Me Naiset
|
Tanja Hakamo
"Minulla ei ole hajuakaan, mitä teen kymmenen vuoden päästä. Se voi kuulostaa alakuloiselta, mutta minusta ajatus tuntuu vapauttavalta." Kuva: Jouni Harala
"Minulla ei ole hajuakaan, mitä teen kymmenen vuoden päästä. Se voi kuulostaa alakuloiselta, mutta minusta ajatus tuntuu vapauttavalta." Kuva: Jouni Harala

Vielä kesällä näyttelijä, valokuvaaja Laura Malmivaara, 41, kertoi seurustelustaan taiteilijamiehen kanssa, mutta nyt hän kutsuu itseään yksineläjäksi. Vakitöistään virkavapaalle jättäytynyt Laura pohtii nelikymppisyyttään Matkalla minuksi -haastattelussa.

–Täytin sunnuntaina 41 vuotta. Nelkytyks, minä, nuori ihminen! Olen hädin tuskin selvinnyt siitä, että täytin neljäkymmentä, ja nyt olen jo menossa kohti viittäkymppiä, Laura Malmivaara sanoo.

Laura kertoo käyneensä läpi kuluneita vuosia ja katsovansa enemmän taakseni kuin eteenpäin.

– Tulevaisuuden ajattelu tuntuu vaikealta: en tiedä yhtään, mitä minulla on edessäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laura sanoo avioeronsa jälkeisten vuosien muokanneen häntä eniten. Hänen ja ohjaaja Aku Louhimiehen erosta on viisi vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun jäin eron jälkeen yksin, otin monta jättimäistä harppausta. Olen aika kaukana siitä ihmisestä, joka olin ennen eroa. Kun avioliiton jälkeen alkaa yksin kantaa vastuuta arjesta, se kasvattaa ja muokkaa väkisin.

Nykyään Lauran arki jakaantuu elämään lasten kanssa ja ilman lapsia.

– Olen tottunut elämään ilman miestä, mutta en koskaan totu aikoihin ilman lapsiani. En enää muserru, kun he lähtevät isälleen, mutta joka kerta se tekee kipeää, vaikka olen ollut tässä elämäntilanteessa jo pitkään.

Vielä kesällä Laura kertoi seurustelusuhteestaan, mutta nyt hän kuvailee itseään yksineläjäksi.

– Tässä iässä uusien ihmissuhteiden luominen on vaikeaa. Vaikka ei enää ole perheenperustamiseen liittyviä haaveita, ei se silti koskaan seesteiseltä tunnu, kun kaksi ihmistä yrittää yhdistää arkensa. Olen oivaltanut, ettei kukaan toinen ihminen ole ratkaisu mielenrauhan löytymiseen. En etsi ketään ratkaisemaan elämääni, Laura toteaa.

Mitä ura metkitsee Lauralle? Millainen äiti hän kuvittelee olevansa? Lue koko haastattelu Me Naisista 44/2014.

Kassiratsia! Katso videolta, mitä Lauran käsilaukusta löytyi?

Lue myös:

Rakastunut Laura Malmivaara: "En pysty esittämään vaikeasti tavoiteltavaa"

Laura Malmivaara: "Ystävien seurassa en tarvitse minkäänlaista kuorta"

Laura Malmivaara: "Nyt elän hetken kerrallaan"

Sisältö jatkuu mainoksen alla