”Radion ihanuus on siinä, että epäonnistun ja onnistun yhden lähetyksen aikana miljoona kertaa. Koko neljä tuntia on aina yhtä vuoristorataa”, Voicella juontava Niina Backman fiilisteli RadioGaalassa. Kuva Jonna Öhrnberg.
”Radion ihanuus on siinä, että epäonnistun ja onnistun yhden lähetyksen aikana miljoona kertaa. Koko neljä tuntia on aina yhtä vuoristorataa”, Voicella juontava Niina Backman fiilisteli RadioGaalassa. Kuva Jonna Öhrnberg.

Juontajapariskunta Niina ja Lorenz Backman pilailevat toistensa kustannuksella radiossa ja televisiossa.

Malli-juontaja Niina Backman, 30, on seurannut korvat punaisina miehensä, näyttelijä-juontaja Lorenz Backmanin puheita Rakkauden FAQ -viihdeohjelmassa. Ohjelman avausjaksossa Lorenz muun muassa kommentoi omaa varustustaan ”pitkäksi ja käyräksi" ja vitsaili "joutuvansa harrastamaan seksiäkin kulman takaa".

– Olen onnellinen, että ohjelma on editoitu. Parhaimmat jutut on kuulemma valittu ja pahimmat leikattu pois. Mutta juuri se on loppujen lopuksi aika pelottavaa: mitä kaikkea Lore on oikein heittänyt siellä? Niina jutteli RadioGaalassa.

No pitikö Lorenzin luonnehdinta paikkaansa?

– Ömmm…. En kommentoi, Niina nauroi.

Voicella Anssi Honkasen kanssa aamuja juontava Niina puhuu itsekin radiossa avoimesti asioistaan ja parisuhteestaan.

– Pistän yhtä pahoja radiossa kuin Lore telkkarissa. Suolaan häntä ohjelmassamme niin paljon, että hän saa joka kuukauden viimeinen päivä tulla vartiksi suolaamaan minua. Lore on ollut vieraanamme jo kolme kertaa.

Lue myös:

Niina Herala ja Lorenz Backman: "Takana on vaikea vuosi"

Niina Backman on naisellinen rokkityttö

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.