Heli Sutelan, 45, mielestä tamperelaiset ovat loistavaa ryyppyseuraa.

Missä olet viime aikoina seikkaillut?

– Ville Myllyrinteen sketsisarjan kuvauksissa, stand up -keikoilla ja Helsinki Comedy Festivalin järjestelyhommissa. Olen opetellut myös kirjan kustantamisen alkeita.­ Julkaisemme helmikuussa Koskelan­ Minnan kanssa Kumman kaa -televisio­sarjastamme sarja­kuvakirjan.­

Oletko tyytyväinen hahmosi Annen ulkonäköön­ sarjiksessa?

– Olen. Säädimme Annen ja Ellun piirroshahmoja pitkään yhdessä kuvittajamme Jarno Kantelisen kanssa. Alkuversioissa ne olivat täydellisiä malli­mimmejä, mutta pakko myöntää, että nykyiset siansorkkaiset­ pallopäät toimivat paljon paremmin. Vesan hahmo on myös edelleen tärkeä osa tarinaa.

Sarjakuvakirjassa Ellu ja Anne lomailevat etelässä Puerto de la Playassa. Kuka sai ja kenelle annettiin?­

– Sitä en voi paljastaa, mutta kerrottakoon, että Anne ja Ellu hörppivät Kanariallakin kaljaa vanhaan malliin.

Näemmekö vielä uusia Kumman kaa -jaksoja televisiosta?

– Moni on tätä kysynyt, mutta kyllä sarjan aika on nyt tässä. Viimeiset teatteri­näytöksetkin­ pidämme nyt maalis­kuussa.

Tähdität myös Kummeli-elokuvaa. Mitä olet oppinut tamperelaisten sielun­elämästä?

– Sielunelämästä en ole varma, mutta tamperelaiset ovat hyvää ryyppyseuraa. Mitä pidemmälle ilta etenee, sitä paremmaksi­ heidän juttunsa muuttuvat. Jos muiden juhlijoiden ääni yleensä madaltuu, niin tamperelaisten ääni nousee humalassa entistä enemmän nenään. Se on vitsikästä.

Kumman kaa olisit mieluummin, Kummeli­-mies Heikki Silvennoisen vai Timo Kahilaisen?

Molempien! Ja vaadin paikalle myös Helan­ ja Vihisen. Ihan reiluuden nimissä.­

Mitä vastaat känniääliölle, joka tulee kinuamaan­ sinulta baaritiskillä hyvää vitsiä?

– Huudan tarjoilijan paikalle. No, ei vaisinkaan. Ei tällaista edes koskaan tapahdu,­ koska käyn vain ääliöttömissä baareissa.

Mille jutulle nauroit viimeksi?

Uudelle kotimaiselle Siskonpeti-sarjalle, jota katsoin Yle Areenasta. Mieleen tulee­ heti se kahvilasketsi, jossa mies ja nainen maksavat erikseen kahvinsa. Tarjoilija tulee ja pyytää mieheltä euron ja naiselta 80 senttiä.

Lue lisää:

Heli Sutela tietää kaupunkien parhaat ravintolat

Heli Sutela herkuttelee tattipastalla

Heli Sutela

■ Näyttelijä ja stand up -koomikko syntyi 24.5.1968 Lappeenrannassa. Asuu Helsingissä.
■ Suositun Kumman kaa -tv-sarjan (2003–2005) käsikirjoittaja­ ja näyttelijä.
■ Heliä voi nähdä 19.2. lähtien Kummeli V -elokuvassa ja 1.4. alkaen Myllyrinne Company -sketsisarjassa.

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!