Me Naiset
|
Milla Kukkonen
Petra Karjalainen. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Petra Karjalainen. Kuva: Liina Aalto-Setälä

17 vuotta Pyynikillä asuneen näyttelijä Petra Karjalaisen mielestä Tampereella parasta on luonto ja hyvä ruoka.

Syksyllä näyttelijä Petra Karjalaisen, 44, kotipaikkakunta muuttuu Tampereelta Helsinkiin. Näitä paikkoja hän jää kaipaamaan.

Tampereen kauppahalli

Hämeenkatu 19

”Tykkään hirveän paljon kauppahallin meiningistä. Siellä on aina ihana tunnelma ja paljon ihmisiä. Tarjolla on esimerkiksi luomuruokaa moneen makuun. Kauppahalli pursuilee pieniä, ihania ravintoloita, joista suosikkini on Neljä Vuodenaikaa.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tallipiha

Kuninkaankatu 4

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Koko tallipihan alue on aivan mahtava paikka, jossa järjestetään monenlaista tapahtumaa näyttelyistä sadonkorjuujuhliin. Parasta siellä on kuitenkin suklaamyymälä, josta on kiva ostaa kotimaisia herkkuja sekä itselle että muille lahjaksi.”

Koskipuisto

”Koskenranta on upea alue ihan ydinkeskustassa, jota ympäröi hienot punatiiliset tehdasrakennukset. Monet ihmiset tykkäävät kesällä istua kosken varrella nauttien auringosta. Itse en pidä helteestä, joten jätän nautiskelun muille. Hyvää tunnelmaa on kuitenkin mukavaa katsella ohi kulkiessaan.”

Ravintola Heinätori

Pyynikintori 5

”Vuosien varrella tällä paikalla on ollut monenlaista toimintaa, ennen kuin siihen pari vuotta sitten rakennettiin suloinen Ravintola Heinätori. Ravintolalla on kompakti ruokalista, joka mahdollistaa tuoreiden ainesten käyttämisen. Tarjolla on herkullista lähiruokaa, ja kaiken lisäksi paikka on vain minuutin kävelymatkan päästä kotoani!”

Pyynikinharju

”Koko Pyynikinharju on ihan kuin satumetsä, jossa on kaunista kesät talvet. Luonto on säilynyt koskemattomana, koska osa siitä on rajattu luonnonsuojelualueeksi. Harjulla on ihania pieniä rantoja ja mahdollisuuksia sekä aktiiviliikuntaan että rennompaankin oleiluun.”

Lue myös Petran haastattelu: Näyttelijä Petra Karjalainen: "Olen monella tavalla uuden edessä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla