Riku Nieminen aikoo lomailla perheineen Lapissa ennen ensi vuoden työrupeamaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Riku Nieminen aikoo lomailla perheineen Lapissa ennen ensi vuoden työrupeamaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Seitsemäs Putous-kausi oli Riku Niemisen henkilökohtainen suosikki, mutta siltikään hän ei välttämättä lähtisi rumbaan enää uudelleen.

Putous-viihdeohjelman seitsemäs kausi huipentui lauantai-iltana finaalijaksoon, jonka jälkeen helpottuneet näyttelijät suuntasivat karonkkaan saunomaan, tanssimaan ja juhlimaan.

Putoukseen comebackin puolentoista vuoden tauon jälkeen tehnyt Riku Nieminen, 29, ei vielä pääse lomanviettoon, koska tiistaina jatkuvat seuraavat kuvaukset. Alkuvuosi kuluu Tatu ja Patu -lastenelokuvan parissa. Riku näyttelee pääosissa Antti Holman kanssa.

Päättyykö Putouksen tarina?

Vaikka Putouksen viimeisintä kautta on kiitelty tasokkaasta huumorista, show keräsi aiempaa pienemmät katsojaluvut. Paljon on spekuloitu, nähdäänkö kahdeksas kausi vai oliko Putouksen taru tässä.

Jos Rikua pyydettäisiin vielä mukaan, hän ei lähtisi varauksetta remmiin. Monilahjakas näyttelijä suunnittelee nimittäin uutta aluevaltausta urallaan.

– Pitäisi miettiä, olisinko Putouksessa mukana ennemmin esimerkiksi käsikirjoittajana tai tuottajana. Sen voin luvata, että aion jatkossa tehdä töitä myös ohjaajana, Riku kertoi finaalilähetyksen jälkeen. 

Seitsemäs Putous-kausi oli suosikki

Riku on kuitenkin hyvin tyytyväinen siihen, että hän harkinnan jälkeen palasi vielä Putoukseen. Hänen mielestään seitsemäs kausi oli ehdottomasti parempi kuin aiemmat.

– Tehtiin piirun verran haastavampia ja vähemmän varmoja juttuja kuin aiemmin. Nyt oli myös ensimmäistä kertaa tosi varma olo siitä, että kaikki toimii. Näyttelijän mielipiteitä kuunneltiin ja toiveet toteutettiin.

Kun hän esimerkiksi halusi hahmolleen, tampereleiselle autoasentajalle Mari Hakkaraiselle, pyörätuolin, se ilmestyi saman tien.

Tulevana vuonna Riku nähdään paitsi valkokankaalla, myös uudessa viihdeohjelmassa ja teatterin lavalla. Ensin hän lähtee kuitenkin perheensä kanssa rentoutumaan Lappiin.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.