Kai Vaine muistetaan myös Ei kiitos -elokuvasta. Kuva: Sanoma-arkisto / Tommi Tuomi
Kai Vaine muistetaan myös Ei kiitos -elokuvasta. Kuva: Sanoma-arkisto / Tommi Tuomi

Tämän asian Hinnalla millä hyvänsä -sarjassa näyttelevä Kai Vaine on ulkoistanut elämästään.

Uudessa Hinnalla millä hyvänsä -sarjassa Marko Jussilaa näyttelevä Kai Vaine on tottunut elämään naisten keskellä. Sarjan ainoan ison miesroolin tekeminen Armi Toivasen, Pirjo Lonkan ja Alina Tomnikovin rinnalla tuntuikin hänestä varsin luontevalta.

– Sehän oli ihan kuin olisi katsonut ikkunasta pihalle. Olen itse vahvojen naisten kasvattama, Kai sanoo.

Hinnalla millä hyvänsä -sarja kertoo yhtiöstä, jolle voi ulkoistaa oman onnellisuutensa. Firma lupaa poistaa ihmisten ongelmat millä hinnalla tahansa.

Kain mielestä sarjassa parodioidaan varsin todellista ilmiötä: yhä useampi ihminen tuntuu oikeassakin elämässä kuvittelevan, että itsensä voi tarvittaessa maksaa ulos kiperistä tilanteista.

– Moni varmasti miettii ohjelmaa katsoessaan, että minkä ongelman kanssa minä menisin tuohon kiskaan.

Vaikka Kai ei uskokaan onnellisuuden ulkoistamiseen, myöntää hänkin ulkoistaneensa jotain elämästään.

– Olen esimerkiksi käyttänyt personal traineria. Sehän on tavallaan ulkoistamista. Ainakin osittain.

– Kyllä ulkoistaminen joissain asioissa toimii ja tietyillä ihmismielen alueilla. Ainakin jos apuna on ihminen, joka tietää mitä tekee ja ohjaa katsomaan johonkin sellaiseen paikkaan, mihin et ole ennen kiinnittänyt huomiota. Mutta kyllä lopulta suurin duuni on aina ihmisellä itsellään, Kai pohtii.

Sarjan tekeminen oli Kain mielestä luovaa, innostavaa ja hauskaa.

– Välillä kuvauksista ei meinannut tulla mitään, kun koko homma meinasi mennä repeilyksi. Kyllähän se on hauskaa, kun vastanäyttelijällä ei pysy pokka mitenkään päin. Jossain välissä tulee paniikki, kun tuntuu, että tämä nauru ei lopu millään. Silloin alkaa miettiä, että maksaa aika helkutisti, jos tässä menee koko päivä.

Kai kuvaa parhaillaan parina päivänä viikossa Uusi päivä -sarjaa Tampereella.

– Lisäksi vireillä on muutama juttu, joista ei voi oikein sanoa mitään ennen kuin ne varmistuvat, hän muotoilee salaperäisesti.

Hinnalla millä hyvänsä, MTV3, maanantaisin klo 21.00

Lue myös:

Kai Vaine: ”Elämässäni on riittävästi sutinaa”

Hinnalla millä hyvänsä -sarja pursuaa tämän hetken suosituimpia näyttelijöitä

Näyttelijä Kai Vaine saa kannustusta tanssijatyttöystävältään

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.