Sanna Saarijärvi iloitsi syöpätutkimuksen kehittymisestä. – On se silti hirveä sairaus.
Sanna Saarijärvi iloitsi syöpätutkimuksen kehittymisestä. – On se silti hirveä sairaus.

Sanna Saarijärven äiti ja isoäidit ovat kuolleet syöpään. 

Näyttelijä Sanna Saarijärvi oli huhtikuun viimeisenä sunnuntaina järjestetyssä Parhaat palat -estradikimarassa herkissä tunnelmissa. Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä nähtiin useita lauluesityksiä kotimaisen syöpätutkimuksen hyväksi.

Sannan oma äiti kuoli syöpään 11 vuotta sitten.

– On hienoa olla mukana tukemassa tärkeää asiaa, Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä -kappaleen tulkinnut Sanna kertoi.

Myös Sannan molemmat mummot ovat kuolleet syöpään.

– Käyn itse säännöllisesti tutkimuksissa, mutta en ole tehnyt siitä mörköä. Asiat ovat yläkertaan kunnossa. Sitten lähdetään, kun lähdetään.

Sannan äiti oli vasta kuusikymppinen menehtyessään.

– Hän lähti aivan liian aikaisin, meillä oli erittäin tiiviit välit. Hän toitotti aina, kuinka minulla on laulun lahja. Siksi iloitsen pääsystäni estradille, sillä äiti rakasti musiikkia.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...