– Mikään ei ole ihmeellisempää ja hienompaa kuin elämä vauvan kanssa, Pirjo Lonka kertoo.
– Mikään ei ole ihmeellisempää ja hienompaa kuin elämä vauvan kanssa, Pirjo Lonka kertoo.

Näyttelijä Pirjo Lonka nauttii arjesta pian puolivuotiaan vauvan kanssa. – Kaikki tuntuu kirkkaalta ja herkältä, kun tietää, että tämä on viimeinen kerta, Pirjo kertoo.

Näyttelijä Pirjo Longan, 42, ja Jani Volasen, 42, uusperheen lapsiluku kasvoi helmikuun lopussa viiteen, kun heille syntyi Tinja-tytär.

Janin ja Pirjon ensimmäinen yhteinen lapsi oli suunniteltu, toivottu ja ylimääräinen lahja.

– Mikään ei ole ihmeellisempää ja hienompaa kuin elämä vauvan kanssa. Totta kai välillä väsyttää ja hiki valuu, mutta silti. Lasta harkitessamme tajusin viimeisten hetkien olevan käsillä. Miksei vielä kerran, kun kerran elää hyvässä liitossa? Tosin omalla kohdallani vauvakuume taitaa olla krooninen tila, Pirjo kertoo.
 
Pirjon vanhimmat lapset Niko ja Siri ovat jo teinejä ja Maijukin ihan kohta. Vaikka vaippoja ei ole tarvinnut vaihtaa melkein vuosikymmeneen, vauvanhoito palautui nopeasti Pirjon mieleen.

Pirjo tuntee olevansa vauvan kanssa rennompi kuin edelliskerroilla. Nuorena äitinä hänellä oli kiire tehdä uraa, nyt hän on viihtynyt kotona paremmin.

– Kaikki tuntuu kirkkaalta ja herkältä, kun tietää, että tämä on viimeinen kerta. Vaikka laitokselta huudettiin perään, että tervetuloa uudestaan, niin kyllä tämä tässä on.

Tinja on kiltti ja tyytyväinen vauva, joka nukkuu öisin neljän viiden tunnin pätkiä. Pirjosta se tuntuu raskausaikojen huonosti nukuttujen öiden jälkeen ihan juhlalta.

Samanlainen huumorintaju

Kun Jani ja Pirjo alkoivat seurustella kuutisen vuotta sitten, Pirjolla oli kolme lasta edellisestä liitostaan ja Janilla Joel- eli Jopi-poika näyttelijä Mari Perankosken kanssa. Kaikki kuuluivat samaan tiiviiseen näyttelijäporukkaan.   

– Elämässä ei voi koskaan tietää, mitä tapahtuu. Onhan tätä meidän kuviota hämmästelty, mutta aika tekee tehtävänsä ja olen oppinut, että ihan turha mennä toisten ihmisten kuvioita tuomitsemaan. Se on tekopyhää, Pirjo sanoo.

Uusperheen arki ei ole missään vaiheessa tuntunut Pirjon mielestä hankalalta. Janin Jopi sujahti joukkoon kuin itsestään.

– Jos vetää mutkat ihan suoraksi, niin en välttämättä edes huomaa, että joku olisi tullut lisää. Olemmehan me kaikki tunteneet toisemme jo pitkään.

Pirjo kertoo, että Janin kanssa kaikki loksahti heti kohdalleen.

– Jani sopii minulle täydellisesti. Meillä on samanlainen huumorintaju, voimme itkeä ja nauraa yhdessä, kaikki natsaa.

Pirjo arvostaa Jania myös kollegana eikä myönnä, että työnteko oman puolison kanssa olisi hankalaa.

– Janilta on hyvä kysyä neuvoa ja hän sanoo suoraan, jos joku asia ei toimi. Työnteko yhdessä on hauskaa, vaikka voi kyllä olla, että itse näytän helpommin pitkää naamaa, jos Jani arvostelee suoritustani.

Viime kesänä Pirjo ja Jani menivät maistraatissa naimisiin, ja häitä vietettiin kotinäyttämöllä Q-teatterissa. Naimisiin päätettiin mennä käytännön syistä sekä siksi, että saatiin sukulaiset ja ystävät kerrankin koolle.

Mutta on avioliitolla Pirjolle muutakin merkitystä.

– On kaunista ja romanttista ja ihanaa, kun toinen sanoo tahdon.

Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 30/2014.

Pirjo Lonka

– Näyttelijä on syntynyt 14.11.1971 Imatralla.
– Tuttu tv-sarjoista Ranuan kummit, Majakka, Harvoin tarjolla, Ihmebantu, Putous, Klikkaa mua ja Ylikävely, josta palkittiin parhaan naispääosan Venlalla.
– Kuuluu Q-teatterin ensebleen ja tehnyt sen lavalla lukuisia rooleja mm. Macbethissä ja Tulipunaisessa hevosessa.
– Asuu Helsingissä miehensä Jani Volasen ja heidän viiden lapsen kanssa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti