Jussi Rainio kertoi Radio Suomipopilla avovaimon pelastaneen hänet kuolemalta. Isoveli repi Jussin lopullisesti irti masennuksen pohjamudista.

Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainio kertoi viime viikolla rankasta 90-luvustaan. Neon 2:n suosion lopahdettua Jussi kertoi kärsineensä masennuksesta, alkoholismista ja yrittäneensä itsemurhaa. Nyt laulaja on ollut 11 vuotta kuivilla.

– Alkoholin jättämisen jälkeen kaikki on ollut niin paljon parempaa. Siksi en ole ikävöinyt Neon 2:n ajoilta mitään. Paitsi ehkä niitä suhteellisen siloisia poskia ja tuuheaa tukkaa, Jussi kertoi Me Naisille.

Keskiviikkona Jussi kuvaili Radio Suomipopin haastattelussa olleensa erittäin "heikossa jamassa" sen jälkeen, kun Neon 2 lopetti keikkailun vuonna 1997. Vaikka bändi oli käytännössä jo lopetettu, Jussi Rainio ja Rami Alanko yrittivät silti herättää Neon 2:n henkiin.

– Harva tietää, että lopettamisen jälkeen teimme vielä yhden, neljännen levyn, Radionautin. Kun se ei lähtenyt lentoon, ei ollut keikkaa eikä mitään muutakaan, meikäläinen masentui täysin. Henkisesti mulla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta mennä takaisin töihin Kemiralle. Olin jo oppinut "helppoon elämään". Otin sen perhanan raskaasti, ja sitten kun vetää siihen vähän viinaa päälle, kyllä te tiedätte, kuinka siinä käy, Jussi sanoi Suomipopilla.

Hän kertoi olleensa täysin toivoton yrittäessään lopullista ratkaisua, itsemurhaa.

– Avopuolisoni pelasti mut. Olin menettänyt kolme ja puoli litraa verta, ihan itse valutin sen ämpäriin. Mutta Johanna haistoi palaneen käryn, kun äijä oli tuntitolkulla pimeässä huoneessa, ja sitten poliisi ja ambulanssi tulivat ovesta läpi, niin että soi. Hän pelasti mut kliiniseltä kuolemalta, mutta henkistä kuolemaa olin tehnyt jo pitkään siinä vaiheessa – ja tein vielä tämän tapahtuman jälkeenkin. Mutta tämän tapauksen jälkeen mulla ei ollut enää minkäänlaista halua vahingoittaa itseäni.

Lopulta isoveli Timo "Timppa" Rainio sai Jussin revittyä pohjamudista ehdottaessaan yhteisiä keikkoja.

Jussin ja Neon 2:n tarinaa muistellaan syksyllä Ylen uudessa We Want More -ohjelmassa. Neon 2:n lisäksi ohjelmassa ovat mukana Kwan, Miljoonasade,  Don Huonot ja Mascara. Kaikki bändit palaavat lavalle yhden keikan ajaksi, kun he esiintyvät marraskuussa Espoon Barona Areenassa.

Video ja editointi: Radio Suomipop/Nelonen

Lue myös:

Neon 2 -yhtyeen rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika 

Maarit Feldt-Ranta on sairastanut mahasyövän kahteen otteeseen. Nuorempana hyvin kilpailuhenkinen nainen liikkuu nyt ennen kaikkea pysyäkseen terveenä.

Joka aamu kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, 50, astuu vaa’alle. Sitten hän katsoo alastonta peilikuvaansa ja toteaa itselleen: Olenpa aika simpsakka viisikymppinen!

– Tykkään itsestäni ja olen onnellinen ihan siitä, että olen kasassa, mahasyövän kaksi kertaa sairastanut Maarit sanoo.

Oman painon tarkkailu ei ole ulkonäkökeskeisyyttä. Painon heittely on yksi ensimmäisistä oireista, jos syöpä olisi uusinut taas. Siksi se on Maaritille välttämättömyys.

– Se on ihan hyvä rutiini eikä ahdista, koska tunnen oloni kotoisaksi kropassani. Voin oikein hyvin, Maarit sanoo.

Maarit painaa 30 kiloa vähemmän kuin ennen sairastumistaan. Painon putoamiseen vaikuttivat vaikeat syöpähoidot ja se, että ensimmäisessä leikkauksessa ruoansulatuskanavasta otettiin osa pois. Maarit pystyi syömään aluksi vain lusikallisia soppaa.

Toipumista nopeutti Maaritin hyvä peruskunto. Lääkäri totesi, että jos kävelet sairaalan käytäviä, pääset vielä nopeammin kotiin.

– Ja minähän kävelin. Kun pääsin kotiin, laahustin ulkona potkukelkan kanssa, jotta pääsin liikkeelle. Siitä se lähti.

Viime kesänä Maarit juoksi Jukolan viestissä reilun kymmenen kilometrin matkan.

– Se meni melko helposti. Se kertoo siitä, että minulla on edelleen hyvä kunto, vaikka sisuskaluja on lähtenyt.

”Minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.”

Maarit on ollut aina hyvin liikunnallinen. Nuorempana hän oli hyvin kilpailuhenkinen ja harrasti tosissaan muun muassa uintia ja myöhemmin käsipalloa.

Nykyään Maarit vannoo arkiliikunnan nimeen: hän polkee kaupunkifillarilla kokouksesta toiseen tai jää kaksi pysäkkiä liian aikaisin pois bussista, koska joukkueurheilu tai jumppatunnit ovat nykytilanteessa mahdottomia.

Myös syy liikkua on muuttunut. Jos ennen liikkeeseen ajoi voitontahto, nykyään Maarit liikkuu, jotta pysyisi terveenä.

– Minulla ei ole mitään suurta liikunnanhimoa, vaan olen rationaalinen ja ymmärrän, että minun on pakko liikkua. Istuminen tutkitusti tappaa, ja minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.

Maaritilta on syöpähoitojen yhteydessä poistettu kokonaan vatsalaukku. Miten se on vaikuttanut syömiseen? Entä mitkä ovat Maaritin Top 3 -liikuntalajia? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/18. Digilehden voit lukea täältä.