Amanda Seyfriedin kanssa seurustelevan Ryan Phillippen ei tarvitse googlata itseään, koska näyttelijä kuulee virtuaalimaailman viimeisimmät käänteet äidiltään.

Ryan, mikä on ikinuoruutesi salaisuus?
Hyvät geenit, terveellinen ruokavalio ja urheilu, mutta toisaalta juon ja poltan. Pahat tapani eivät kuitenkaan vielä näy. Välillä minusta tuntuu kuin olisin vampyyri. Pysyn nuorena, mutta monet ikätoverini näyttävät siltä kuin olisivat vanhempiani.

Koreilit aiemmin jatkuvasti juorupalstoilla, nykyään vain silloin tällöin. Mitä on tapahtunut?
Olen aikuistunut ja kahden lapsen isä. Prioriteettini ei ole enää pyöriä yökerhoissa joka ilta. Minun on vastuu lapsistani. Tekemiseni ja valintani vaikuttavat myös heihin, enkä halua harmia heille. Mutta kyllä minusta vieläkin juoruillaan.

Huolestuttaako se sinua?
Kyllä. Mietin välillä, että viekö se arvoa työltäni. Ihmiset tuppaavat luokitella julkkikset vain julkkiksiksi eivätkä välttämättä pidä heitä alansa ammattilaisina. Se harmittaa minua. Kaikkein eniten julkisuus vaikuttaa äitiini. Hän on vasta toipumassa leikkauksesta ja viettää paljon aikaa kotona tietokoneen äärellä. Hän soittaa minulle joka tai joka toinen aamu ja pyytää kommentteja nettitarinoihin. Hän suuttuu ilkeistä sanoista ja haluaisi metsästää joka ikisen loanheittäjän. Silti, kielloistani huolimatta, hän jatkaa juorujen lukemista.

Googlaatko itseäsi?
Aiemmin etsin linkkejä itsestäni. Pinnallinen puoleni halusi nähdä, miltä näytin edustustilaisuuksien kuvissa. Yleensä harmistuin ja masennuin kommenteista, joissa minua väitettiin pahamaineiseksi playboiksi. Olen normaali, mukava kundi. Vihasin nettituokioiden jälkeen itseäni ja pakenin maailmaa peiton alle. Nyt välitän enää siitä, mitä läheiseni ajattelevat minusta.

Rikoskirjailija Michael Connellyn romaaniin perustuvassa Oikeuden palvelija -leffassa hahmosi ulkonäkö hämää hänen todellisen luonteensa. Onko sinua arvosteltu väärin ulkonäkösi takia?

Tavallaan. Minusta on hassua, että esitän usein rikkaan perheen kasvattia vaikka tulen alemman keskiluokan perheessä. Vanhemmillani oli vaikeuksia maksaa laskut ja elättää neljää lasta. Aloin työskennellä ruokakaupassa 15-vuotiaana, sen jälkeen ravintolassa. Olen hankkinut itselleni kaiken autosta lähtien. Tavallaan elitististä juppia on hauska esittää, koska voin tehdä satiiria ihmisistä, joita kadehdin jossain määrin nuorena.

Lellitkö itse lapsiasi?
En. Heidän äitinsä Reese ja minä olemme molemmat tiukkoja kasvatuksen suhteen. Ava ja Deacon eivät ole lastenhoitajien kasvattamia. Toivon, että jälkipolvella ovat arvot ja omatunto kohdallaan ja että he välittävät muista. Ainakin nyt he ovat mahtavia pieniä ihmisiä. Olen ylpeä heistä. Olen vielä nuori ja haluan lisää lapsia. Vanhemmista sisaruksista tulee hyviä lastenlikkoja nuorimmille.

Oliko näyttelijäkollegasi Matthew McConaughey sinulle entuudestaan tuttu?
Ei, mutta ironista kyllä, lapseni tunsivat hänet. Reesen nykyinen aviomies on hänen agenttinsa. Pidin Matthew’sta saman tien. Hän on omaperäinen ja reilu. Hän on innoissaan isyydestä ja meillä riitti sen tiimoilta paljon puhuttavaa.

Ryan Phillippe

  • Syntynyt 10.9.1974 Yhdysvaltain New Castlessa.
  • Aloitti näyttelijänuransa One Life to Live -saippuasarjassa.
  • Seurustelee näyttelijä Amanda Seyfriedin kanssa.
  • Kaksi lasta, Ava, 11, ja Deacon, 7, yhteishuoltajuudessa entisen vaimonsa, Reese Witherspoonin kanssa.
  • Elokuvia: Tiedän, mitä teit viime kesänä, 54, Julmia aikeita, Gosford Park, Crash, Isiemme liput. Oikeuden palvelija -leffa parhaillaan elokuvateattereissa.