Niina ja Lorenz Backman menivät naimisiin vuonna 2011 kuuden vuoden seurustelun jälkeen. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Sanoma-arkisto/Leena Koskela
Niina ja Lorenz Backman menivät naimisiin vuonna 2011 kuuden vuoden seurustelun jälkeen. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Sanoma-arkisto/Leena Koskela

Juontaja-malli Niina Backman kertoi Yle Puheessa, miten hänen sairaalloinen mustasukkaisuutensa vaikutti parisuhteeseen Lorenz Backmanin kanssa. Lopulta Niina pääsi siitä yli terapian avulla.

Juontaja-malli Niina Backman (o.s. Herala), 32, kertoi Yle Puheen haastattelussa, että hänellä on ollut erittäin huono itsetunto. Huonosta itsetunnosta johtunut mustasukkkaisuus vaikutti aikoinaan myös Niinan ja tämän aviomiehen, näyttelijä-juontaja Lorenz ”Lore” Backmanin, 41, suhteeseen.

– Se näkyi parisuhteessa luottamuspulana. En luottanut itseeni ja omaan viehätysvoimaani naisena ja siihen, että riittäisin. Enkä luottanut myöskään omaan aviomieheeni miehenä – siihen, että hän pysyisi rinnallani eikä lähtisi jonkun toisen matkaan, Niina Herala kertoi Olga Temosen haastatteluohjelmassa.

Pahimmillaan Niinan mustasukkaisuus meni niin pitkälle, että hän soitteli ja vahti Lorea taukoamatta.

– Kun olimme tunteneet muutamia kuukausia, ja jos aviomieheni lähti vaikka käymään kaupassa, saatoin soittaa kauppareissun aikana 20 kertaa, että missä sä oot, millä osastolla oot ja maito-osastohan tulee vasta hedelmäosaston jälkeen. Se luottamus oli niin vähäistä, että voin ymmärtää toisen näkökulmasta, ettei ole helppoa olla sellaisen ihmisen kanssa, joka on niin mustasukkainen.

Myös tv:tä katsellessa Niina saattoi tulla mustasukkaiseksi, jos Lore katsoi tämän mielestä liian pitkään Baywatchissa ollutta naista.

Kuusi vuotta terapiaa

Huono itsetunto ja mustasukkaisuus rasittivat parisuhdetta niin paljon, että Lore sai Niinan hakeutumaan terapiaan. Niina vastusti sitä aluksi, mutta päätti kuitenkin lopulta mennä.

– Toin niin paljon omia epävarmuuksiani ja pelkoja edellisestä parisuhteestani tähän parisuhteeseen. Tavallaan se sai meidän parisuhteen junnaamaan paikoillaan. Periaatteessa tämä suhde ei olisi koskaan mennyt eteenpäin, jos mä en olisi tehnyt niille asioille jotain. Oli pakko tehdä jotain!

Niinan mukaan hänen huonoon itsetuntoonsa on vaikuttanut moni asia, joista hän mainitsi lapsuuden koulukiusaamisen ja aiemman, huonon parisuhteen. Työelämässä huono itsetunto näkyi Niinan mukaan siinä, että hän loi itselleen kylmän ja etäisen roolin.

– Se oli mulle suojamuuri ja selviytymiskeino. Ja sehän on itse asiassa aika kuvottava rooli, koska eihän kukaan halua lähestyä sellaista ihmistä.

Hän kävi lopulta terapiassa yhtäjaksoisesti kuusi vuotta – niin yksilö-, pari- kuin ryhmäterapiassakin – ja sai sieltä apua. Nykyään Niinan ja Loren välillä on Niinan mukaan ainoastaan tervettä mustasukkaisuutta, jollaista hyvässä suhteessa kuuluukin olla.

Niina ja Lore menivät naimisiin kesällä 2011 kuuden vuoden seurustelun jälkeen. Perheeseen kuuluu kolme lasta, joista yksi on Niinan edellisestä suhteesta Wallu Valpion kanssa.

Lisää Niinasta:

Niina Herala ja Lorenz Backman vuonna 2011: ”Takana on vaikea vuosi”

Niina Herala vuonna 2011: ”Olen viimein löytänyt kestävän suhteen”

Lisää mustasukkaisuudesta:

Mustasukkaisuutta ystävien kesken? Älä anna tunteille liikaa valtaa

Oletko mustasukkainen? 9 vaaran merkkiä