Petra Karjalainen. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Petra Karjalainen. Kuva: Liina Aalto-Setälä

17 vuotta Pyynikillä asuneen näyttelijä Petra Karjalaisen mielestä Tampereella parasta on luonto ja hyvä ruoka.

Syksyllä näyttelijä Petra Karjalaisen, 44, kotipaikkakunta muuttuu Tampereelta Helsinkiin. Näitä paikkoja hän jää kaipaamaan.

Tampereen kauppahalli

Hämeenkatu 19

”Tykkään hirveän paljon kauppahallin meiningistä. Siellä on aina ihana tunnelma ja paljon ihmisiä. Tarjolla on esimerkiksi luomuruokaa moneen makuun. Kauppahalli pursuilee pieniä, ihania ravintoloita, joista suosikkini on Neljä Vuodenaikaa.”

Tallipiha

Kuninkaankatu 4

”Koko tallipihan alue on aivan mahtava paikka, jossa järjestetään monenlaista tapahtumaa näyttelyistä sadonkorjuujuhliin. Parasta siellä on kuitenkin suklaamyymälä, josta on kiva ostaa kotimaisia herkkuja sekä itselle että muille lahjaksi.”

Koskipuisto

”Koskenranta on upea alue ihan ydinkeskustassa, jota ympäröi hienot punatiiliset tehdasrakennukset. Monet ihmiset tykkäävät kesällä istua kosken varrella nauttien auringosta. Itse en pidä helteestä, joten jätän nautiskelun muille. Hyvää tunnelmaa on kuitenkin mukavaa katsella ohi kulkiessaan.”

Ravintola Heinätori

Pyynikintori 5

”Vuosien varrella tällä paikalla on ollut monenlaista toimintaa, ennen kuin siihen pari vuotta sitten rakennettiin suloinen Ravintola Heinätori. Ravintolalla on kompakti ruokalista, joka mahdollistaa tuoreiden ainesten käyttämisen. Tarjolla on herkullista lähiruokaa, ja kaiken lisäksi paikka on vain minuutin kävelymatkan päästä kotoani!”

Pyynikinharju

”Koko Pyynikinharju on ihan kuin satumetsä, jossa on kaunista kesät talvet. Luonto on säilynyt koskemattomana, koska osa siitä on rajattu luonnonsuojelualueeksi. Harjulla on ihania pieniä rantoja ja mahdollisuuksia sekä aktiiviliikuntaan että rennompaankin oleiluun.”

Lue myös Petran haastattelu: Näyttelijä Petra Karjalainen: "Olen monella tavalla uuden edessä"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!