuonna sitä on tehty vain kerran.”

Koti-isänä hän on viihtynyt hyvin.

– Haastavinta on keksiä monipuolista syötävää, jota kaikki syövät. Bravuurini on pihvit, joita kaksi lapsista syö ja yksi ei. Aina joutuu vähän kikkailemaan. Tosin olemme vähentäneet lihan syöntiä, tänä vuonna sitä on tehty vain kerran.

Tammikuun Niklas eli kasvisruualla.

– Kokeilin myös mehupaastoa. Kun pelit ovat ohi, niin voi kokeilla tällaisia erilaisia juttuja. Painoa minulla on alkuvuoden aikana tippunut 6–7 kiloa ja olo on hyvä, Niklas kertoi Disneyn Coco-elokuvan kutsuvierasensi-illassa.