Esko vuonna 1998. Kuva: Sanoma-arkisto / Pirjo Rönkkö
Esko vuonna 1998. Kuva: Sanoma-arkisto / Pirjo Rönkkö

Näyttelijä menehtyi 88 vuoden iässä sairastettuaan pitkään. 

Pitkän linjan viihdyttäjä, näyttelijä Esko Hukkanen kuoli pitkän sairastamisen jälkeen 88-vuotiaana 22. heinäkuuta Lahdessa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iisalmen Sanomat.

Hukkanen teki pitkän uran näyttelijänä teattereissa, tv:ssä ja valkokankaalla. Hänet muistetaan erityisesti sarjoista VelipuolikuuMetsolat ja Team Ahma, sekä elokuvista Simpauttaja, Manillaköysi ja Painija.

Hänen viimeisimpiin rooleihinsa lukeutuu Kullervo Väkeväisen rooli tv-sarjassa Lehmän vuosi.

Mittavan tv- ja elokuvauran ohella Hukkanen näytteli useissa Suomen teattereissa Oulusta Lappeenrantaan. Hän jäi eläkkeelle Lahden kaupunginteatterista vuonna 1991, mutta jatkoi näyttelemistä vielä eläkepäivillään.

 

Ylen Elävän arkiston video Velipuolikuu-sarjan Laskiämpäri-sketsistä.

Rehti mies, erityinen huipputyyppi

Näyttelijäkollegat ovat ottaneet uutisen Hukkasen poismenosta haikeudella. Moni on puhunut legendasta kauniin sanoin.

– Hän jätti kyllä hienon jäljen suomalaiseen teatteriin ja myöskin tv-viihteeseen. Sellaisia persoonallisuuksia enää harvoin löytyy, ja sellaisia maailma tarvitsisi lisää, näyttelijä Mikko Kivinen sanoi Ilta-Sanomille.

Vuonna 1975 Eskon rinnalla Simpauttaja-elokuvassa näytellyt Ahti Kuoppala, 86, kertoi Iltalehdelle, että Eskon kanssa oli aina mukava työskennellä.

– Voin sanoa, että hän oli mies mitä parhaimmasta päästä. Esko oli oikein mukava ja rehti mies.

Myös näyttelijä Aake Kallialalle Hukkasen kuolema oli Ilta-Sanomien mukaan pysäyttävä uutinen.

– Esko oli ihan oma persoonansa, todella omaperäinen tyyppi. Kaikki hänessä, puhetyylistä lähtien oli aivan erityistä, hän kertoi.

– Emme viime vuosina pitäneet paljoa yhteyttä, mutta kähistiin aina asioista. Hän oli erittäin hauska työtoveri, huipputyyppi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.