Niina Lahtinen oli lainannut asunsa Riihimäellä sijaitsevan Vaatelainaamosta. "Loistavaa, että on paikka, josta voi käydä lainaamassa asun viikoksi tai pariksi. Siellä on paljon kotimaisten suunnittelijoiden eettisesti valmistettuja vaatteita, asusteita ja koruja", hän kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niina Lahtinen oli lainannut asunsa Riihimäellä sijaitsevan Vaatelainaamosta. "Loistavaa, että on paikka, josta voi käydä lainaamassa asun viikoksi tai pariksi. Siellä on paljon kotimaisten suunnittelijoiden eettisesti valmistettuja vaatteita, asusteita ja koruja", hän kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Pian koittava juoksuhaaste jännittää jo näyttelijäpariskuntaa.

Koomikko Niina Lahtinen, 35, osallistuu toukokuussa jo kolmatta kertaa Helsinki City Run -puolimaratonille näyttelijämiehensä Aku Hirviniemen kanssa.

Niina oli lupautunut myös tapahtumaan liittyvään juoksukouluun, muttei kuulemma ole kerennyt yhteenkään treeniin mukaan.

– Emme ole Akun kanssa ehtineet lenkkipolulle ollenkaan tänä vuonna! Olemme ihan kusessa ja paniikissa, hän kertoi rempseään tyyliinsä uutuussarjansa lehdistötilaisuudessa.

Niina suhtautuu juoksuhaasteeseen kuitenkin hyvillä mielin. Hän alitti viime vuonna samassa tapahtumassa kahden tunnin ajan, eli teki henkilökohtaisen ennätyksensä.

– No, jos ei muuta, niin HCR kuittaa kevään olemattoman juoksusaldon. En ole vielä valinnut juoksustrategiaani. Saa nähdä kuolenko koitokseen, hän nauroi.

”Elän pienellä budjetilla”

Niina nähdään Elisa Viihteellä joulukuussa alkavassa uudessa draamasarjassa Downshiftaajat – vähemmän on enemmän.

Sarjan ohjaa Teppo Airaksinen (mm. Napapiirin Sankarit 2, Kimmo) ja sen on käsikirjoittanut Timo Varpio (mm. Roba, Helppo elämä). Päärooleissa Niinan lisäksi nähdään Iina Kuustonen, Jussi Vatanen ja Mikko Leppilampi.

Uutuussarjan keskeinen teema on pakon edessä tapahtuva downshiftaus: Päähenkilöt menettävät kaiken omaisuutensa ja joutuvat luopumaan totutusta korkeasta elintasostaan ja muuttamaan kaupungin arvoalueelta lähiöön.

– Esitän sarjassa Piaa, joka rakastaa merkkilaukkuja ja rakennekynsiä. Harppaus rooliin omasta elämästäni oli siis melko suuri. Itse vastustan kertakäyttökulttuuria ja kerskakulutusta. Elän pienellä budjetilla, eli tavallaan downshiftaan koko ajan, Niina kertoi.

Näyttelijän kevät on ollut kiireinen. Siskonpedin uudet jaksot on juuri saatu purkkiin ja Downshiftaajia hän kuvaa heinäkuulle saakka. Sen jälkeen olisi tarkoitus mökkeillä perheen kanssa.

Lue myös:

Tämän verran Niina Lahtinen tuhlaa viikossa

Katso video: Näin Niina Lahtinen imitoi Aku Hirviniemeä

Niina Lahtinen lihasmassaa kasvattaneesta Akusta: "Melkoinen hottis"

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”