Nina Tapio julkaisi oman singlen. Keikoilla hän kiertää kuitenkin Taikapeilin kanssa. ”Olemme pitäneet käsiliikkeetkin samana Jos sulla on toinen -kappaleessa.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Nina Tapio julkaisi oman singlen. Keikoilla hän kiertää kuitenkin Taikapeilin kanssa. ”Olemme pitäneet käsiliikkeetkin samana Jos sulla on toinen -kappaleessa.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Nina Tapiolla, 45, riittää tällä hetkellä töitä. Hän on puhunut avoimesti siitä, kuinka työt vähenivät kuopuksen äitiysloman aikaan.

Tällä hetkellä laulaja Nina Tapio näyttelee Lahden kaupunginteatterissa musikaalissa sekä tekee keikkoja Taikapeilin kanssa. Ensi kesänä hänet nähdään isossa roolissa Badding - Paratiisi -musiikkinäytelmässä Valkeakosken kesäteatterissa.

– Nyt tilanne näyttää valoisalta. Kesäteatterissa halusin kuitenkin tehdä roolin puoliksi, sillä haluan viettää aikaa kesällä myös lasten kanssa, Nina sanoi kesäteatterin lehdistötilaisuudessa eilen.

Nina Tapion ja Reka Kontion uusperheeseen kuuluu laulajan 17-ja 19-vuotiaat tyttäret, Rekan aikuiset lapset sekä parin yhteinen viisivuotias Vilho-poika.

”Yhteinen lapsi uusperheessä voi olla liima, mutta jokainen tietää, että pieni lapsi tuo myös haastetta arkeen.”

Nina arvelee, että perheen voimavara on hyvä, yhteinen huumori.

– Vauva-aikana mietin joskus, että olinko hullu, kun lähdin vielä tähän pikkulapsiarkeen. Olin kuitenkin kasvattanut jo vanhemmat lapset melkein yli murrosiän.

Helpompi uusperhearki

Nina arvelee, että hänellä on vähemmän huollettavaa, kun monella muulla uusperheen aikuisella.

– Suurin osa lapsistamme on aikuisia tai melkein aikuisia. Vilho on ainoa pieni, joka pyörittää sitten meitä aikuisia. Rekon lapset käyvät meillä usein hoitamassa Vilhoa tai muuten vain olemassa. Yhteinen lapsi uusperheessä voi olla liima, mutta jokainen tietää, että pieni lapsi tuo myös haastetta arkeen. Mutta perhe on aina perhe. Hienoa, että saimme vielä tämän kuopuksen.

Ninalla on tiedossa myös luopumista, sillä esikoinen sai opintonsa sirkuskoulussa päätökseen ja pääsi töihin Sirkus Finlandiaan.

– Tyttärestä on kasvanut viihdyttäjä kolmannessa polvessa, sillä äitini tekee yhä laulukeikkoja.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.