Elli-koira on laulaja Antti Ketosen silmäterä. Kuva: Sanoma-arkisto / Susaanna Kekkonen
Elli-koira on laulaja Antti Ketosen silmäterä. Kuva: Sanoma-arkisto / Susaanna Kekkonen

Kun Neljänsuoran Antti Ketonen osti kakkoskodin Helsingistä, Elli-koira löysi kaupungista vilkkaan seuraelämän.

Laulaja Antti Ketonen:

”Elli tuli meille synttärilahjanani. Olimme vuosia puhuneet koiran hankkimisesta vaimoni kanssa, ja 30-vuotispäivänäni sain häneltä tekstarilla kuvan pienestä bichon frisé -pennusta ja toivotuksen ’Hyvää syntymäpäivää’. Ellistä tuli nopeasti meidän yhteinen silmäterämme. Puhun Ellistä usein kuin ihmisestä, hän.

Koira on opettanut minulle paljon: vastuuta ja rauhoittumista nyt ainakin. Ellin myötä sinkoilu on jäänyt vähemmälle. Kun tunnen stressaantuvani, otan Ellin syliin. Sitä paijaillessa tuntuu, ettei maailmassa olekaan kiire mihinkään. Haluaisin oppia rentoutumaan yhtä tehokkaasti kuin Elli. Se asettuu syliin selälleen, roikottaa päätään tuosta käsivarren yli ja nukahtaa siihen.

Elli on sopeutunut ja mukautunut elämäntyyliimme, se tuntuu olevan samanhenkinen kuin vaimoni ja minä. Se on iloinen persoona, josta ikääntyessään on tullut koko ajan rakastavampi ja seurallisempi. Nuorena Elli oli säntäilijä, nyt kahdeksanvuotiaana se arvostaa läheisyyttä.

Elli valpastui kovasti, kun hankimme työkämpän Helsingistä. Salossa se saisi olla enemmän vapaana, mutta sillä taisikin olla siellä vähän tylsää. Nyt Helsingissä Ellillä on vilkkaampi sosiaalinen elämä ja siitä on puhjennut todellinen citykoira.

”Elli on tuttu näky keskustan kahviloissa.”

Elli on tuttu näky keskustan kahviloissa ja osa kahvilanpitäjistä tunnistaa sen jo kaukaa. Elli pysähtyy aina Kakkugallerian, Ekbergin tai Kanniston leipomon ovella ja katsoo kysyvästi, tännekö tällä kertaa. Viimeksi istuimme Kämpissä maistelemassa samppanjaa, ja Ellille tuotiin posliinikulho, josta se litki vettä.

Sinebrychoffin puisto Hietalahdessa on Ellin lempipuisto. Se ei oikein viihdy koira-aitauksissa vaan paremmin ihmisten seassa. Ellillä on muutama poikaystävä, mutta se jaksaa niiden seuraa vain vähän aikaa kerrallaan. Hiljattain puistossa tuli vastaan minun ikäiseni mies, jolla oli samantapainen koira. Mies kysyi, oliko Ellikin tyttö ja nykäisi sitten oman tyttökoiransa kauemmas. Minua jäi naurattamaan hänen kommenttinsa ’bitchit on bitchejä’.

Meillä on tärkeää, että koira voi kulkea mukanamme kaikkialle. Vain ulkomaan lomamatkoille emme ole Elliä ottaneet. Kun suunnittelemme reissua, selvitämme ensimmäiseksi, mihin Elli. Viimeksi se lomaili ystäväperheessä, jossa on paljon lapsia, ja palasi kotiin lopen uupuneena. Sillä oli selvästi ollut enemmän ohjelmaa kuin meillä.

”Hieroja on saanut Ellin raajojen kuonakertymät häviämään.”

Joskus pitkinä työpäivinä vien Ellin päivähoitoon ShowHau Centeriin Vantaalle. Samalla se käy hieronnassa, pesussa ja trimmissä. Hieroja on saanut Ellin raajojen kuonakertymät häviämään.

Elli on Neljänsuoran keikkabussissa kuin kotonaan ja viihtyy siellä paremmin kuin autossa. Henkilöautossa se vaeltaa ja pyörii ympyrää, ja pitkän automatkan jälkeen Ellin silmät punoittavat stressistä.

Elli kulkee usein mukana keikkamatkoilla. Erityisesti lavakeikat ovat sen mieleen, sillä lavojen ympärillä on usein luontoa ja Elli saa riehua vapaana ennen keikkaa. Kerran Auran Nuorisotalolla se karkasi takahuoneesta lavalle kesken keikan. Nappasin Ellin syliin vielä seuraavan laulun ajaksi, mutta lavalla on sen verran kova meteli, ettei koiraa voi siellä pitkään pitää. Faneja tilanne huvitti suuresti ja moni nappasi siitä kuvan.

Elli on saanut paljon lahjoja Neljänsuoran faneilta, useimmin herkkuja ja ruokaa. Elli vain on hirveän ronkeli eikä juuri suostu syömään tavallista koiranruokaa. Se saa raakaa lihaa ja keitettyä kauraa. Stockmannin tiskillä lihamestari juuri kyseli, mitä aioin valmistaa jauhelihasta. Mutisin siinä, että koiralle raakoja pullia.

Elli rakastaa syömistä ja herkuttelua ja sillä on samat ruoka-ajat kuin meillä ihmisillä. Se tunnistaa sanan nami ja valpastuu siitä.

”En ole koskaan laskenut, mitä koiranpito maksaa.”

En ole koskaan laskenut, mitä koiranpito maksaa. Ellille on tullut osteltua kaikenlaista. Sillä on kantokassi, monta sänkyä, muutama takki ja kurahaalari. Viime kesänä ostin fillariini lisälaitteen, jolla Elliä voi kyyditä turvallisesti. Bongasin Buddyriderin, kun sitä esiteltiin Kanadan Leijonanluola-ohjelmassa ja mainonnan uhrina heti tilasin sellaisen Ellille. Nyt Elli nököttää fillarin keulassa tukka tuulessa heiluen.

Yritän opettaa Elliä puhumaan ja laulamaan. Youtubessa on pätkiä, joissa näytetään, miten sitä voi harjoitella. Kun vedän Katri-Helenan Lapsella vain voi silmät niin loistaa, Elli alkaa hurista ja hyräillä mukana. Lopuksi se tekee kiepin, heittää ylävitosen ja saa naminsa.

Katso videolta, miten Elli laulaa!

2998749

Ellissä on vielä yksi mainio piirre: se tykkää nukkumisesta ja on oppinut, ettei isäntäväkeä saa herättää. Kun Ellille tulee fiilis, että voitaisiin jo nousta, se siirtyy sängyssä tyynylleni, laskee pään kaulalleni ja torkkuu siinä.

Ajattelen usein, että voisipa Ellin kloonata. Ei tuollaista luonnetta ole toista.”

Elli, 8

  • Bichon frisé asuu Salossa ja Helsingissä laulaja Antti Ketosen ja tämän vaimon perheessä.
  • Elli inhoaa kolinaa ja kaivonkansia, mutta muuten se nauttii elämästään kaupungissa.
  • Bichon frise on alun perin lähtöisin Välimeren alueelta. Sitä on käytetty vedestä noutavana ja seurakoirana.
Emma Nieminen

Neljänsuoran Antti Ketonen: ”Samppanjaa Kämpissä – Elli-koiralle oma kulho!”

Neljänsuora paras yhtye aina rakastan paljon laulusi äänesi erittäin ihanaa kuuteleevaa joka Neljänsuora ihana yhtye paras aina kuin silloin ennen rakkautta täynnä ja paljon nähtävää Antti Ketosen Katselin hänen silmänsä ja kasvonsa käsiinsä ihanat Samettinen pehmeä laulu kuuteleevaa vaikka radioon paukkuu vieressä kyllä ole kuulolla aina tanssitaan aivan ihanaa rytmi käy niin paljon kuin mahdollista saada sen verran tanssitaan yhdessä koko kappaleen tahdissa voi kuunnella vaikka mitä kuuluu...
Lue kommentti

Temptation Island -sarjasta tuttu pariskunta Daniel Lehtonen ja Eveliina Uosukainen saivat pelastettua suhteensa ja selviytyivät kihloihin.

Bile-Danina tutuksi tullut Daniel Lehtonen on mennyt kihloihin rakkaansa Eveliina Uosukaisen kanssa. Pariskunta tunnetaan suomalaisista reality-sarjoista, mutta viimeisimpänä Temptation Island Suomesta, jossa he olivat testaamassa parisuhdettaan ja luottamusta toisiinsa.

Instagramin kuvapäivityksestä päätellen pariskunnan suhde on äärimmäisen hyvällä tolalla. Suloisessa kuvassa pariskunta suutelee ja esittelee vasemman nimettömän sormuksia.

– Minusta tuli maailman onnellisin tyttö viime iltana. Rakastan sinua niin paljon, enkä voi uskoa, että saan viettää loppuelämäni kanssasi, Eveliina kirjoitti päivityksensä yhteyteen englanniksi.

”Hottikset -kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä.”

Pariskunta tutustui toisiinsa alunperin Temptation Island -sarjan kuvauksissa muutama vuosi sitten, kun he molemmat olivat ohjelmassa mukana sinkkuina. Sittemmin Daniel on etsinyt rakkautta muun muassa Hottikset-sarjasta, mutta rakkaus Eveliinaan syttyi jo sarjan kuvausten aikana.

Vuosien aikana Daniel on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen, sillä hän on tullut tutuksi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt. Hottikset-kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä ennen Temptation Islandille palaamista, jossa hänestä kuoriutui naistaan arvostava unelmavävy.

Katri Niskanen ja Niklas Varisto ovat saaneet vauvan. Niskanen kertoi iloisesta perhetapahtumasta Instagramissa ja vahvisti uutisen myös Me Naisille. 

Muotisuunnittelija Katri Niskanen on saanut perheenlisäystä yhdessä muusikkomiehensä Niklas Variston kanssa. Niskanen on kertonut asiasta Instagram-tilillään ja vahvistanut asian Me Naisille. Hänen julkaisemassa kuvassaan näkyy vastasyntyneen tyttären jalat.

– Jotain niin suurta ja kaunista, ei tätä voi sanoin kuvailla. Äidin sydän on täynnä kiitollisuutta ja rakkautta. Kotona köllötellään neiti kesäheinän kanssa, Niskanen on kirjoittanut kuvan alle.

Parilla on entuudestaan yksi vuonna 2014 syntynyt poika.

”Emme selviäisi ilman turvaverkkoja.”

Niskanen on aiemmin kertonut Me Naisille, että haastetta lapsiperheen ja yrittäjän arkeen tuo se, että Niskasen avomies Varisto on myös luovalla alalla. Niklas soittaa Egotripissä kitaraa, ja kun hän lähtee keikoille, se ei tapahdu yhdeksän ja viiden välillä.

– Emme selviäisi ilman turvaverkkoja. Nuorin siskoni Iita ja molempien vanhemmat auttavat usein, Katri kertoi.

Pari tapasi kuusi vuotta sitten perinteisesti, ystävien kautta baarissa. Se oli Katrin puolelta rakkautta ensi silmäyksellä. Heillä on ikäeroa 14 vuotta, mutta sitä ei Katrin mielestä huomaa.