Niina Lahtinen ja Veera Korhonen on totuttu näkemään talk show'ssaan vaatteet yllään. Kuva: Pia Arnould
Niina Lahtinen ja Veera Korhonen on totuttu näkemään talk show'ssaan vaatteet yllään. Kuva: Pia Arnould

Äänimies joutui pohtimaan, mihin kiinnittäisi #evek-talk show'n naisten mikit.

Me Naisten #evek-talk show'n naiskolmikko Niina Lahtinen, Veera Korhonen ja Ulla Virtanen esiintyvät ilkosillaan ja ilman meikkiä ohjelman uusimassa jaksossa.

Jakson nimi onkin Naked truth, mutta mikä sai heidät riisumaan itsensä televisiokameran edessä?

– Mediassa etenkin naiset nähdään yleensä stailattuina ja hirveän pakkelikerroksen peittäminä. Halusimme tehdä jakson, jossa olisimme täysin ilman meikkiä. Sitten tajusimme, että on hirveän tekopyhää puhua siitä, kuinka pystyy olemaan ilman meikkiä, jos on muuten täydessä tällingissä. Siitä tuli idea, että jätetään kaikki pois vaatteita myöten. Ajatuksena ei siis ollut, että otetaan vaatteet pois ja kohautetaan, Me Naisten bloggarinakin toimiva Veera sanoo.

– Tiesimme myös, ettei meistä tule näkymään mitään kriittistä. Kamalin jaksossa näkyvä asia on varmaan se meitsin vatsamakkara. Se varmaan jotain taas järkyttää, hän nauraa.

Veera sanoo varautuneensa siihen, että he tulevat saamaan palautetta paljaasta pinnasta.

"Kun itse tykkää omasta tomumajastaan, ei ole väliä, tykkäävätkö muut."

– Onhan internet täynnä ihmisiä, jotka haluavat sanoa jotain ilkeää. Olen saanut blogini myötä kuulla itsestäni asioita aiemminkin, joten olen tottunut sellaiseen. Kun itse omasta tomumajastaan tykkää, ei sillä ole väliä, tykkäävätkö muut.

Veeran mielestä ihmisten suhtautuminen alastomuuteen on yhä varsin kaksinaismoralistista.

– Alastomuus on toisille sallitumpaa kuin toisille. Instagram on täynnä kuvia, joissa mimmit poseeraavat pelkissä stringeissä salitreenin jälkeen. Jostain syystä se on fitness-yhteydessä sallitumpaa kuin muissa.

"Välillä nauratti, kun tajusimme heiluvamme alasti muiden työpaikalla."

Ilman vaatteita kuvauksissa istuminen ei Veeran mielestä tuntunut kovinkaan oudolta, lähinnä siltä kuin olisi ollut saunassa.

– Kyllä meitä välillä nauratti, kun tajusimme heiluvamme alasti muiden työpaikalla. Sekin oli aika huvittavaa, kun äänimies mietti, mihin hän kiinnittäisi mikrofonit. Yleensähän mikki laitetaan kiinni vaatteeseen. Nyt hän päätyi teippaamaan sen dekolteelle.

Rakkauden jumala

Niina Lahtinen, Veera Korhonen ja Ulla Virtanen: Tämän takia päätimme nakuilla tv:ssä

Keskustelkaa siitä että miksi monien mielestä kun on seurustellut monta vuotta niin ei enää pystyis olla rakastunu omaan naiseen/mieheen. Miksi se 'rakkaus' pitäisi muuttua monen vuoden päästä? Miksi pitäisi kyllästyä toiseen? Olen itse seurustellut 4vuotta ja rakastan oman kumppanini. Ja hän minua. Joskus moni luulee että olemme vasta tapaillut kosks olemme tosi kiinni toisistamme.
Lue kommentti
Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.