Vuosi sitten juontajapari Niina Heralan ja Lorenz Backmanin suhde ajautui syvään kriisiin. Terapian läpikäynyt pari juhlii pian häitään.

Niina Heralan ja Lorenz ”Lore” Backmanin keskinäisestä sanailusta näkee, ettei tässä suhteessa kumpikaan jää alakynteen. Jos toisen mielipiteet eivät miellytä, napauttaa toinen nasevalla kommentilla vastaiskun. Mutta sitten vaihdetaankin taas hymyjä ja hempeitä katseita.

Niina ja Lore tapasivat toisensa kuusi vuotta sitten Huuma-ohjelman kuvauksissa. Suhteen alku oli täynnä onnea ja rakkautta. Niina ihastui Loressa tämän turvallisuuteen ja kykyyn tulla toimeen kaikkien kanssa. Lore taas ihaili Niinan heittäytymiskykyä ja rohkeutta.

Alkuhuuman jälkeen Niina ja Lore alkoivat kuitenkin huomata, että he ovat erilaisia lähes kaikessa. Eniten Lore ja Niina erosivat siinä, miten paljon he näyttivät tunteita.

Pari haki apua ammattiauttajalta jo suhteen alkuvaiheessa. Lore alkoi viitisen vuotta sitten käydä elämäntaitokoulutuksessa ja sai Niinankin innostumaan itsetutkiskelusta.

Menneisyyden möröt

Suurin mullistus alkoi reilu vuosi sitten, kun Lore ryhtyi toden teolla työstämään menneisyytensä mörköjä.

Lore kertoo aina eläneensä suorittajan ja miellyttäjän elämää. Myös perfektionismi vaivasi. Jo teininä hän oli läpikäynyt masennuksen ja näyttelijänopintojen aikana burnoutin.

Lore oli aiemminkin käynyt terapiassa, mutta hän kuvailee sitä lääkkeeksi, joka hoiti oireet, muttei pureutunut kipujen todellisiin syihin. Kun ne lopulta nousivat pintaan, Lore sulkeutui pitkäksi aikaa oman päänsä sisälle, eikä pystynyt ottamaan vastuuta kuin itsestään.

– Kaikki luurankoni tulivat ryminällä kaapista ja vajosin pohjamutiin. Käyttäydyin kuin olisin ollut sairas, eikä minulla ollut enää riittävästi voimavaroja läheisilleni.

Loren romahdus oli kova koettelemus myös Niinalle, sillä tämä joutui ottamaan yksin vastuun perheen kahdesta lapsesta odottaessaan samalla kolmatta. Synnytyksen jälkeen oli edessä vielä lisää haasteita, koska hän kuvasi ensimmäisen suuren elokuvaroolinsa. Päälle tuli vielä tieto Idolsin juontajan pestistä.

Vaikka Lore oli koko viime kevään ja kesän syvissä syövereissä, päätti pari mennä kihloihin. Niina oli siitä hyvin onnellinen, vaikka ajankohta tuntui vähän hassulta. Niina ja Lore vihitään heinäkuussa.

– Kaikki sanovat, että kosinnan jälkeen pareilla pitäisi olla romanttista pusi–hali-meininkiä, mutta meillä sitä ei ollut. Kävi mielessä, onko tässä tilanteessa järkeä mennä naimisiin.

Ratkaiseva raivokohtaus

Koska Lore on aina ollut pedantti ja kontrolloinut itseään, ei hän ole pystynyt purkamaan vihaansa. Kerran Lore kyllä viskasi ranskalaiset Niinan naamalle, joka puolestaan tulistuksissaan heitti Loren päälle pyykkitelineen. Sitä ennen Loren pahin mielenosoitus oli täräyttää pizzalaatikot kymmenen sentin korkeudelta pöydälle.

Siksi Loreen puoli vuotta sitten kotona iskenyt raivokohtaus oli molemmille puhdistava: vihdoinkin Lore päästi ohjaksista irti ja antoi kaiken tulla. Niina taas oli tottunut konflikteissa pakenemaan tai itkemään hysteerisenä, mutta tuolla kertaa hän osasi olla rauhallinen.

– Takanamme on elämämme haastavin ja vaikein vuosi. Olen ylpeä siitä, että pystyin Loren vaikeuksien keskellä olemaan vahva. Se oli hyvin rankkaa, mutta näin jälkikäteen voin jo taputtaa itseäni olalle, Niina miettii.

– En ole koskaan aiemmin tajunnut, että parisuhde voi olla tällainenkin. Niina antoi minulle mahdollisuuden heittäytyä tuuliajolle. Suhteemme onkin syventynyt todella paljon. Ilman Niinaa en olisi se ihminen, joksi olen syntymässä, Lore kiittelee.

Niina Herala

  • Syntyi 10.6.1983 Vantaalla.
  • Juontaja, käsikirjoittaja, tuottaja, malli ja näyttelijä.
  • Aloitti mallintyöt 15-vuotiaana. Juonsi juuri päättyneen Idolsin.
  • Näyttelee syksyllä ensi-iltansa saavassa Likainen pommi -elokuvassa.

Lorenz ”Lore” Backman

  • Syntyi vuonna 1973.
  • Juontajana MTV3:n Biisikärpäsessä sekä Radio Novan Nova Piazzassa. Näyttelee Nelosen tulevassa Villa Helena
  • -saippuasarjassa sekä teatteriryhmässä Circus Maximus.
  • Niina ja Lore asuvat Helsingin Töölössä. Perheeseen kuuluu 2-vuotias tytär, pian vuoden täyttävä poika sekä 6-vuotias tytär Niinan aiemmasta suhteesta.

Kaikki tietävät Suomen oman jäämiehen, F1-mestari Kimi Räikkösen. Mutta kuinka hyvin sinä hänet tunnet? Tee testi!

Jutun lähteenä käytetty 16.8. ilmestynyttä Kari Hotakaisen kirjoittamaa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaa (Siltala).

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...