Ville Virtasen koti on nyt ainakin kahden seuraavan vuoden ajan Ruotsissa. Kuva: Rosemarie Särkkä
Ville Virtasen koti on nyt ainakin kahden seuraavan vuoden ajan Ruotsissa. Kuva: Rosemarie Särkkä

Näyttelijä Ville Virtanen muutti Ruotsiin näyttelijävaimonsa työn perässä.

Näyttelijä Ville Virtanen viihtyy Göteborgissa, jonne hän muutti hiljattain perheensä kanssa. Ruotsiin heidät vei näyttelijävaimo Birthe Wingrenin rooli suositussa Kristina från Duvemåla -musikaalissa.

– Asumme ensin vuoden Göteborgissa ja sitten toisen vuoden Tukholmassa, jonne musikaali seuraavaksi siirtyy, Ville kertoo.

Miehen mukaan perhe on viihtynyt hyvin uudessa kotipaikassa. Kotiutumista on helpottanut, että kieli on kaikilla hallussa. Villellä riittää myös puuhaa, sillä hän kuvaa poliisisarjaa SVT-kanavalle.

– Sarjassa on vähän mystinen henki, ja se nähdään todennäköisesti myös Suomessa. Kuvaukset alkoivat kesän alussa ja jatkuvat marraskuulle. Esitän siinä pahista, hän sanoo.

Villen mielestä ruotsalaisten ja suomalaisten työskentelytavoissa ei ole juuri eroja.

– Ruotsissa budjetit ovat usein isompia, mutta meillä on ihan yhtä hyvät rahkeet ja ammattitaito kuin ruotsalaisilla näyttelijöillä ja ohjaajilla. Olemme samalla tasolla.

Villellä on ollut aikaa myös kirjoittaa – hän sai juuri valmiiksi elokuvakäsikirjoituksen Hevosen taju -romaanistaan.

Näyttelijät Niina Lahtinen, Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen tähdittävät syyskuun lopussa Nelosella alkavaa Vino Show’ta. Ohjelmassa on paljon improvisaatiota, jota oli Villen mielestä hauska tehdä. ”Tykkäsin vilpittömästä meiningistä ja puhtaasta improsta, kun kaikki laittoivat itsensä likoon.” Kuva Jonna Öhrnberg

Näyttelijä kertoi kuulumisiaan Nelonen Median syysjuhlassa, jossa hän esitteli tähdittämäänsä Vino Show’ta. Uusi fyysinen viihdeohjelma yhdistää improvisointia ja käsikirjoitettuja tehtäviä. Neljän vakionäyttelijän, Villen, Niina Lahtisen, Minttu Mustakallion ja Eero Ritalan, lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään kaksi vierailevaa tähteä.

Lue myös:

Ville Virtanen: "Saattaa olla, että olen saanut hevosen tajun syntymälahjana"