Kai Vaine ja Lumi Rae odottavat erityisesti sunnuntain live-lähetyksiä. Kai nimeää pahimmaksi kilpakumppanikseen urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen. "Ihmiset menevät sekaisin nimissä ja äänestävät väärää ukkoa", hän nauraa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kai Vaine ja Lumi Rae odottavat erityisesti sunnuntain live-lähetyksiä. Kai nimeää pahimmaksi kilpakumppanikseen urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen. "Ihmiset menevät sekaisin nimissä ja äänestävät väärää ukkoa", hän nauraa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Kai Vaine sanoo Tanssii tähtien kanssa -kisaan lähtemisen olevan kuin hyppy pää edellä kylmään veteen. ”En ole metriäkään tanssinut.” Kotona tukea antaa Dance-ohjelmasta tuttu tanssijatyttöystävä Laura Allonen.

Suositussa Ei kiitos -elokuvassa naiskatsojat hurmannut näyttelijä Kai Vaine sukeltaa pian kristallikruunujen välkkeeseen. Monista rooleistaan tuttu komistus näyttelee tällä hetkellä vakikasvona Ylen Uusi päivä -sarjassa.

– Jouduin miettimään tanssikisaan lähtöä pitkään, sillä aikataulut ovat tiukat. Kuvaan kahta tv-sarjaa, joten arkipäivät ovat aika haipakkaa. Viikonloput pyhitän tanssille. Onneksi parini on niin joustava, että hän pääsee treeneihin silloin, kun minulle sopii. Koitan löytää harjoitteluaikaa 3-4 tuntia päivässä, Kai sanoo.

Hän kertoo lähteneensä ohjelmaan nimenomaan tanssin takia. Hän ottaa kisan tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa.

– En ole metriäkään tanssinut. Joissain musikaaleissa on tullut heiluttua, mutta en luokittele sitä tanssiksi. Tavoitteeni on oppia tanssimaan, sillä laji näyttää niin kauniilta ja mielettömältä, kun sen osaa, hän fiilistelee.

Kai uskoo olevansa kärsivällinen oppilas, sillä hän on tottunut teatterissa pitkiin treenijaksoihin.

– Tykkään harjoitteluprosessista. Kaiken ei pidäkään olla heti täydellistä ja valmista.

Kotijoukkojen tuki on kiireiselle miehelle tärkeää. Aiemmin näyttelijä Iina Kuustosen kanssa seurustellut Kai asuu nykyisin yhdessä tanssija Laura Allosen kanssa, joka tunnetaan Nelosen Dance-ohjelmasta.

Kai ei kuitenkaan usko pariskunnan harjoittelevan askelkuvioita olohuoneessa yhdessä.

– Jos ehtisin olla kotona, niin ehkä sitten tulisi tanssittua. Puolison kannustus riittää minulle.

Katso kuvat kaikista Tanssii tähtien kanssa -pareista.

Lue myös:

Ex-malli Anne Kukkohovi tanssikisasta: "Mamma opettelee nyt kävelemään"

TTK-kilpailija Tommi Evilästä tulee isä: "Nyt keskityn vauvaan ja emäntään"

He ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kilpailijat

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta