– Teatterikoulussa en pitänyt itseäni kauniina vaan hassunnäköisenä. Kropassani oli kaikki vialla, olin kauttaaltaan epätyytyväinen itseeni. Tajusin myös selvästi, etten ole kuvankaunis elokuvakasvo, Armi Toivanen muistelee. Kuva: Jouni Harala
– Teatterikoulussa en pitänyt itseäni kauniina vaan hassunnäköisenä. Kropassani oli kaikki vialla, olin kauttaaltaan epätyytyväinen itseeni. Tajusin myös selvästi, etten ole kuvankaunis elokuvakasvo, Armi Toivanen muistelee. Kuva: Jouni Harala

Näyttelijä Armi Toivanen tietää, millaista on olla niin rikki, että ympärille pitää kasvattaa suojamuuri. – Jokainen päivä koulussa oli taistelua, koska turvattomuuden tunne sisälläni oli niin kova.

Sketsisarja Putouksesta Suomen eturivin näyttelijäksi ponnahtaneella Armi Toivasella, 34, on sata rautaa tulessa työrintamalla.

Parhaillaan hän kuvaa pääroolia Hinnalla millä hyvänsä -tv-sarjaan. Joulunpyhinä ensi-iltansa saa Antti Heikki Pesosen Päin seinää -elokuvaa, joka on Armille tärkeä työ. Ja tammikuussa telkkarissa nähdään melkein koko vanha Putous-jengi, kun uusi Kingi-ohjelma starttaa.

Armi huokuu hyvää oloa ja tyytyväisyyttä.

– Olen vasta nyt päässyt siihen, mihin olen halunnut ja haluan ottaa siitä kaiken irti, Armi sanoo.

Isän tyttö

Aina Armi ei kuitenkaan ole ollut näin itsevarma.

Yksitoista vuotta sitten Armin isä menehtyi äkillisesti aivoverenvuotoon. Puoli vuotta isän kuoleman jälkeen Armi pääsi sisälle unelmiensa opiskelupaikkaan Teatterikorkeakouluun.

Menetys varjosti vuosia Armin opiskelijaelämää.

– Isän kuolema teki minusta äärimmäisen kovan pitkäksi aikaa, sillä Teatterikorkeakoulu on rankka paikka muutenkin. Minun oli paha olla, ja ilman kuortani en olisi pystynyt tekemään heittäytyvää duunia. Jokainen päivä oli taistelua, koska turvattomuuden tunne sisälläni oli niin kova, Armi kertoo.

Ei ihme, että monet opiskelukaverit pitivät Armia ujona, ylpeänä tai sisäänpäin kääntyneenä.

– Minua oli vaikea lähestyä, koska viestin ihan selvästi ulospäin, että älkää tulko lähelle. Mutta se oli minun tapani selvitä päivästä toiseen, Armi sanoo.

Isän menetys on muokannut Armin tapaa suhtautua elämään. Armi uskoo yhä vahvemmin siihen, että jokainen pystyy itse vaikuttamaan elämäänsä ja tekemään sitä koskevia päätöksiä.

– Suru voi joskus olla väärällä lailla voimavara ja syy olla tekemättä asioita. Jossain vaiheessa minunkin piti tehdä valinta: joko jään pyörimään tähän pahaan oloon ja annan sen repiä itseni alaspäin. Mikään ei ole vaikeampaa kuin olla rohkea tai päättää olla onnellinen ja vapaa surusta, peloista ja epävarmuudesta, mitä tähänkin alaan liittyy. Onneksi kyllästyin suremiseen, Armi sanoo.

Hyvä ikä

Armi uskoo, että nainen on parhaimmillaan kolmenkympin jälkeen.

– Nainen kaunistuu, ja ainakin minä olen paljon varmempi ulkonäköni suhteen kuin aikaisemmin. Kolmekymppisenä on myös lupa olla aikuinen ja rauhoittua.

Parisuhteistaan näyttelijä ei halua puhua, mutta julkisuudessa uutisoitu ero entisestä kihlatusta on fakta.

– Elämässäni on rakkautta monessa muodossa, mutta hyväolo lähtee myös sisältäpäin.

Kuka tahansa mies tuskin tämän naisen vauhdissa pysyisi.

– Totta kai taiteilijan kanssa eläminen vaatii toiselta venymistä: työajat muuttuvat koko ajan ja puoliso on paljon esillä julkisuudessa ja tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Hyvä itsetunto on plussaa, Armi pohtii.

Mitä Armi tekee vapaa-ajallaan? Miksi hän tykkää matkustaa yksin? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2014.

Lue lisää:

Armi Toivanen ja kaksossisko: "Koemme kaikki fiilikset tuplana"

Putous-voittaja Armi Toivanen: "Minusta löytyy myös sisukas savolaisakka"

Armi Toivasen kaksossisko masennuksestaan: "En nähnyt elämääni eteenpäin"

Vanha Putous-jengi palaa sittenkin ruutuun.

Armi Toivanen

Näyttelijä syntyi Tampereella 19.6.1980. Asuu Helsingissä.

Rooleja Ryhmäteatterissa ja elokuvissa Rööperi, Korsoteoria, 21 tapaa pilata avioliitto ja Vadelmavenepakolainen.

Ikimuistoiset sketsihahmot Ymmi Hinaaja ja Leena Hefner o.s. Herppeenluoma Putouksessa.

Päin seinää -elokuvan ensi-ilta 26.12.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.