Näyttelijä Mikko Nousiainen joutui opettelemaan uutta roolian varten saksaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Mikko Nousiainen joutui opettelemaan uutta roolian varten saksaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Kotona menee loistavasti. Syytä hymyyn riittää, uuteen rooliin valmistautuva Mikko Nousiainen kertoo.

Puolisentoista vuotta sitten eronneella näyttelijä Mikko Nousiaisella pyyhkii jälleen hyvin rakkausrintamalla. Muun muassa Levottomat ja Rakkauden rasvaprosentti -elokuvista tuttu 39-vuotias mies kertoo löytäneensä rinnalleen uuden kumppanin.

– Kotona menee loistavasti, ja olen todella hyvillä mielin sekä henkisesti että fyysisesti. Seurustelen nykyään, joten syytä hymyynkin riittää, Nousiainen virnistää tähdittämänsä Kadonnut: Joulupukki -draamasarjan pressitilaisuudessa.

Nousiainen eli viime vuoteen saakka avoliitossa näyttelijä Petra Karjalaisen kanssa. Ex-pariskunnalla on vuonna 2006 syntynyt poika.

Paitsi uuden rakkauden, Nousiainen on onnistunut löytämään elämäänsä viimeisen vuoden aikana myös aivan uudenlaisen tasapainon ja hyvänolontunteen. Näyttelijä kertoi aiemmin, että hän oli rakentanut vahvan suojakuoren ympärilleen, eikä hänellä ollut enää hyvä olla itsensä kanssa. Nyt tunne on väistynyt.

– Tätä nykyä itsetunnolleni kuuluu erittäin hyvää. Paljon oivaltamisia on tapahtunut, kun olen ryhtynyt kelailemaan asioita. Olen muun muassa ymmärtänyt, että ihmisen pitää olla itselleen rehellinen – jopa liian rehellinen, Nousiainen sanoo.

Nousiainen on hellittänyt viime aikoina myös työtahtiaan. Hurjimpina aikoina hän menetti hetkellisesti jopa muistinsa, kun kova stressi uuvutti hänet. Nykyään näyttelijä tietääkin, että paras lääke väsymykseen on perheen parissa rentoutuminen.

– Olen oppinut tuntemaan omat rajani. Nyt tiedän, mitä jaksan ja mitä en. Pyrin ottamaan vapaalla mahdollisimman rennosti ja viettämään paljon aikaa poikani kanssa. Yhteinen harrastuksemme on katsella elokuvia.

Parhaillaan Nousiainen valmistautuu uuteen rooliinsa makedonialais-kroatialaisessa elokuvassa. Sitä varten hänen piti opetella myös uusi taito.

– Haastetta löytyy, sillä jouduin opettelemaan saksan roolia varten. Lähdin ihan nollasta liikkeelle, sillä en puhunut aiemmin sanaakaan saksaa, Nousiainen nauraa.

Lue myös:

Sairastuminen vei Mikko Nousiaisen muistin