Niina Backman ja Anssi Honkanen juontavat nykyään Novan iltapäivää. ”Anssi on kuin uusi mies, mikä on aivan mieletöntä”, upeaan oranssiin Meslewin mekkoon pukeutunut Backman kuvaili sitä, miten työvuoron muutos on vaikuttanut kollegaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niina Backman ja Anssi Honkanen juontavat nykyään Novan iltapäivää. ”Anssi on kuin uusi mies, mikä on aivan mieletöntä”, upeaan oranssiin Meslewin mekkoon pukeutunut Backman kuvaili sitä, miten työvuoron muutos on vaikuttanut kollegaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radio Novan iltapäiväjuontajaksi siirtynyt Niina Backman huolehtii nyt, että oma hyvinvointi, parisuhde ja äitiys ovat ykkössijalla.

Radiojuontaja Niina Backman siirtyi The Voice -kanavan lopettamisen ja Radio Novan yt-neuvottelujen vuoksi Novan iltapäiväjuontajaksi.

– Olo on oikein kotoisa. Olen iloinen, että saan tehdä edelleen iltapäivää. Tein alun perin Voicella aamua ja olin koko sen ajan aivan väsynyt ja loppu. Heräsin tuolloin kello 3.30, tein töitä, hain lapset tarhasta, otin päikkärit ja menin seitsemältä nukkumaan. Lore (puoliso Lorenz Backman) laittoi lapset nukkumaan. Silloin ei ollut oikein mitään elämää, Backman kertoi eilen Radiogaalassa.

Eilenkään juontaja ei juhlinut pitkään.

– Tuhkimolla lasikenkä muuttuu kello kaksitoista. Silloin pitää lähteä kotiin.

 

Nova on punainen #kuvaushommia #novasuomi #novaniltapäivä

Kuva, jonka @backmanniina julkaisi

Perhe etusijalla

Backman on joutunut kieltäytymään lukuisista muista projekteista radiotyön ja perhe-elämän vuoksi.

– Jos viikkoon saisi lisää tunteja! Mutta haluan pitää hyvinvoinnistani ja parisuhteestani huolta sekä olla hyvä äiti. Kun kaikki nämä yhdistetään, muuhun ei jää aikaa.

Hyvinvointia on luvassa piakkoin, kun viisihenkinen perhe matkustaa Espanjaan aurinkolomalle.

– Neljä vuotta sitten vannoin, että en tule enää ikinä Teneriffalle, tähän kamalaan muovilandiaan. Ja mitä teemme? Menemme samaan paikkaan, Backman sanoi ja nauroi.

Juontajapari poseerasi hiljattain yhdessä Niinan Instagram-kuvassa:

 

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka ei enää entiseen malliin ehdikään liikkua.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.