Suosikkinäyttelijä Minttu Mustakallio ei kaipaa sinkkuaikojaan, vaikka viihtyykin itsekseen.

Kaksi vuotta sitten televisiossa nähty Klikkaa mua -sarja saa odotettua jatkoa maaliskuussa, kun sarjan toinen tuotantokausi pyörähtää käyntiin Maikkarilla.

Johanna Vuoksenmaan kirjoittamassa ja ohjaamassa tv-sarjassa Minttu Mustakallio, 40, esittää Ellaa, yksinhuoltajasinkkua, joka yrittää löytää rakkautta netistä. Monenlaisia kaksilahkeisia deittipalvelussa riittää, mutta Sitä Oikeaa Ella ei tunnu löytävän. 

– Miehiä lappasi sisään, ja minä olin vähän kuin vastaanoton tätinä, joka toivotti hyvää huomenta, ojensi saunatakin ja sitten jo suudeltiinkin, Minttu kuvailee sarjan viime kesäisiä kuvauksia.

Todellisuudessa Mintulla ei ole netttideittailusta kokemusta.

– En varmasti edes osaisi oikeasti deittailla netissä. Täytyy muistaa, että kun sarjaa alettiin kuvata, olin ollut jo pitkään naimisissa. Mulla ei ole ollut siihen tarvetta ja silloin kun on ollut, ei ole ollut nettiä, Minttu nauraa.

Mintun omista sinkkuajoista onkin aikaa.

– Olihan sinkkuaika aikamoista räpiköimista. Pettymyksiä rakkaudessa tuli, mutta se kuului siihen elämänvaiheeseen. Olen onnellinen, ettei minun tarvitse enää deittailla.

Epätoivoisesti rakastunut Minttu muistaa olleensa useasti jo 12-vuotiaana.

– Pommitin urheiluseurani poikia rasittavuuteen asti rakkauskirjeillä ja häiritsin puhelinsoitoillani, kun he olivat lukemassa kokeisiin. Pienenä tiesin tarkkaan, mitä halusin.

Kiireinen arki

Ja kyllä Minttu tietää sen nyt nelikymppisenäkin, vaikkei mielellään puhukaan parisuhteestaan.

– Sen vaan tietää, kun on löytänyt oikean. Olen onnellinen elämäntilanteessani nyt.

Mikään ripustautuja Minttu ei ihmissuhteissaan ole, sillä hän arvostaa omaa aikaa. 

– En ehkä ole parisuhdeihmisen prototyyppi, sillä olen aika itsenäinen ihminen. Viihdyn yksin ja olen matkustellutkin itsekseni. Parisuhteessa ei tarvitse menettää itsenäisyyttään. 

Klikkaa mua -sarjan Ellaa ja Minttua yhdistääkin enemmän äitiys ja perheellisen arki kuin miehen etsintä. 

– Toivoisin elämääni enemmän rauhaa, ’mummun siliää’ niin kuin meillä oli tapana Pohjanmaalla sanoa. Arjessa on koko ajan niin kova kiire, että tunnen usein olevani väärässä paikassa, sanoo Minttu, jonka perheeseen kuuluu mies ja kolme pientä lasta.    

Millä kulkuvälineellä Minttu liikkuu mieluiten? Entä mikä on näyttelijän lempikahvila? Lue Mintun tärkeimmät osoitteet Me Naisten numerosta 5/2014. Voit ostaa täältä lehden myös iPadillesi.

Lue myös:

Minttu Mustakallio: "Ura on minulle lopulta yks hailee"

Minttu Musta­kallio

■ Näyttelijä syntyi 23.7.1973 Ylivieskassa.

■ Tunnetaan muun muassa elokuvista Varasto, Lapsia ja aikuisia, Jos rakastat sekä tv-sarjoista Klikkaa mua ja Vedetään hatusta.

■ Asuu Helsingissä miehensä, näyttelijä Tuomas Rinta-Panttilan ja kolmen lapsensa kanssa.

■ Klikkaa mua -sarjan uudet jaksot MTV3:lla 13.3. alkaen.

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla