Näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtisen, 32, perheessä on menty viime vuodet puoliso Aku Hirviniemen työn ehdoilla. Tänä syksynä on Niinan aika räväyttää.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen, 32, aloitti pari viikkoa sitten Nelosen Hyvien ja huonojen uutisten uutena vakiopanelistina. Hänellä on myös kotipornotähden rooli TV2:n Kimmo-sarjassa.

Lisäksi hän käsikirjoittaa YleLeaksia, jossa esiintyykin. Niinan käsialaa on myös MTV3:n uusi sarja Harjakaisen & Piisisen talkoot, jossa naurattaa puoliso Aku. 

Kaiken ohessa Niina on ollut mukana kehittelemässä biisejä avomiehensä Aku Hirviniemen Putous-sketsihahmoille. Kun lapset on pantu nukkumaan, pariskunta on istunut keittiönpöydän ääreen hiomaan sanoituksia.

– Joku kaveri jo tuumasi, että kääntääpä mille kanavalle hyvänsä, siellä on aina joko emäntä tai isäntä, Niina sanoo. 

Emännän vuoro

Niina on kotoisin Riihimäeltä, jonne hän muutti takaisin heti valmistuttuaan. Hänen mielestään Riihimäellä on kaikki, mitä ihminen voi tarvita. 

Niina on valmistunut Turun taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi ja työskennellyt sen jälkeen niin ohjaajana, tuottajana, käsikirjoittajana kuin näyttelijänäkin. Vapaa-ajalla hän lenkkeilee koiransa Kaj-Erik Relanderin, tuttavallisemmin Rellun, kanssa ja pelaa sählyä.

– Yritän kotiäitivuosien jälkeen taas varovasti sopeutua yhteiskuntaan ja aikuisten seuraan. Nyt kun Akulla on vähän rauhallisempi syksy töiden suhteen, on minun vuoroni, Niina kertoo.

Viimeiset kolme vuotta Lahtisen-Hirviniemen perheessä on menty Akun työn ehdoilla. Niina on pitkälti saanut vastata kodin pyörittämisestä, kun Akun sketsihahmoilla on riittänyt keikkoja. Vaikka Niina on tsempannut parhaansa mukaan miestään, hän myöntää, että välillä mieleen on hiipinyt kateus.

– Olen vahvasti alkanut kannattaa ehdotusta, jossa vanhempainvapaista jyvitettäisiin kuusi kuukautta äidille, kuusi isälle ja lopusta kuudesta saisi päättää itse.

Miehen suosio on kuitenkin kohentanut taiteilijaperheen taloutta. Perhe on saanut korjannut vanhan talonsa katon ja tehnyt keittiöremontin. Hiljattain koko sakki lomaili etelän lämmössä, jossa he Niinan sanojen mukaan majoittuivat "kuin mitkäkin kroisokset".

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.