Niina Backman pyörähteli catwalkilla helsinkiläishotelli Klaus K:ssa pidetyllä muotibrunssilla, jossa luotiin katsaus Katri Niskasen Katri/n-malliston syksyn ja talven tarjontaan. "Katri suunnitteli hääpukuni kolme vuotta sitten, joten oli suuri kunnia, kun hän pyysi minut mukaan näytökseen", mallintöitä enää harvakseltaan tekevä Niina kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niina Backman pyörähteli catwalkilla helsinkiläishotelli Klaus K:ssa pidetyllä muotibrunssilla, jossa luotiin katsaus Katri Niskasen Katri/n-malliston syksyn ja talven tarjontaan. "Katri suunnitteli hääpukuni kolme vuotta sitten, joten oli suuri kunnia, kun hän pyysi minut mukaan näytökseen", mallintöitä enää harvakseltaan tekevä Niina kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

The Voicen Niina Backman on ollut äänessä radiokanavalla pian vuoden. – Neljän tunnin lähetykset ovat yhtä tunnevuoristorataa, mutta nautin radiotyöstä suunnattomasti, hän kertoo.

Malli ja juontaja Niina Backman on ollut äänessä The Voice -radion aamuohjelmassa Herättäjät pian vuoden. Hän aloitti kanavalla juontajaparinsa Anssi Honkasen kanssa viime joulukuussa.

Aiemmin Niina on juontanut televisiossa muun muassa Huuma- ja Idols -ohjelmia.

– Radio on intiimi kanava, jossa ei voi vetää mitään roolia. Olen itsekriittinen ja rankaisen itseäni epäonnistumisista. Neljän tunnin aamushow’t ovat yhtä tunnevuoristorataa, kun soimaan itseäni jälkikäteen miksi sanoin näin ja noin. Se on välillä henkisesti raskasta. Nautin työstä kuitenkin suunnattomasti, Niina kertoo.

Hän sanoo lähteneensä radiohommiin rennolla asenteella.

– Olen esiintynyt ja tehnyt juontohommia paljon, joten ajattelin, että kyllä se siitä sujuu. Huomasin pian, ettei lähetyksen vieminen läpi menekään ihan tuosta noin vaan. Vuosi on ollut mieletön koulu, olen oppinut ja kehittynyt niin paljon – myös esiintyjänä. Tarvittiin radiota, että pääsin tähän pisteeseen.

Niinan mukaan rutiinin löytäminen on vähentänyt jännitystä.

– Mitä varmempi olen, sitä vähemmän on jännitystä ja suorituspaineita. Tänä syksynä on vihdoin tuntunut, että tekemisessä on hyvä flow! Se on mahtava fiilis, hän hehkuttaa.

"Elän eri rytmissä maailman kanssa"

Niinan työpäivät alkavat kukonlaulun aikaan, mutta aikaiset heräämiset eivät stressaa häntä.

– Herääminen ei ole kova paikka, mutta huomaan, että elän eri rytmissä muun maailman kanssa. Aamutyö on muuttanut todella paljon omaa arkea. Olen usein perheen kanssa touhutessani pienessä väsymyspöhnässä. Aviomies peittelee samaan aikaan illalla minut ja lapset, Niina virnistää.

Niinalla on juontaja-näyttelijä Lorenz Backmanin kanssa kaksi yhteistä lasta, kuusivuotias Lilian ja neljävuotias Dominic. Lisäksi Niinalla on kymmenvuotias Peppi-tytär suhteestaan mediapersoona Wallu Valpion kanssa.

Lue myös:

Niina Backman miehensä seksipuheista: "Onneksi pahimmat jutut on leikattu pois"

Niina Backman on naisellinen rokkityttö

Jouluhullu Niina Backman: "Sain Loren vihaamaan joululauluja"

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

”Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta”, laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa Facebookissa.

Laulaja Tomi Metsäketo on julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, johon sisältyy myös anteeksipyyntö.

Metsäkedon kirjoitus koskee tuoreen Seiska-lehden uutista, jossa viisi naista kertoo laulajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomalla tavalla. Yksi naisista esiintyy jutussa koko nimellään, yksi etunimellään ja kolme nimettömänä. Jutussa haastateltu tarjoilija muun muassa kertoo tapauksesta, jossa hotellin tarjoilijat joutuivat huomauttamaan Metsäkedolle, ettei työntekijöihin saa koskea.

Metsäketo haluaa kertoa asiasta oman näkemyksensä Facebookissa. 

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo puolustautuu Facebookissa.

– On ikävää, että nykyään raja varsinkin somessa levittää pahaa tietoa ihmisistä on surullisen alhainen. Ajatusmaailmat eivät vain kaikkien kanssa kohtaa ja nyt näiden kyseisten someryhmien ihmisten kanssa ei ole kohdannut. Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta, anteeksi, hän kirjoittaa.

Tekstistä ei käy selkeästi ilmi, mistä Metsäketo on pahoillaan. Hän kirjoittaa myös, että keskusteluryhmästä ja kirjoittajista on tehty rikosilmoitus.

Metsäketo nähdään parhaillaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jota esitetään MTV3:lla.

Totaalinen epäonnistuminen

Naiset syyttävät Tomi Metsäketoa Seiskassa asiattomasta käytöksestä, laulaja pyytää anteeksi Facebookissa – mutta mitä?

Jos ja kun tunteen pakonomaisen tarpeen alkaa tekemään kriisiviestintää somessa, niin pitää olla valmis myös kritiikkiin eikä pönkitää omaa egoaan kertomalla tv-nauhoituksista ja rikosilmoituksilla uhkaamisesta. "Ylläpitäjän" toimesta tehtyjen kommenttien poistaminen ei auta lainkaan asiaa.
Lue kommentti