Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen Specsavers Helsinki City Run -puolimaratonilla, joka juostiin tänä vuonna diabeetikkolasten puolesta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen Specsavers Helsinki City Run -puolimaratonilla, joka juostiin tänä vuonna diabeetikkolasten puolesta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Niina Lahtinen on seurannut puolisonsa Aku Hirviniemen kuntokuuria ylpeänä ja hieman huvittuneena. – Sehän on ihanaa, että herra kuntoutuu ja muistaa päivittää kaikki urheilusuorituksensa sosiaaliseen mediaan.

Suosittu näyttelijäpariskunta Niina Lahtinen, 34, ja Aku Hirviniemi, 30, juoksivat lauantaina Specsavers Helsinki City Run -puolimaratonin.

– Juoksemme avoimin mielin ilman sen kummempia tavoitteita. Parempi pitää mölyt mahassa, ettei tarvitse jälkikäteen hävetä. Pääasia, että hiki tulee, koomikkopari veisteli ennen juoksua.

Aku on helmikuusta saakka treenannut säännöllisesti adidasheimo-juoksuvalmennusryhmässä tähtäimessään kesäkuussa ensimmäistä kertaa juostava Helsinki Half Marathon. Kovassa tikissä oleva Aku on omien sanojensa mukaan kasvattanut treenillä lähinnä lihasmassaa ja painonpudotus sekä kiinteytyminen ovat tulleet sivutuotteena. Hiljattain hän jakoi Twitter-tilillään kuvan itsestään juoksemassa alasti Malediivien rantavesissä. Niina on seurannut miehensä kuntoiluprojektia ylpeänä ja pilke silmäkulmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Sehän on ihanaa, että herra kuntoutuu ja muistaa päivittää kaikki urheilusuorituksensa sosiaaliseen mediaan. Olen tosi ylpeä hänestä. Hän on melkoinen hottis, jolla on hyvä bruna. Muiden ihailu on pelkkää plussaa, hän nauroi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsiperhearkea elävä koomikkopari ei useinkaan ehdi yhdessä lenkkipolulle, joten lauantainen yhteismatka oli harvinaista herkkua. Perheeseen tulee Juoksija-lehti, josta pari napsii vinkkejä.

– Käyn satunnaisesti lenkillä, mutten ole mikään juoksuaktiivi. Enemmän harrastan kuntosalia. Olen sosiaalinen urheilija, eli kaipaan treenatessa seuraa, Niina kertoi.

Muun muassa Hyvät ja huonot uutiset- sekä YleLeaks-ohjelmista tuttu Niina oli puolimaratonilla toista kertaa. Luokkakokous-elokuvaa kesällä kuvaavalle Akulle kerta oli ensimmäinen. Tulevista työkuvioistaan mies oli vielä vaitonainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla