Jussi Rainio kertoi Radio Suomipopilla avovaimon pelastaneen hänet kuolemalta. Isoveli repi Jussin lopullisesti irti masennuksen pohjamudista.

Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainio kertoi viime viikolla rankasta 90-luvustaan. Neon 2:n suosion lopahdettua Jussi kertoi kärsineensä masennuksesta, alkoholismista ja yrittäneensä itsemurhaa. Nyt laulaja on ollut 11 vuotta kuivilla.

– Alkoholin jättämisen jälkeen kaikki on ollut niin paljon parempaa. Siksi en ole ikävöinyt Neon 2:n ajoilta mitään. Paitsi ehkä niitä suhteellisen siloisia poskia ja tuuheaa tukkaa, Jussi kertoi Me Naisille.

Keskiviikkona Jussi kuvaili Radio Suomipopin haastattelussa olleensa erittäin "heikossa jamassa" sen jälkeen, kun Neon 2 lopetti keikkailun vuonna 1997. Vaikka bändi oli käytännössä jo lopetettu, Jussi Rainio ja Rami Alanko yrittivät silti herättää Neon 2:n henkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Harva tietää, että lopettamisen jälkeen teimme vielä yhden, neljännen levyn, Radionautin. Kun se ei lähtenyt lentoon, ei ollut keikkaa eikä mitään muutakaan, meikäläinen masentui täysin. Henkisesti mulla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta mennä takaisin töihin Kemiralle. Olin jo oppinut "helppoon elämään". Otin sen perhanan raskaasti, ja sitten kun vetää siihen vähän viinaa päälle, kyllä te tiedätte, kuinka siinä käy, Jussi sanoi Suomipopilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän kertoi olleensa täysin toivoton yrittäessään lopullista ratkaisua, itsemurhaa.

– Avopuolisoni pelasti mut. Olin menettänyt kolme ja puoli litraa verta, ihan itse valutin sen ämpäriin. Mutta Johanna haistoi palaneen käryn, kun äijä oli tuntitolkulla pimeässä huoneessa, ja sitten poliisi ja ambulanssi tulivat ovesta läpi, niin että soi. Hän pelasti mut kliiniseltä kuolemalta, mutta henkistä kuolemaa olin tehnyt jo pitkään siinä vaiheessa – ja tein vielä tämän tapahtuman jälkeenkin. Mutta tämän tapauksen jälkeen mulla ei ollut enää minkäänlaista halua vahingoittaa itseäni.

Lopulta isoveli Timo "Timppa" Rainio sai Jussin revittyä pohjamudista ehdottaessaan yhteisiä keikkoja.

Jussin ja Neon 2:n tarinaa muistellaan syksyllä Ylen uudessa We Want More -ohjelmassa. Neon 2:n lisäksi ohjelmassa ovat mukana Kwan, Miljoonasade,  Don Huonot ja Mascara. Kaikki bändit palaavat lavalle yhden keikan ajaksi, kun he esiintyvät marraskuussa Espoon Barona Areenassa.

Video ja editointi: Radio Suomipop/Nelonen

Lue myös:

Neon 2 -yhtyeen rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Sisältö jatkuu mainoksen alla