Näyttelijä Naomi Watts kiitää urallaan menestysleffasta toiseen. Rooliaan prinsessa Dianana hän tosin katuu edelleen.

Aluksi kaikki on hyvin. Näyttelijä Naomi Watts on päivystänyt koko päivän pariisilaisessa hotellihuoneessa, ja silti tähden kasvoilla säteilee ihan aidon näköinen hymy.

–Nice to meet you, good to meet you, Naomi hokee aavistuksen australialaisittain korostaen, hymyilee vielä vähän lisää ja istahtaa sitten nojatuoliin.

Toimittajat ja bloggarit on kutsuttu tapaamaan tähteä, joka on juuri esitelty tuoreena L’Oréal Paris’n ihonhoidon kauneuslähettiläänä ja uusien filler-tuotteiden keulakuvana.

Naomi on pukeutunut valkoiseen, linjakkaaseen kotelomekkoon. Mustien sandalettien kärjistä pilkistävät kiiltävät, mudan sävyiseksi lakatut varpaankynnet. Kengät ovat suunnittelija Nicholas Kirkwoodin mallistosta, mikä paljastuu, kun joku äityy keuhumaan niitä kauniiksi. Naomi on silmiinpistävän pikkuruinen, kuten Hollowood-tähdet yleensäkin. Kun hän myöhemmin kertoo Pariisissa ravintolassa käydessään tilaavansa mieluusti juustolautasen, moni taitaa hiljaa mielessään miettiä, että niin varmaan joo.

Uran suurin särö

Tunnelma hillityin sävyin sisustetussa hotellihuoneessa jähmettyy, kun yksi vieraista tiedustelee heti kärkeen Naomilta hänen pääroolistaan elokuvassa Diana. Sitä pidetään suurimpana särönä tähden uralla. Suoritus ei poikinut Oscar-ehdokkuutta, kuten elokuvat 21 grammaa ja Selviytyminen. Sen sijaan tuli kriitikoiden haukut ja Golden Raspberry -ehdokkuus vuoden 2014 surkeimmasta naispääosasta. Naomi on tunnustanut The Harpers Bazaar -lehdelle katuvansa rooliaan. Silti epäonnistuneen roolivalinnan vaikutuksesta uraan ei selvästi ole edelleenkään helppo puhua.


Diana-elokuvaa varten Naomi opetteli huolellisesti Walesin prinsessan ilmeet ja elkeet.

Naomin suupielet laskevat ja käsi pyyhkäisee hermostuneesti vaaleita hiuksia. Katse hakeutuu apua hakien nurkassa läppärin kanssa päivystävään lehdistöavustajaan. Tämä ei näytä olevan tylyimmästä päästä, sillä komentoa ”next question” ei kuulu. Kriittiset sekunnit torpata kysymys menevät ohi, ja toimittajat ja bloggarit jäävät odottamaan vastausta selät jäykkinä.

– Hmmm, katuminen liittyy lähinnä siihen, että huomasin elokuvan tuotannossa ongelmia, Naomi pyörittelee ja hakee selvästi lisäaikaa vastaukselle.

– Yritin auttaa niiden korjaamisessa. Kadun ainoastaan, etten puolustanut näkemyksiäni enemmän. Elokuvan tekeminen oli silti hyvä kokemus, ja Diana on kiehtova hahmo. Tarina oli kertomisen arvoinen. Valitsen roolit aina tarkasti, mutta on vaikeaa tietää, mikä on oikea valinta. Pitää mennä vaistojen mukaan.

Jäinen tunnelma sulaa onneksi nopeasti, kun utelu siirtyy tähden kauneudenhoitorutiineihin.

Heroiiniin kuollut isä

Dianaa lukuun ottamatta Naomin roolivalinnat ovat tavanneet osua nappiin. Vuonna 2001 valmistunut psykologinen trilleri Mulholland Drive oli Naomin läpimurto, jonka jälkeen tähti on voinut valita roolinsa vapaasti. Sitä ennen ura oli ollut sellaista pään takomista seinään, että on helppo ymmärtää, miksi epäonnistuminen ei enää houkuta.

Naomin ponnistelut kohti tähteyttä alkoivat Australiassa, jonne hän oli muuttanut teini-ikäisenä Englannista äitinsä, veljensä ja isäpuolensa kanssa. Englannin-vuosina Naomin biologinen isä, Pink Floydinkin kanssa työskennellyt äänisuunnittelija ja kiertuemanageri Peter Watts, kuoli heroiinin yliannostukseen. Naomi oli silloin seitsemän, mutta vanhemmat olivat eronneet jo pari vuotta aiemmin.

Australiaan kotiuduttuaan Naomi kävi koulua ja opiskeli äitinsä innostamana näyttelemistä. Tuolloin hän tutustui punatukkaiseen nuoreen naiseen, joka Naomin tavoin haaveili näyttelijän urasta. Nicole Kidman on yhä hänen läheinen ystävänsä.

Naomi ei koskaan valmistunut high schoolista, vaan päätyi tekemään sekalaisia hommia herkkukaupassa ja leikkaamaan negatiiveja. 18-vuotiaana hän kokeili siipiään mallina ja lähti töiden toivossa Japaniin, mutta palasi pian takaisin. Sen sijaan hänen charminsa puri elävässä kuvassa, ja niinpä Naomin kasvot tulivat australialaisille tutuiksi mainoksista ja myöhemmin televisiosarjoista. Tällä välin Nicole Kidman pakkasi tavaransa ja löi itsensä läpi Hollywoodissa vuonna 1990 valmistunella Days of Thunder -leffalla. Siinä miespääosaa esitti Tom Cruise.


Sporttiperhe pyöräilemässä Santa Monicassa.

Meikittä liikkeelle aamuisin

Kun Naomi pääsi Nicolen avustuksella tapaamaan elokuva-alan agentteja, kaikki vaikuttivat kiinnostuneilta. Mutta kun Naomi palasi tapaamaan samoja ihmisiä uudelleen, kukaan ei enää muistanut häntä. Hän ei vielä silloin tajunnut, ettei imartelua pidä ottaa tosissaan.

Naomi joutui aloittamaan alusta, vaikka rahat eivät meinanneet välillä riittää edes vuokraan. Vuonna 1995 hän sai roolin elokuvasta Tank Girl, joka floppasi pahemman kerran mutta josta sittemmin on kehkeytynyt jonkin sortin kulttiklassikko. Rooleja kertyi koko ajan lisää. Surkuhupaisin lienee pieni äänirooli elokuvan Babe – urhea possu jatko-osassa Babe suurkaupungissa. Hiirimäisen efektin luomiseksi Naomin piti hengittää heliumia, ja siksi häntä ei tähden onneksi tunnista suorituksesta.

Lopulta tapahtui se, mikä lahjakkaalle, sinnikkäälle ja kauniille ihmiselle kai väistämättä tapahtuu. Ohjaaja David Lynch näki Naomin kuvan ja pyysi tätä haastatteluun, vaikkei ollut nähnyt naisen leffoista ensimmäistäkään.”Näin ihmisen, joka on uskomattoman lahjakas, älykäs ja jolla on kaunis sielu. Hänellä olisi mahdollisuuksia vaikka mihin”, Lynch hehkutti jälkeenpäin Los Angeles Timesille.

Sittemmin samaa mieltä on ollut moni muukin. Naomin olemus on kiehtova sekoitus naapurintyttöä ja maailmannaista, ja hän vastailee kysymyksiin kärsivällisesti. Silti hän häkeltyy hieman, kun joku toimittajista on kiinnostunut kuulemaan hänen lempivärinsä. (Se on sininen – paitsi silmämeikissä.)

Jos uran alkuaikoina kukaan ei tahtonut muistaa Naomia, nyt hänet tunnetaan kaikkialla. Paparazzit ovat usein ulkona vastassa, kun hän poistuu New Yorkissa sijaitsevasta kodistaan. Tähti koettaa silti parhaansa mukaan viettää niin tavallista perhe-elämää kuin pystyy yhdessä miehensä, näyttelijä-käsikirjoittaja Liev Schreiberin ja kahden poikansa kanssa.

– En kunnioita kuvaajia uhraamalla 20 minuuttia aamustani meikkaamiseen ja hiusten laittamiseen. Käytän sen ajan mieluummin lapsiini, teen heille aamiaista ja pakkaan lounasrasian valmiiksi.

Naomi on nyt 46-vuotias ja näyttää ikäiseltään, mikä on virkistävää näinä Botoxin aikoina. Kun Naomi hymyilee, suupieliin ja otsaan piirtyy ryppy jos toinenkin. Ehkä juuri siksi hän on mainio keulakuva anti-age-voiteille. Moni muukin haluaa näyttää samaan aikaan hyvältä mutta ikäiseltään – eikä tuskailla peilikuvaansa alvariinsa.

– En halua kiinnittää ulkonäköön liikaa huomiota. Turha käyttää kauheasti aikaa taisteluun, jonka tulee joka tapauksessa häviämään, Naomi toteaa.

Ehkä hän todella vetäisee silloin tällöin juustolautasen. Tai ainakin pari palaa.


Tee kuten Naomi ja sipaise huulipunaa myös poskiin.

Ajatuksia kauneudesta

Mitkä ovat tärkeimmät kauneudenhoitoniksisi?

Kestovärjäytän silmäripseni ja kulmakarvani, sillä ne ovat täysin vaaleat. Silloin ne kehystävät kasvojani. Käytän myös runsaasti ripsiväriä. Huulipunaa sipaisen usein myös poskiin. En ole kauhean hyvä meikkaamaan ja hiusten laitossa suorastaan surkea. Juon myös paljon vettä, pyrin nukkumaan riittävästi ja urheilen – juttuja jotka kaikki tietävät.”

Millaisesta hiustyylistä pidät?

”Tykkään luonnollisesta, surffitukkahenkisestä lookista. Juuri sellaisesta kuin olisin viettänyt iltapäivän rannalla. Tukkani on ärsyttävän ohut, joten en käytä liian hoitavia sampoita enkä pese tukkaani joka päivä.”

Miten hoidat ihoasi?

”Ihonhoito on tärkeää, mutta sen pitää hoitua nopeasti ja tehokkaasti, koska olen työssä käyvä äiti. Olen hyvin vaalea, joten kanniskelen aina suojakertoimella 50 varustettua voidetta käsilaukussani.”

Minkä kauneusvinkin antaisit nuorelle Naomi Wattsille?

”Tärkein kauneuden salaisuus on itsevarmuus. Nuorten naisten olisi tärkeää ymmärtää, että he voivat ikääntyä arvokkaasti, luottavaisin mielin.”

Lue lisää:

Näyttelijä Naomi Wattsin treenivinkit.

Elokuva Dianan rakkauselämästä on noloa katsottovaa.

Diana-elokuvan tähti Naomi Watts puhkesi kukkaan.

Naomi Watts

Syntynyt Englannissa 28.9.1968.

Kihloissa näyttelijä-käsikirjoittaja Liev Schreiberin kanssa. Parilla on kaksi poikaa, Samuel, 6, ja Sacha, 7.

Muistetaan elokuvista Mulholland Drive, The Ring, 21 grammaa, King Kong, Diana ja Birdman. Tänä vuonna Naomi nähdään elokuvissa Insurgent ja Sea of Trees.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.