Jussi Rainio kertoi Radio Suomipopilla avovaimon pelastaneen hänet kuolemalta. Isoveli repi Jussin lopullisesti irti masennuksen pohjamudista.

Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainio kertoi viime viikolla rankasta 90-luvustaan. Neon 2:n suosion lopahdettua Jussi kertoi kärsineensä masennuksesta, alkoholismista ja yrittäneensä itsemurhaa. Nyt laulaja on ollut 11 vuotta kuivilla.

– Alkoholin jättämisen jälkeen kaikki on ollut niin paljon parempaa. Siksi en ole ikävöinyt Neon 2:n ajoilta mitään. Paitsi ehkä niitä suhteellisen siloisia poskia ja tuuheaa tukkaa, Jussi kertoi Me Naisille.

Keskiviikkona Jussi kuvaili Radio Suomipopin haastattelussa olleensa erittäin "heikossa jamassa" sen jälkeen, kun Neon 2 lopetti keikkailun vuonna 1997. Vaikka bändi oli käytännössä jo lopetettu, Jussi Rainio ja Rami Alanko yrittivät silti herättää Neon 2:n henkiin.

– Harva tietää, että lopettamisen jälkeen teimme vielä yhden, neljännen levyn, Radionautin. Kun se ei lähtenyt lentoon, ei ollut keikkaa eikä mitään muutakaan, meikäläinen masentui täysin. Henkisesti mulla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta mennä takaisin töihin Kemiralle. Olin jo oppinut "helppoon elämään". Otin sen perhanan raskaasti, ja sitten kun vetää siihen vähän viinaa päälle, kyllä te tiedätte, kuinka siinä käy, Jussi sanoi Suomipopilla.

Hän kertoi olleensa täysin toivoton yrittäessään lopullista ratkaisua, itsemurhaa.

– Avopuolisoni pelasti mut. Olin menettänyt kolme ja puoli litraa verta, ihan itse valutin sen ämpäriin. Mutta Johanna haistoi palaneen käryn, kun äijä oli tuntitolkulla pimeässä huoneessa, ja sitten poliisi ja ambulanssi tulivat ovesta läpi, niin että soi. Hän pelasti mut kliiniseltä kuolemalta, mutta henkistä kuolemaa olin tehnyt jo pitkään siinä vaiheessa – ja tein vielä tämän tapahtuman jälkeenkin. Mutta tämän tapauksen jälkeen mulla ei ollut enää minkäänlaista halua vahingoittaa itseäni.

Lopulta isoveli Timo "Timppa" Rainio sai Jussin revittyä pohjamudista ehdottaessaan yhteisiä keikkoja.

Jussin ja Neon 2:n tarinaa muistellaan syksyllä Ylen uudessa We Want More -ohjelmassa. Neon 2:n lisäksi ohjelmassa ovat mukana Kwan, Miljoonasade,  Don Huonot ja Mascara. Kaikki bändit palaavat lavalle yhden keikan ajaksi, kun he esiintyvät marraskuussa Espoon Barona Areenassa.

Video ja editointi: Radio Suomipop/Nelonen

Lue myös:

Neon 2 -yhtyeen rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta