Alicia Silverstone kirjoitti äitiysoppaan The Kind Mama. Kuva: MVPhotos
Alicia Silverstone kirjoitti äitiysoppaan The Kind Mama. Kuva: MVPhotos

Vihreään elämään hurahtanut Alicia Silverstone kertoo pureksineensa lapsensa ruoan ensin omassa suussaan sopiviksi palasiksi.

Tuoreessa äitiys-oppaassaan The Kind Mama näyttelijä Alicia Silverstone, 37, jakaa parhaat vinkkinsä raskauteen ja perhe-elämään.

– Haluan kertoa kaikille maailman naisille, että raskaus, synnytys ja äitiys voivat olla superterveellisiä, superelinvoimaisia ja supertyydyttäviä, Alicia sanoo.

Alician luonnollisiin elintapoihin kuuluu muun muassa ruoan pureksiminen omassa suussa valmiiksi lapselle, jolle palat syötetään kuin linnupoikaselle – suusta suuhun.

Vuonna 1998 kasvissyöjäksi ryhtynyt eläin- ja ympäristöaktiivi sanoo myös ei vaipoille, rokotuksille ja liharuoille.

Alician mukaan naisen olisi hyvä ymmärtää jo raskausaikana, että kohtu on vauvan koti. Jos tuleva äiti syö lihaa tai muuta roskaruokaa, hän ravitsee vauvaa myrkyllisellä hyhmällä.

Omaa poikaansa, 2-vuotiasta Bear Bluta Alicia ei ole rokottanut tai muutenkaan lääkinnyt, sillä hän on kuullut monta tarinaa, joiden mukaan rokotttu lapsi on muuttunut täysin toiseksi, "mennyt pilalle".

Alicia Silverstone ja Bear Blu. Kuva: MVPhotos

Alicia asuu muusikkomiehensä Christopher Jareckin ja poikansa kanssa Los Angelesissa. Kuten arvata saattaa taiteilijapariskunnan kotona suositaan perhepetiä. Alician mielestä vanhemmat, jotka kieltävät lapsiaan nukkumasta vanhempien sängyssä, syyllistyvät heitteillejättöön. 

Jo aiemmin Alicia on julkaissut kasvisruokaohjeita sisältävän The Kind Diet -kirjan, ja myös uudessa oppaassa on paljon lapsille sopivia kasvisruokareseptejä. Bear Blun lempiruoaksi näyttelijä mainitsee misokeiton.

Alicia ei ole tainnut kuulla suomalaisten hammaslääkäreiden suosituksista, joiden mukaan lapsen suuhun ei saa pistää edes äidin lusikkaa. Myös näyttelijän ajatuksiin rokottamatta jättämisestä kannattaa suhtautua kriittisesti.

Lähteet: Daily Mail, The Daily Beast, TheKindLife.com

Lue myös:

Musiikkimoguli Simon Cowell ei suostu vaihtamaan lapsensa vaippoja

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.