Alicia Silverstone kirjoitti äitiysoppaan The Kind Mama. Kuva: MVPhotos
Alicia Silverstone kirjoitti äitiysoppaan The Kind Mama. Kuva: MVPhotos

Vihreään elämään hurahtanut Alicia Silverstone kertoo pureksineensa lapsensa ruoan ensin omassa suussaan sopiviksi palasiksi.

Tuoreessa äitiys-oppaassaan The Kind Mama näyttelijä Alicia Silverstone, 37, jakaa parhaat vinkkinsä raskauteen ja perhe-elämään.

– Haluan kertoa kaikille maailman naisille, että raskaus, synnytys ja äitiys voivat olla superterveellisiä, superelinvoimaisia ja supertyydyttäviä, Alicia sanoo.

Alician luonnollisiin elintapoihin kuuluu muun muassa ruoan pureksiminen omassa suussa valmiiksi lapselle, jolle palat syötetään kuin linnupoikaselle – suusta suuhun.

Vuonna 1998 kasvissyöjäksi ryhtynyt eläin- ja ympäristöaktiivi sanoo myös ei vaipoille, rokotuksille ja liharuoille.

Alician mukaan naisen olisi hyvä ymmärtää jo raskausaikana, että kohtu on vauvan koti. Jos tuleva äiti syö lihaa tai muuta roskaruokaa, hän ravitsee vauvaa myrkyllisellä hyhmällä.

Omaa poikaansa, 2-vuotiasta Bear Bluta Alicia ei ole rokottanut tai muutenkaan lääkinnyt, sillä hän on kuullut monta tarinaa, joiden mukaan rokotttu lapsi on muuttunut täysin toiseksi, "mennyt pilalle".

Alicia Silverstone ja Bear Blu. Kuva: MVPhotos

Alicia asuu muusikkomiehensä Christopher Jareckin ja poikansa kanssa Los Angelesissa. Kuten arvata saattaa taiteilijapariskunnan kotona suositaan perhepetiä. Alician mielestä vanhemmat, jotka kieltävät lapsiaan nukkumasta vanhempien sängyssä, syyllistyvät heitteillejättöön. 

Jo aiemmin Alicia on julkaissut kasvisruokaohjeita sisältävän The Kind Diet -kirjan, ja myös uudessa oppaassa on paljon lapsille sopivia kasvisruokareseptejä. Bear Blun lempiruoaksi näyttelijä mainitsee misokeiton.

Alicia ei ole tainnut kuulla suomalaisten hammaslääkäreiden suosituksista, joiden mukaan lapsen suuhun ei saa pistää edes äidin lusikkaa. Myös näyttelijän ajatuksiin rokottamatta jättämisestä kannattaa suhtautua kriittisesti.

Lähteet: Daily Mail, The Daily Beast, TheKindLife.com

Lue myös:

Musiikkimoguli Simon Cowell ei suostu vaihtamaan lapsensa vaippoja

Laulaja Nina Tapio erosi Ada Forsbergin isästä tyttären ollessa yhdeksänvuotias. – Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina sanoo.

Sekä Nina Tapio, 45, että tytär Ada Forsberg, 20, ovat parhaillaan unelma-ammateissaan: Nina laulajana, Ada sirkustaiteilijana. Ada kiertää Sirkus Finlandian ilma-akrobaattina ympäri Suomea. Nina laulaa Jean S. -yhtyeen toisena solistina ja valmistautuu ensi keväänä esitettävään Mamma Mia! -musikaaliin.

– Kun on kasvanut taiteilijaelämää seuraten, sitä pitää ihan tavallisena, toisen polven taiteilija Ada kertoo.

Myös hänen isoäitinsä Irma Tapio on laulaja.

Peittely on pahinta

Adan ja kolme vuotta nuoremman Elsan isä on Martti Forsberg. Nina ja Martti tutustuivat jo kymmenvuotiaina luokkakavereina ja alkoivat seurustella parikymppisinä. Suhde ei kuitenkaan kestänyt. He erosivat Adan ollessa yhdeksänvuotias.

– Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan. Ennen eroa muistan kysyneeni äidiltä, onko kaikki hyvin? Olin jo sen ikäinen, että ymmärsin eron olleen vanhemmilleni paras ratkaisu, Ada miettii.

”Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan.”

Nina huomauttaa, että lapset näkevät väkisinkin, mitä vanhempien välillä on meneillään.

– Peittely on pahinta, mitä heille voi tehdä. Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina huomauttaa.

Sittemmin Nina avioitui pastori Reijo ”Reka” Kontion kanssa. Viisi vuotta sitten Ada sai velipuolen, Vilhon. Sisaruksilla on 15 vuotta ikäeroa.

– Kun kuulin saavani pikkuveljen, aloin itkeä ilosta. Suhde Vilhon kanssa on aina toiminut, ja olen pystynyt auttamaan äitiä lastenhoidossa. Olen vahtinut Vilhoa iltaisin ja välillä öisinkin, Ada kertoo.

Lue Ninan ja Adan koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Näyttelijä Sanna Stellanin puoleentoista vuoteen on mahtunut vauva, pako hometalosta, avioero ja uusi mies. – Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen, hän sanoo.

Kesän lopussa eronnut näyttelijä Sanna Stellan, 43, on löytänyt uuden rakkauden.

– Juuri nyt olen tosi onnellinen, sillä olen tavannut uuden miehen ja olen rakastunut, hän kertoo.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana Sannan elämässä on tapahtunut paljon: Sanna sai kolmannen lapsensa, ja samoihin aikoihin kotitalosta löytyi hometta, joka ajoi perheen pitkään evakkoon. Elokuun lopussa Sanna ilmoitti Facebookissa pitkän avioliittonsa päättyneen.

– Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen. Ikuisena romantikkona uskon rakkauteen. Ajattelen, ettei kaikkea elämässä voi selittää tieteellä, eikä varsinkaan sitä, miksi jotkut ihmiset saatetaan yhteen, hän kertoo.

Harkittu ero

Sannan ja hänen entisen miehensä avioeroon ei päädytty helposti.

– Eropäätöstä tehtiin pitkään. Teimme paljon töitä suhteemme pelastamiseksi muun muassa pariterapiassa. En missään nimessä koe epäonnistuneeni, vaikka erosin, Sanna kertoo.  

Vanhempien ero tuntuu rankalta ratkaisulta, kun nuorin lapsi on vasta vauvaikäinen. Sanna kuitenkin ajattelee, että lapset tulevat maailmaan silloin, kun niiden kuuluu.

– Vauvoja on putkahdellut maailmaan ihan kaikissa olosuhteissa. Se ei vaadi täydellistä elämäntilannetta. Meidänkin kuopus oli ehdottomasti haluttu lapsi, Sanna sanoo.

Mitä Sanna kertoo eronsa syistä? Mitä kaikkea äitiys on Sannalle opettanut? Mikä Siskonpedin hahmoista on Sannan suosikki? Lue lisää Me Naisten numerosta 42/2017.