Kai Vaine muistetaan myös Ei kiitos -elokuvasta. Kuva: Sanoma-arkisto / Tommi Tuomi
Kai Vaine muistetaan myös Ei kiitos -elokuvasta. Kuva: Sanoma-arkisto / Tommi Tuomi

Tämän asian Hinnalla millä hyvänsä -sarjassa näyttelevä Kai Vaine on ulkoistanut elämästään.

Uudessa Hinnalla millä hyvänsä -sarjassa Marko Jussilaa näyttelevä Kai Vaine on tottunut elämään naisten keskellä. Sarjan ainoan ison miesroolin tekeminen Armi Toivasen, Pirjo Lonkan ja Alina Tomnikovin rinnalla tuntuikin hänestä varsin luontevalta.

– Sehän oli ihan kuin olisi katsonut ikkunasta pihalle. Olen itse vahvojen naisten kasvattama, Kai sanoo.

Hinnalla millä hyvänsä -sarja kertoo yhtiöstä, jolle voi ulkoistaa oman onnellisuutensa. Firma lupaa poistaa ihmisten ongelmat millä hinnalla tahansa.

Kain mielestä sarjassa parodioidaan varsin todellista ilmiötä: yhä useampi ihminen tuntuu oikeassakin elämässä kuvittelevan, että itsensä voi tarvittaessa maksaa ulos kiperistä tilanteista.

– Moni varmasti miettii ohjelmaa katsoessaan, että minkä ongelman kanssa minä menisin tuohon kiskaan.

Vaikka Kai ei uskokaan onnellisuuden ulkoistamiseen, myöntää hänkin ulkoistaneensa jotain elämästään.

– Olen esimerkiksi käyttänyt personal traineria. Sehän on tavallaan ulkoistamista. Ainakin osittain.

– Kyllä ulkoistaminen joissain asioissa toimii ja tietyillä ihmismielen alueilla. Ainakin jos apuna on ihminen, joka tietää mitä tekee ja ohjaa katsomaan johonkin sellaiseen paikkaan, mihin et ole ennen kiinnittänyt huomiota. Mutta kyllä lopulta suurin duuni on aina ihmisellä itsellään, Kai pohtii.

Sarjan tekeminen oli Kain mielestä luovaa, innostavaa ja hauskaa.

– Välillä kuvauksista ei meinannut tulla mitään, kun koko homma meinasi mennä repeilyksi. Kyllähän se on hauskaa, kun vastanäyttelijällä ei pysy pokka mitenkään päin. Jossain välissä tulee paniikki, kun tuntuu, että tämä nauru ei lopu millään. Silloin alkaa miettiä, että maksaa aika helkutisti, jos tässä menee koko päivä.

Kai kuvaa parhaillaan parina päivänä viikossa Uusi päivä -sarjaa Tampereella.

– Lisäksi vireillä on muutama juttu, joista ei voi oikein sanoa mitään ennen kuin ne varmistuvat, hän muotoilee salaperäisesti.

Hinnalla millä hyvänsä, MTV3, maanantaisin klo 21.00

Lue myös:

Kai Vaine: ”Elämässäni on riittävästi sutinaa”

Hinnalla millä hyvänsä -sarja pursuaa tämän hetken suosituimpia näyttelijöitä

Näyttelijä Kai Vaine saa kannustusta tanssijatyttöystävältään

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.