Neon 2 -yhtyeen toisella keulakuvalla Rami Alangolla (oik.) on vaikeuksia motivoitua yhtyeen paluuseen. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Neon 2 -yhtyeen toisella keulakuvalla Rami Alangolla (oik.) on vaikeuksia motivoitua yhtyeen paluuseen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Neon 2:n Rami Alanko tuskailee We Want More -ohjelmassa lupautumistaan yhtyeen comebackiin.

Parasta draamaa We want more -ohjelmassa tarjoaa Mascara-yhtye, jonka kaksi jäsentä ovat toistensa kimpussa jatkuvasti. Mutta kyllä ne muutkin osaavat.

Lauantaina nähtävässä jaksossa Neon 2 -yhtyeen Rami Alanko (se vaalea) voivottelee, ettei musiikki enää kiinnosta häntä. We want more -ohjelman ideana on se, että jo lopettaneet bändit tekevät paluun ja harjoittelevat bändileirillä niin vanhoja kuin uusiakin biisejä marraskuun comeback-konserttia varten.

– Eilen oli sellainen fiilis, että nyt oon laittanut itseni soppaan, jossa en halua olla. Ihan mahtavia kavereita ja hyviä ystäviä, mutta ei toi musajuttu oo enää mun juttu. Mä en jaksa tehdä tota, mä en jaksa mennä harjoittelee niitä biisejä, mä en jaksa sitä samaa vanhaa, Rami tuskailee jaksossa.

Nykyään perheensä kanssa Madridissa asuva Rami on jättänyt musiikin taka-alalle elämässään ja työskentelee kansainvälisessä it-yrityksessä.

We want more TV2:ssa la 18.10. klo 19.10. Ohjelmassa ovat mukana Neon 2, Kwan, Miljoonasade, Don Huonot ja Mascara.

Lue myös:

Suomalainen kulttibändi yhä ilmiriidoissa: 17 vuoden takaiset asiat vaivaavat

Kwanin Mariko Pajalahti: "Olin ennen täysi mulkku"

Neon2-yhtyeen Jussi Rainio itsemurhayritykseltä: "Vaimo pelasti minut"

Suosio nousi Kwan-yhtyeen päähän: "Meidät lennätettiin yksityiskoneella keikalla"

Neon 2 -yhtyeen rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Malla Malmivaara ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä. Krista voitti parhaan naispääosan Jussin.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.