Me Naiset
|
Sanna Wallenius
Sinikka Sokka kehuu avopuolisoaan Alpo Suhosta. ”Kun surin putoamistani Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta, Ape totesi, että mitä sitten, paska huuleen ja menoksi.” Kuva: Jouni Harala
Sinikka Sokka kehuu avopuolisoaan Alpo Suhosta. ”Kun surin putoamistani Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta, Ape totesi, että mitä sitten, paska huuleen ja menoksi.” Kuva: Jouni Harala

Sinikka Sokka, 66, on kantanut sisällään perhesalaisuutta, joka on aiheuttanut häpeää viime vuosiin saakka.

Näyttelijä Sinikka Sokka on saanut kiitosta rohkeasta roolistaan MTV:n Kiiltokuvia-sarjassa. Sokka näyttelee hysteeristä vaimoa, joka uhkaa tappaa itsensä, jos aviomies lähtee vieraan naisen matkaan.

– Vaikka hahmoni onkin hullu, tunnistan hänen käyttäytymisessä itseäni. Minäkin olen sortunut suhteissani naurettaviin tekoihin ja yrittänyt manipuloida ihmisiä.

Kulissien ylläpitäminen on Sinikalle tuttua jo lapsuudesta, jolloin hän teki kaikkensa peittääkseen isänsä alkoholismin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kerroin kavereille, että isä on kuoronjohtaja. En halunnut kenenkään tietävän, että oikeasti hän oli se berberi auki pihallamme heiluva humalainen mies, Sinikka tunnustaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun vanhemmat erosivat, perhe joutui taloudelliseen ahdinkoon. Sinikka ja nuoremmat sisarukset joutuivat muuttamaan roomalaiskatolisten nunnien täyshoitolaan Turkuun.

– Nunnat pitivät meistä hyvää huolta, mutta eihän se ollut sama asia kuin koti. Olin kovin ahdistunut ja yksinäinen siellä, vaikka äiti kävi luonamme usein.

Yllätyssisko otti yhteyttä

Isä aiheutti yllätyksiä vielä kuolemansa jälkeen. Kymmenen vuotta sitten Sinikka sai kirjeen naiselta, joka kertoi olevansa hänen sisarpuolensa.

–  Kun näin Johannan, tunnistin hänet sisarekseni heti. Hänessä oli hirveästi samoja piirteitä kuin meissä muissa. Käsittämättömintä oli, että Johanna oli pitänyt suurta salaisuutta itsellään kaikki nämä vuosikymmenet ja uskalsi ottaa meihin yhteyttä vasta aikuisiällä.

Lapsuuden häpeästä Sinikka sanoo päässeensä irti vasta viime vuosina.

– Suurin pelkoni on ollut hylätyksi tuleminen, mutta alan vihdoin uskoa, että kelpaan ehkä sittenkin tällaisena. Voin olla heikko ja haavoittuva, mutta minua rakastetaan silti.

Lue Me Naisten numerosta 41/2014, miksi Sinikka on pitänyt itseään huonona ja etäisenä äitinä.

Lue lisää:

Kannattaa koukuttua! Kiiltokuvia on kotimaista laatudraamaa.

Sinikka Sokan verkkaviikko

Sinikka Sokka

Näyttelijä laulaja syntyi 27.8.1948 Helsingissä.

Avoliitossa urheilujohtaja Alpo Suhosen kanssa. 37-vuotiaan Emilia-tyttären äiti ja kahden lapsenlapsen isoäiti.

Muistetaan KOM-teatterista, musikaalirooleista ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta.

Sinikkaa voi parhaillaan nähdä MTV3:n Kiiltokuvia-sarjassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla