Ville Virtasen koti on nyt ainakin kahden seuraavan vuoden ajan Ruotsissa. Kuva: Rosemarie Särkkä
Ville Virtasen koti on nyt ainakin kahden seuraavan vuoden ajan Ruotsissa. Kuva: Rosemarie Särkkä

Näyttelijä Ville Virtanen muutti Ruotsiin näyttelijävaimonsa työn perässä.

Näyttelijä Ville Virtanen viihtyy Göteborgissa, jonne hän muutti hiljattain perheensä kanssa. Ruotsiin heidät vei näyttelijävaimo Birthe Wingrenin rooli suositussa Kristina från Duvemåla -musikaalissa.

– Asumme ensin vuoden Göteborgissa ja sitten toisen vuoden Tukholmassa, jonne musikaali seuraavaksi siirtyy, Ville kertoo.

Miehen mukaan perhe on viihtynyt hyvin uudessa kotipaikassa. Kotiutumista on helpottanut, että kieli on kaikilla hallussa. Villellä riittää myös puuhaa, sillä hän kuvaa poliisisarjaa SVT-kanavalle.

– Sarjassa on vähän mystinen henki, ja se nähdään todennäköisesti myös Suomessa. Kuvaukset alkoivat kesän alussa ja jatkuvat marraskuulle. Esitän siinä pahista, hän sanoo.

Villen mielestä ruotsalaisten ja suomalaisten työskentelytavoissa ei ole juuri eroja.

– Ruotsissa budjetit ovat usein isompia, mutta meillä on ihan yhtä hyvät rahkeet ja ammattitaito kuin ruotsalaisilla näyttelijöillä ja ohjaajilla. Olemme samalla tasolla.

Villellä on ollut aikaa myös kirjoittaa – hän sai juuri valmiiksi elokuvakäsikirjoituksen Hevosen taju -romaanistaan.

Näyttelijät Niina Lahtinen, Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen tähdittävät syyskuun lopussa Nelosella alkavaa Vino Show’ta. Ohjelmassa on paljon improvisaatiota, jota oli Villen mielestä hauska tehdä. ”Tykkäsin vilpittömästä meiningistä ja puhtaasta improsta, kun kaikki laittoivat itsensä likoon.” Kuva Jonna Öhrnberg

Näyttelijä kertoi kuulumisiaan Nelonen Median syysjuhlassa, jossa hän esitteli tähdittämäänsä Vino Show’ta. Uusi fyysinen viihdeohjelma yhdistää improvisointia ja käsikirjoitettuja tehtäviä. Neljän vakionäyttelijän, Villen, Niina Lahtisen, Minttu Mustakallion ja Eero Ritalan, lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään kaksi vierailevaa tähteä.

Lue myös:

Ville Virtanen: "Saattaa olla, että olen saanut hevosen tajun syntymälahjana"

Miami, Joulumaa ja Tuntematon sotilas kisaavat parhaan elokuvan Jussi-palkinnosta. Miia Haavisto on ollut tuottamassa niitä kaikkia.

Miia Haavisto, olet tuottanut Jussi-gaalan Paras elokuva -sarjan kuudesta ehdokkaasta kolme. Montako kiitospuhetta olet kirjoittanut?

En vielä yhtään. Kukin elokuva on oma universuminsa, ja minulla on kyllä selkärangassa, keitä työryhmään kuului ja mikä projektille oli erityistä. Eiköhän paras puhe synny siinä hetkessä.

Mitä tuottaja oikein tekee?

Olen mukana koko kaaressa: kehittelen ideaa ja käsikirjoitusta, kokoan työryhmän ja rahoituksen, teen markkinointia. Työ ei todellakaan ole erakon hommaa: olen tekemisissä valtavan ihmismäärän kanssa. Ratkon konflikteja ja teen päätöksiä. Työ on tehnyt minusta vähän kärsimättömän niin, etten jahkaile yksityiselämässäkään.

”Moniäänisyys ei toteudu maailmassa, jos tyttöjen ei anneta seikkailla elokuvissa.”

Leffa-ala mielletään miesvaltaiseksi, mutta onko se?

Päättävissä asemissa ovat enimmäkseen miehet, mutta naistekijöitä on koko ajan enemmän. Kysyn aina, keistä elokuva kertoo: onko tarpeeksi erilaisia sankareita? Toiminnalliset, ajattelevat naiset ja epätyypilliset sukupuoliroolit ovat kiinnostavia. Moniäänisyys ei toteudu maailmassa, jos tyttöjen ei anneta seikkailla elokuvissa.

Millä mielellä olet seurannut #metoo-kampanjaa?

Surumielisenä, sillä alalla työskentelee enimmäkseen fantastisia ihmisiä. Olin mukana työryhmässä, joka laati ohjeistuksen tv- ja elokuvantekijöille. Olen vakuuttunut, että järisyttävästä keskustelusta seuraa lopulta hyviä asioita.

Jos saisit rajattomat mahdollisuudet, millaisen leffan tekisit?

Tekisin kaksi! Hillittömän menevän toimintakomedian sekä tosi, tosi hienon lastenelokuvan, jota nuoret luukuttaisivat vielä 10 vuoden päästä.

Jussi-gaala 2018 perjantaina 23.3. Helsingin Kaapelitehtaalla.

Lordissa Kita-taiteilijanimellä rumpuja soittanut Sampsa Astala toteutti unelmansa ja ryhtyi laulajaksi.

Monet tietävät Lordin entisen rumpalin Kitan, mutta suurelle yleisölle naamion takana soittanut mies, Sampsa Astala on toistaiseksi tuntemattomampi.

Sampsa soitti Lordissa rumpuja vuosina 2000–2010. Vuosiin mahtui viisi Lordi-levyä ja euroviisuvoitto. Seitsemän vuotta sitten Sampsa sai potkut bändistä.

– Laulu on aina ollut ykkösinstrumenttini, joten lähdin toteuttamaan omaa unelmaani. Sain potkut, koska lädin silloisen yhtyeeni Stala&SO:n kanssa euroviisukarsintoihin, mikä paljasti kasvoni. Se tarkoitti teiden eroamista Lordista, Sampsa kertoi Kyrsyä – Tuftland -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

– Totta kai ne ovat isoja asioita, mutta varsinaista riitaa Lordin jäsenten kanssa ei ollut. Olemme tälläkin hetkellä hyvissä väleissä.

”Halusin musiikillisesti toiseen rooliin, tekemään omaa juttua.”

Sampsa kuvailee Lordin aikoja hienoiksi.

– Menimme Lordin kanssa maapallon muutaman kerran ympäri: kierrettiin Japanit, Uudet-Seelannit ja Amerikat. Kymmenessä vuodessa se tuli kuitenkin nähtyä, ja halusin musiikillisesti toiseen rooliin, tekemään omaa juttua.

– Taiteilijoilla oman tekemisen tarve on tärkeää. Kyllä ne jääkiekonpelaajatkin vaihtavat joukkuetta, jos joukkueessa ei saa peliaikaa, niin toisessa joukkueessa saa, Sampsa sanoo.

”Suomessa on 106 kaupunkia, ja tavoitteeni on kiertää ne kaikki.”

Kaksi viimeistä vuotta Sampsa Astala on tehnyt soolouraa omaa nimeään kantavassa bändissä. Suomeksi laulava Sampsa julkaisee uutta musiikkia ensi kuussa. Lisäksi Sampsa laulaa suomennettuja Mötley Crue -biisejä Mötikkä-bändissä.

– Minulla on päällä 106 kaupunkia -kiertue. Suomessa on 106 kaupunkia, ja tavoitteeni on kiertää ne kaikki. 17 kaupunkia on kierretty, enää on 89 jäljellä, Sampsa kertoo.

– Huomenna lähdemme Kanarialle soittamaan muutamia keikkoja, koska siellä on paljon suomalaisia.