Harri Syrjänen ja Tuuli Syrjänen ehtivät olla naimisissa neljä vuotta. Kuva: Sanoma-arkisto
Harri Syrjänen ja Tuuli Syrjänen ehtivät olla naimisissa neljä vuotta. Kuva: Sanoma-arkisto

Harri Syrjäsen bloggaajavaimo muutti pois maaliskuussa, Seitsemän päivää -lehti kertoo.

Monesta televisio-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen, 46, ja hänen vaimonsa Tuuli Syrjänen, 32, eroavat. Pariskunta jätti avioerohakemuksen Espoon käräjäoikeuteen maaliskuun alussa.

Ensimmäisenä asiasta kertoneen Seitsemän päivää -lehden mukaan Tuuli muutti maaliskuussa muutaman sadan metrin päähän pariskunnan yhteisestä kodista.

Pariskunta meni naimisiin vuonna 2011, ja heillä on kaksi lasta. Harri Syrjänen kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2013, ettei kumpikaan heistä arvosta uraa ja rahaa, vaan perhettä ja hyvää elämää.

– Näemme maailman samalla tavalla: perhe ja hyvä elämä voittavat menestyksen. Ura ja mammona eivät ole kaikki kaikessa. Elämän pitää antaa jotain joka päivä, eikä sitä pidä kuluttaa keräten omaisuutta vain tulevaan, jota ei ehkä ole olemassa. Minua ei kiehdo olla rikkain mies hautausmaalla.

Tuuli on toinen Cloudcuckooland-blogin kirjoittajista.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.