Sinikka Sokka kehuu avopuolisoaan Alpo Suhosta. ”Kun surin putoamistani Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta, Ape totesi, että mitä sitten, paska huuleen ja menoksi.” Kuva: Jouni Harala
Sinikka Sokka kehuu avopuolisoaan Alpo Suhosta. ”Kun surin putoamistani Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta, Ape totesi, että mitä sitten, paska huuleen ja menoksi.” Kuva: Jouni Harala

Sinikka Sokka, 66, on kantanut sisällään perhesalaisuutta, joka on aiheuttanut häpeää viime vuosiin saakka.

Näyttelijä Sinikka Sokka on saanut kiitosta rohkeasta roolistaan MTV:n Kiiltokuvia-sarjassa. Sokka näyttelee hysteeristä vaimoa, joka uhkaa tappaa itsensä, jos aviomies lähtee vieraan naisen matkaan.

– Vaikka hahmoni onkin hullu, tunnistan hänen käyttäytymisessä itseäni. Minäkin olen sortunut suhteissani naurettaviin tekoihin ja yrittänyt manipuloida ihmisiä.

Kulissien ylläpitäminen on Sinikalle tuttua jo lapsuudesta, jolloin hän teki kaikkensa peittääkseen isänsä alkoholismin.

– Kerroin kavereille, että isä on kuoronjohtaja. En halunnut kenenkään tietävän, että oikeasti hän oli se berberi auki pihallamme heiluva humalainen mies, Sinikka tunnustaa.

Kun vanhemmat erosivat, perhe joutui taloudelliseen ahdinkoon. Sinikka ja nuoremmat sisarukset joutuivat muuttamaan roomalaiskatolisten nunnien täyshoitolaan Turkuun.

– Nunnat pitivät meistä hyvää huolta, mutta eihän se ollut sama asia kuin koti. Olin kovin ahdistunut ja yksinäinen siellä, vaikka äiti kävi luonamme usein.

Yllätyssisko otti yhteyttä

Isä aiheutti yllätyksiä vielä kuolemansa jälkeen. Kymmenen vuotta sitten Sinikka sai kirjeen naiselta, joka kertoi olevansa hänen sisarpuolensa.

–  Kun näin Johannan, tunnistin hänet sisarekseni heti. Hänessä oli hirveästi samoja piirteitä kuin meissä muissa. Käsittämättömintä oli, että Johanna oli pitänyt suurta salaisuutta itsellään kaikki nämä vuosikymmenet ja uskalsi ottaa meihin yhteyttä vasta aikuisiällä.

Lapsuuden häpeästä Sinikka sanoo päässeensä irti vasta viime vuosina.

– Suurin pelkoni on ollut hylätyksi tuleminen, mutta alan vihdoin uskoa, että kelpaan ehkä sittenkin tällaisena. Voin olla heikko ja haavoittuva, mutta minua rakastetaan silti.

Lue Me Naisten numerosta 41/2014, miksi Sinikka on pitänyt itseään huonona ja etäisenä äitinä.

Lue lisää:

Kannattaa koukuttua! Kiiltokuvia on kotimaista laatudraamaa.

Sinikka Sokan verkkaviikko

Sinikka Sokka

Näyttelijä laulaja syntyi 27.8.1948 Helsingissä.

Avoliitossa urheilujohtaja Alpo Suhosen kanssa. 37-vuotiaan Emilia-tyttären äiti ja kahden lapsenlapsen isoäiti.

Muistetaan KOM-teatterista, musikaalirooleista ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta.

Sinikkaa voi parhaillaan nähdä MTV3:n Kiiltokuvia-sarjassa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti