Elina Knihtilä on laihduttanut yli kymmenen kiloa tulevaa rooliaan varten. Hän näyttelee sotavankia Antti Jokisen ohjaamassa Kätilö-elokuvassa. Kuva: Veikko Kähkönen
Elina Knihtilä on laihduttanut yli kymmenen kiloa tulevaa rooliaan varten. Hän näyttelee sotavankia Antti Jokisen ohjaamassa Kätilö-elokuvassa. Kuva: Veikko Kähkönen

Teatterikorkeakoulussa opettava Elina Knihtilä, 42, on huomannut, että jo nuorilla näyttelijöillä on kovat ulkonäköpaineet. Hän haluaa näyttää esimerkillään, että menestyä voi muutenkin.

Teatterikorkeakoulun professorina viime syksystä asti työskennellyt Elina Knihtilä toivoo, ettei Hollywoodin pinnallinen näyttelijäkulttuuri valuisi Suomeen, vaan meillä keskityttäisiin itse asiaan. Kykyihin.

– Jos tämä olisi ulkonäköammatti, näyttelijät voitaisiin valita suoraan missikisoista. Minä olen tästä hyvä esimerkki. Ulkoiset avuni eivät ole riittäneet elovenatyttöjen tai tyttöystävien rooleihin, ja se on ollut vain hyvä. Olen saanut tehdä paljon mielenkiintoisempia hahmoja, hän uskoo.

Armollisuus itseään kohtaan on Elinan mielestä tärkeää myös siviilissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Päätin jo kauan aikaa sitten, etten tuhlaa aikaa ulkonäkökriiseihin. Se on hukkaan heitettyä energiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näyttelijän työssä vartalon ja ulkonäön muokkaus on Elinan mielestä ymmärrettävää, jos se on käsikirjoituksen vuoksi perusteltua.

– Ulkoinen muuntautuminen auttaa rooliin valmistautumista myös henkisesti. Minulle tosi tärkeitä työvälineitä ovat esimerkiksi hiusten leikkauttaminen tai silmien värin muuttaminen piilolinsseillä.

Tommi Korpelan muija

Elinan radikaalein muodonmuutos nähtiin elokuvassa Matti vuonna 2005, jossa hän näytteli mäkikotkan pöhöttynyttä tyttöystävää, Mirvaa.

– Sinä kesänä tuli kyllä syötyä ja juotua tavallista enemmän. Meikäläisen vartalotyypillä lihottaminen onkin ollut aina huomattavasti helpompaa.

Nyt Elina on karistanut ravintoterapeutin avustuksella yli kymmenen kiloa, sillä hänellä on sotavangin rooli Antti Jokisen ohjaamassa elokuvassa Kätilö. Kuvaukset alkavat kesällä.

Elina on uransa aikana tottunut siihen, että haastatteluissa nousee aina esiin sama aihe: hänen komea miehensä, Tommi Korpela.

– Kun professori-nimityksen jälkeen joku taas kysyi, olenko mustasukkainen Tommista tai kadehdinko miestäni, ajattelin, että voi nyt hemmetti. Enkö minä vielä tämänkään tittelin jälkeen ole vakavasti otettava näyttelijä vaan Tommi Korpelan ruma vaimo, Elina puuskahtaa ja purskahtaa sitten nauruun.

– Onko se nyt lopulta niin ihmeellistä, että se ukko pyörii vielä minun kanssani!

Miten kävi, kun haastoimme Elinan improvisoimaan? Katso video!

Sisältö jatkuu mainoksen alla