Floor Jansen. Kuva: Instagram / Floor Jansen
Floor Jansen. Kuva: Instagram / Floor Jansen

Nightwish-yhtyeen nykyinen solisti, hollantilainen Floor Jansen on opiskellut suomea jo tovin.

Nightwish-yhtyeen uusi solisti, hollantilainen Floor Jansen, 33, ilmoitti Instagram-tilillään muuttavansa Suomeen. Jansen kertoi keväällä 2014 aloittaneensa suomen opiskelun. Aikaisemmissa haastatteluissa hän on kertonut harkitsevansa muuttoa Suomeen, muttei ole missään vaiheessa todennut sen olevan pakollista.

Nightwish tiedotti syksyllä 2013 Jansenin korvaavan yhtyeen entisen solistin Anette Olzonin. 33-vuotias hollantilaisnainen on laulanut aikaisemmin muun muassa yhtyeessä After Forever.

"Paikasta toiseen muuttaminen on aina yhtä hässäkkää, mutta kun uusi paikka on vielä ulkomailla, häslinki tuplaantuu. Olen todella innoissani uudesta alusta Suomessa, enkä malta odottaa, että pääsen vihdoin puhumaan suomea", Floor Jansen kertoo Instagramissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen Flooria Nightwish-yhtyeen solistina ovat olleet ruotsalainen Olzon ja alkuperäiseen kokoonpanoon kuulunut Tarja Turunen-Cabuli, joista kummankaan lähtö ei sujunut ongelmitta. Myös Floor Jansen on ehtinyt saada osakseen kritiikkiä Nightwish-faneilta. Hän on muun muassa kirjoittanut avoimen kirjeen, jossa kertoo, kuinka ilkeät nettipuheet satuttavat häntä.

Nightwishin johtohahmoihin kuuluva Tuomas Holopainen on kertonut, ettei Jansen osallistu yhtyeen seuraavalla levyllä kappaleentekoon.

Lue myös:

Nightwishistä erotettu Anette Olzon: "Bändin pojat päättivät puolestani kaiken"

Nightwish vastaa Anette Olzonin väitteisiin: "Totuuden vääristelyä ja mustamaalausta"

Tarja Turunen: "Olen joutunut olemaan vahva"

Sisältö jatkuu mainoksen alla