Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen Specsavers Helsinki City Run -puolimaratonilla, joka juostiin tänä vuonna diabeetikkolasten puolesta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen Specsavers Helsinki City Run -puolimaratonilla, joka juostiin tänä vuonna diabeetikkolasten puolesta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Niina Lahtinen on seurannut puolisonsa Aku Hirviniemen kuntokuuria ylpeänä ja hieman huvittuneena. – Sehän on ihanaa, että herra kuntoutuu ja muistaa päivittää kaikki urheilusuorituksensa sosiaaliseen mediaan.

Suosittu näyttelijäpariskunta Niina Lahtinen, 34, ja Aku Hirviniemi, 30, juoksivat lauantaina Specsavers Helsinki City Run -puolimaratonin.

– Juoksemme avoimin mielin ilman sen kummempia tavoitteita. Parempi pitää mölyt mahassa, ettei tarvitse jälkikäteen hävetä. Pääasia, että hiki tulee, koomikkopari veisteli ennen juoksua.

Aku on helmikuusta saakka treenannut säännöllisesti adidasheimo-juoksuvalmennusryhmässä tähtäimessään kesäkuussa ensimmäistä kertaa juostava Helsinki Half Marathon. Kovassa tikissä oleva Aku on omien sanojensa mukaan kasvattanut treenillä lähinnä lihasmassaa ja painonpudotus sekä kiinteytyminen ovat tulleet sivutuotteena. Hiljattain hän jakoi Twitter-tilillään kuvan itsestään juoksemassa alasti Malediivien rantavesissä. Niina on seurannut miehensä kuntoiluprojektia ylpeänä ja pilke silmäkulmassa.

– Sehän on ihanaa, että herra kuntoutuu ja muistaa päivittää kaikki urheilusuorituksensa sosiaaliseen mediaan. Olen tosi ylpeä hänestä. Hän on melkoinen hottis, jolla on hyvä bruna. Muiden ihailu on pelkkää plussaa, hän nauroi.

Lapsiperhearkea elävä koomikkopari ei useinkaan ehdi yhdessä lenkkipolulle, joten lauantainen yhteismatka oli harvinaista herkkua. Perheeseen tulee Juoksija-lehti, josta pari napsii vinkkejä.

– Käyn satunnaisesti lenkillä, mutten ole mikään juoksuaktiivi. Enemmän harrastan kuntosalia. Olen sosiaalinen urheilija, eli kaipaan treenatessa seuraa, Niina kertoi.

Muun muassa Hyvät ja huonot uutiset- sekä YleLeaks-ohjelmista tuttu Niina oli puolimaratonilla toista kertaa. Luokkakokous-elokuvaa kesällä kuvaavalle Akulle kerta oli ensimmäinen. Tulevista työkuvioistaan mies oli vielä vaitonainen.

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...