Kahdeksanvuotias Pinja on yksi Anu Sinisalon rakkauden kohteista. "Pinja on huumorintajuinen koira, se saa minut nauramaan."
Kahdeksanvuotias Pinja on yksi Anu Sinisalon rakkauden kohteista. "Pinja on huumorintajuinen koira, se saa minut nauramaan."

Näyttelijä Anu Sinisalo asuu miesystävänsä Antti Reinin kanssa eri osoitteissa. – Vapaus suhteessa on minulle hyvinvoinnin edellytys.

Anu Sini­salo, 47, suhtautuu intohimoisesti rakkauteen. Näyttelijä oikein puhkuu energiaa, kun hän alkaa analysoida aihetta. Mutta miksipä ei intoilisi, rak­kaus on hänestä yksinkertaisesti tärkein asia elämässä.

– Rakkaus on kaiken syleilevä olotila. Se kulkee mukanani kaikessa ja kaikkialla. Tunnen lähes joka päivä suuria rakkaudentunteita moneen suuntaan: niin läheisiäni, ystäviäni kuin koiraanikin kohtaan. Rakkaus on ihan mahtavaa, mitäpä sitä pihtaamaan! Anu nauraa.

Rakkaus kukoistaa myös Anun ja Antti Reinin, 49, suhteessa. Näyttelijäpari alkoi seurustella kolmisen vuotta sitten törmätessään sattumalta helsinkiläisessä kahvilassa. Antti oli menossa työ­keikalle ja Anu harjoituksiin, eikä kuppila ollut kummankaan normaali­reitin varrella.

– Se oli yllättävän romanttista, vähän kuin elokuvissa. Siitä se sitten alkoi, Anu virnistää.

Anu ja Antti eivät tällä hetkellä asu yhdessä, mikä sopii Anulle hyvin. Hän ei ole koskaan ollut naimisissa, mutta pisin avoliitto kesti aikanaan 14 vuotta.

– Olen jo käynyt läpi ydinperhe­vaiheen. Uskon, että erillään asuminen aikuisiällä helpottaa tiettyjä asioita. Se antaa suhteelle tilaa olla omanlaisensa. Vaikka yhteiskunnan paineet kertovat meille, miten meidän pitäisi toimia, mikä lopulta on normaalia? Tässä hetkessä tämänkaltainen elämisen muoto tuntuu oikealta.

Anu arvostaa omaa tilaa, sillä hiljaisuus auttaa rauhoittamaan ajatukset työpäivän jälkeen. Sekä teatterissa että kameran edessä työskennellään hälyisissä ympäristöissä, joissa musiikki raikaa, valot vilkkuvat ja koko ajan on oltava sosiaalinen. Siksi Anu haluaa vapaa-ajallaan ladata akkuja itsekseen.

– Olen aina ollut sellainen, että tarvitsen omaa tilaa. Vapaus suhteessa on minulle hyvinvoinnin edellytys, sen avulla pystyn hengittämään. Mitä vanhemmaksi tulen, sen selvemmin huomaan, miten tärkeää on, että voin hyvin.

Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?
Uskon rakkauteen ensituntemuksella, sillä ulkoiset piirteet eivät ole niitä, jotka saavat minut rakastumaan. Ensimmäiseksi kiinnitän huomiota toisen mielenmaisemaan. Arvot näkyvät siinä, miten ihminen puhuu ja kohtelee muita. Jos on sisäisesti kaunis, se näkyy myös ulospäin.

Millainen oli ensirakkautesi?
Olin seitsemän ja olimme samalla luokalla. Hänen nimensä oli Aslak, ja hän oli tosi suloinen. Minua ujostutti, ei siinä iässä osannut sanoittaa tunteitaan saati ymmärtää niitä. Aslak muutti toiseen kouluun puolen vuoden kuluttua, joten se töpsähti siihen.

Millainen olet rakastuneena?
Kun olen parisuhteessa ja rakastunut, tunnen suurta hyvää oloa suhteessa itseeni. Maailma tuntuu kaikkivoipaiselta, ja mikä tahansa on mahdollista. Kun rakastun, olen tavallaan auki joka suuntaan. Uni vähenee, ruokahalu laskee ja energiaa on valtavasti. Rakastumisen tunne on hengästyttävä – kuolisin, jos se jatkuisi ikuisesti. Hyvä, että elämä muuttaa muotoaan ja tasoittuu. Niitä samoja pakahduttavia rakastumisen tunteita löytyy kyllä myös arjesta.

Miten erotat ihastumisen rakastumisesta?
Ne ovat kovinkin erilaisia tunteita. Ihastuminen on hetki, mutta rakkaus on ikuinen.

Millaisiin miehiin rakastut?
Tärkeintä on, että toinen on läsnäoleva. Haluan tuntea, että toinen kunnioittaa ja arvostaa minua ja muita. Tärkeää on myös kyky nauraa itselleen ja se, ettei ota itseään liian vakavasti. Myös älykkyys on viehättävää. Antti on kaikkea tätä.

Kuka on elämäsi suurin rakkaus?
Oma poikani. Rakkaus omaan lapseen ylittää kaiken muun. Vanhempana sitä seisoo aina lapsensa puolella, eikä sen rakkauden yli voi mikään mennä.

Millainen kumppani olet?
Työ on iso osa minua. Kun uppoudun siihen tosissani, olen kumppanina etäinen ja raskas. Olen ihan omissa maailmoissani enkä lainkaan helppoa seuraa. Muuten toivoisin, että tuon suhteeseen läsnäoloa, huolehtimista ja kauneutta. Myös kuunteleminen on tärkeää. Näitä asioita joudun kyllä jatkuvasti opettelemaan.

Mitä olet oppinut rakkaudesta?
Rakkaus on elämäni suurin ja hienoin opettaja. Se oikeastaan opettaa itsestä kaiken. On kyse siitä, miten oppisi kohtelemaan itseään paremmin, jotta sen myötä saisi toisenkin voimaan hyvin. Olen ehtinyt elää erilaisissa suhteissa ja särkenyt sydämeni monta kertaa, joten väitän jo tunnistavani parisuhteen solmu­kohdat ja muutoksen hetket, kun  jotain pitäisi tehdä. Toisaalta kehittyminen rakkaudessa ei lopu ikinä, mikä on oikeastaan kovin armeliasta.

Oletko romantikko vai realisti?
Suhteen alun olen kaikkea muuta kuin realisti, mutta loppupeleissä olen aika jalat maassa. Toivoisin jopa pääseväni enemmän eroon järjen äänestä, se saisi välillä vaieta. Nuorena mikään muu ei merkinnyt kuin tunteet, mutta nykyään arvostan tasapainoa, rauhaa ja sitä, että molemmat ovat tasaveroisia. En jaksa enää ollenkaan egolähtöisiä valtapelejä, niistä olen jo oppituntini saanut.

Pahin pelkosi rakkaudessa?
Hylätyksi tuleminen. Suhteissani olen ollut sekä jätetty että jättäjä, ja kumpikin paikka on ollut yhtä tuskainen ja vaikea. Olen hajonnut sirpaleiksi niissä suurimmissa ja merkittävimmissä suhteissa. Mutta aina niistä on selvitty. Siinä on auttanut sekä aika että ystävät, jotka jaksavat kuunnella samat jutut miljoonaan kertaan. Ja se, ettei ole liian ankara itselleen.

Onko rakkaus muuttanut sinua?
Joka ikinen kerta. Se muuttaa joko parempaan suuntaan tai sellaiseksi, ettei enää edes tunnista itseään. Suhde, joka ei tuo ihmisessä esiin kauneutta, ei ole suhteen arvoinen. Tietenkin jokaisessa suhteessa on erilaisia vaiheita, eihän sitä aina ole kukkeimmillaan. Kauneus ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki on vain hyvää ja ihanaa muumimaailmaa, vaan sitä, että voit olla suhteessa myös heikkona ja paljaana.

Voiko pettämisen antaa anteeksi?
Pettää voi niin monella tavalla, tai tulla petetyksi. On vaikea määritellä, mitä se kenellekin tarkoittaa, sillä se ei aina liity kolmanteen osapuoleen. Uuden luottamuksen rakentaminen ja anteeksianto niin itselle kuin toisellekin vie aikaa. Pettäminen on oire jostakin, ja jos uskaltaa katsoa ja kuunnella itseään rehellisesti, saa varmasti vastauksen.

Mitä rakkauteen ei missään nimessä kuulu?
Että saa toisen voimaan huonosti. Minkäänlaisella henkisellä tai fyysisellä väkivallalla ei ole asiaa parisuhteeseen. Toista ei saa koskaan alistaa tai yrittää saada tämä tuntemaan itsensä arvottomaksi, tarpeettomaksi tai epäonnistuneeksi.

Onko avioliitto rakkauden huipentuma?
Ei. Parisuhteen yhteys solmitaan jossain ihan muualla kuin kirkon alttarilla. Rationaalinen puoli minussa ymmärtää kyllä, että naimisiin mennään, jos on yhteisiä lapsia ja omaisuutta tai kaivataan suhteelle pistettä i:n päälle. Avio­liitto ei kuitenkaan ole minulle mikään rakkauden määre.

Voiko rakkautta olla ilman seksiä?
Voi. Voihan ihminen olla vaikka vammautunut tai sairas ja silti rakkaus kukoistaa. Aistillisia nautintoja voi myös tuottaa monella eri tavalla. Yksi pari­suhteen ongelma onkin, että ulkopuolelta määritellään, miten suhdetta pitäisi suorittaa. Siihen ansaan ei kannata mennä. Jokaisen tulisi luoda omannäköisensä suhde ilman painetta siitä, miten se näyttäytyy sukulaisille, ystäville tai työkavereille.

Miten rakkautta voi ylläpitää pitkässä parisuhteessa?
Puhumalla yhdessä rehellisesti, varsinkin kriisin tai muutoksen keskellä. Toiselle pitää pystyä sanomaan suoraan, että pelottaa, päässäni pyörii nyt tällaista. Silloin kumppani saa mahdollisuuden ymmärtää ja miettiä, mitä itse tilanteelta haluaa. En pidä sanonnasta, jonka mukaan parisuhteen eteen pitää tehdä töitä. Mieluummin sanoisin, että parisuhteen pitää antaa tapahtua.

Miten tunnistat rakkauden loppumisen?
Kun mikään ei enää tunnu missään, ei kohtaa toista enää ollenkaan ja voi itse huonosti.

Mitä vanhempasi ovat opettaneet sinulle rakkaudesta?
Että rakkaudessa sattuu ja tapahtuu, mutta että se on samalla kaikista suurinta. He erosivat, kun olin pieni. Opin heiltä myös sen, että pitää uskaltaa elää ja ottaa mieluummin riskejä kuin jäädä sellaiseen elämäntilanteeseen, missä ei ole hyvä olla.

Millainen on rakkaudentäyteinen hetkesi?
Arjesta nauttiminen. Kun voin tehdä rakkaani kanssa yhdessä hyvää ruokaa, köllötellä sohvalla ja vain olla. Tai se, että kävelemme yhdessä koiran kanssa pitkän lenkin ja otamme eväät mukaan. Rakkaudessa oleminen on tässä ja nyt.

Kaunein teko, joka sinulle on tehty rakkaudesta?
Yksi kauneimpia oli, kun olimme Ei kiitos -elokuvani ensi-illassa. Sisälläni oli varsinainen tunnemylläkkä. Se tuki, turva ja kannustus, mitä Antti antoi minulle sinä iltana, oli todella kaunista. Olin kuin lentoon lähdössä, mutta Antti piti minusta kiinni ankkurina ja rauhoitteli, ettei mitään hätää ole.

Suomalaiset julkimot muusikoista urheilijoihin ovat mukana jos jonkinmoisessa yritystoiminnassa. Ai missä muka? No ainakin näissä.

Maailman maineeseen noussut saunakokonaisuus

Näyttelijä Jasper Pääkkönen omistaa suositun Löyly-saunakompleksin yhdessä kansanedustaja Antero Vartian kanssa. Helsingin Hernesaaressa sijaitseva Löyly pitää sisällään kolme puulämmitteistä yleistä saunaa sekä ravintolan. Time-lehti listasi vastikään Löylyn yhdeksi maailman sadasta parhaasta nähtävyydestä tällä hetkellä.

Timen top 100 -listaukset ovat melkoinen käsite maailmanlaajuisesti, joten Löyly ja suomalainen saunakulttuuri saavat tätä kautta huomattavaa näkyvyyttä ympäri maailman, Pääkkönen kommentoi.

Perinteikäs hotelli

Pääkkönen ei ole ainoa matkailualalle lähtenyt julkkis. Kansainvälistä mallinuraa luonut Saimi Hoyer lähti silloisen aviomiehensä Thomas Hoyerin kanssa yrittäjäksi Punkaharjun Valtionhotelliin, nykyiseen Hotelli Punkaharjuun, alkuvuodesta 2016. Hän kertoi tuolloin Me Naisille aikovansa osallistua aktiivisesti hotellin toimintaan.

– Olen varautunut siihen, että teen hotellissa kaikkea mahdollista siivouksesta paperitöihin. Keittiöhommiin en kykene. Sienet ja marjat voin kyllä kerätä.

”Olen varautunut siihen, että teen hotellissa kaikkea mahdollista siivouksesta paperitöihin.”

Hoyerit hakivat tammikuussa eroa, mutta jatkavat siitä huolimatta hotelliyrityksen pyörittämistä yhdessä.

Kulttuurilla höystetty kartano

Myös Aikakoneesta tuttu Sani eli Saija Aartela häärää matkailun parissa. Pitkäaikainen haave majatalon pitämisestä muuttui todeksi, kun hän lähti viime vuoden lopulla luotsaamaan Nakkilassa sijaitsevaa Villilän kartanoa. Sanin myötä paikka sai nimekseen Villilän Kartano ja Kulttuurikeskus, ja sen varalle on suuria suunnitelmia.

– Ajatuksena on, että kartano on avoin kaikille. Myös teatteriesityksien pitäminen kiinnostaa, Sani kertoi Me Naisille helmikuussa.

”Ajatuksena on, että kartano on avoin kaikille.”

Lisää voimavaroja verkon välityksellä

Muillakin laulajilla tuntuu riittävän villejä visioita. Lauri Tähkä perusti kolme vuotta sitten Mielen Melodiat -yrityksen yhdessä fysioterapeutti Mari Ravattisen kanssa. Mielen Melodiat tarjoaa hyvinvointiin liittyviä verkkovalmennuksia sekä yksityishenkilöille että työyhteisöille. Ravattinen on kertonut Parempi bisnes -verkkomediassa, että yhteistyö sai alkunsa, kun Tähkä oli asiakkaana hänen liikuntakeskuksessaan. Valmennusmateriaalina on myös Tähkän itsensä lukemia äänitteitä.

Liikuntapäiväkoti luomuruualla

Jääkiekkoilijana uransa tehnyt Jere Karalahti ja tämän fitnessmallina tutuksi tullut Nanna-puoliso lähtivät alkuvuodesta mukaan yksityisen Aito-päiväkodin perustamiseen. Liikunnalla on olennainen rooli myös Aito-päiväkodissa. Tämän lisäksi päiväkoti panostaa ravintoon: oma kokki valmistaa ruuat luomutuottajien ja yhteistyökumppaneiden raaka-aineista, ja tarjolla on kokkikouluja.

Karalahdet lähtivät päiväkodin taustavaikuttajiksi, koska kokivat sen arvot omikseen. Se tuntui sopivalta paikalta pariskunnan 2-vuotiaalle Jax-pojallekin.

”Mietin, että vitsi jos joku perustaisi päiväkodin, jossa olisi luomuruokaa ja jossa vaalittaisiin liikunnallista elämäntapaa.”

– Kun tulin vajaa kaksi vuotta sitten äidiksi, aloin kiinnittää enemmän huomiota kavereiden kertomuksiin päiväkotien ruuasta. Mietin jo tuolloin, että vitsi jos joku perustaisi päiväkodin, jossa olisi luomuruokaa ja jossa vaalittaisiin liikunnallista elämäntapaa, laittaisin Jaxin sinne, Nanna kertoi Me Naisille alkuvuodesta.

Talojen piirtelyä

Kun televisiossa viime vuonna pyöri Laurin talot -sarja, nousi Lauri Ylösen innostus arkkitehtuuriin koko kansan tietoisuuteen. Ylösen perustama Alvardag-suunnittelu- ja kiinteistökehitysfirma vastasi ohjelmassa nähtyjen talojen toteuttamisesta. The Rasmus -yhtyeen laulajana maailman maineeseen noussut Ylönen avasi tv-sarjan tiedotteessa aluevaltauksensa taustoja:

– Talojen piirtely on ollut mulle harrastus ja tapa rentoutua musahommien lomassa. Mun kiinnostus arkkitehtuuriin heräsi varsinaisesti 2003, kun rakennutin ensimmäisen oman taloni Helsinkiin.

Koska Ylösellä ei ole arkkitehdin koulutusta hän on saanut osakseen myös kritiikkiä.

– Perustin suunnittelutoimisto Alvardagin, jotta minulla olisi kanava toteuttaa itseäni. Olen yrityksen luova johtaja, mutta meillä on paljon eri alojen osaamista. -- Minä ainoastaan johdan tätä laivaa enkä ole tituleerannut itseäni arkkitehdiksi kertaakaan, Ylönen kuvaili rooliaan Me Naisten haastattelussa viime vuonna.

”Perustin suunnittelutoimisto Alvardagin, jotta minulla olisi kanava toteuttaa itseäni.”

Kansainvälinen kosmetiikkasarja

Entinen malli ja viime vuosina pääasiassa tv:stä tuttu Anne Kukkohovi perusti kosmetiikkayritys Supermoodin vuonna 2013.

– Minulta puuttui se oikea ura. Tein monia asioita ja energiani hajosi. Tv-tuotannot ovat väliaikaisia, halusin jotain pysyvämpää, kauneudesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut Kukkohovi on kertonut Iltalehdelle.

Luonnonkosmetiikkaan keskittyvä Supermood teki jo pari vuotta sitten suomalaisen ihonhoidon historiaa, kun Space NK -ketju otti Kukkohovin tuotteet myyntiin. Nyt meneillään on Amerikan valloitus. Viime vuonna eronnut Kukkohovi pyörittää yritystä edelleen ex-miehensä Joni Kukkohovin kanssa.

”Paradoksaalista, että kun kaikki muu on mennyt, yritys tuntuu olevan nousussa.”

– Lähdemme kesällä kolmestaan messuille Las Vegasiin tapaamaan asiakkaita ja agentteja. Paradoksaalista, että kun kaikki muu on mennyt, yritys tuntuu olevan nousussa, Anne sanoi toukokuussa viitaten Joniin ja heidän yhteiseen poikaansa Miskaan.

Sielun ja ruumiin ravintoa

Parhaillaan Vain elämää -ohjelmassa nähtävä iskelmätähti Anne Mattila harrastaa intohimoisesti maalaamista. Hän ehti haaveilla kuusi vuotta paikasta, jossa esitellä öljyvärimaalauksiaan, kunnes avasi oman taidekahvilansa kotipaikkakunnallaan Karviassa vuonna 2014.

Mattila kertoo käsintehtyjä herkkuja ja taide-elämyksiä tarjoavasta yrityksestään myös Vain elämää -päivänään.

– Soitin äidilleni -- tästä tulee pikkujuttu vaan, pannulla keität sitä kahvia. Ensimmäisenä kesänä ihmiset löysivät sinne, ja äiti hiki hatussa keitti kahvia sillä pannulla. Muistaakseni siellä kävi muutama tuhat asiakasta ekana vuonna. Siellä kävi viime vuonna 33 000. Se mun pieni söpö pannusta keittäminen ei ihan toteutunut, hän kertaa ohjelmassa.

”Se mun pieni söpö pannusta keittäminen ei ihan toteutunut.”

Mattilan lisäksi nyrkkeilijä Eva Wahlström on hurahtanut maalaamiseen. Lapsuuden harrastuksensa uudelleen löytänyt Wahlström kertoo Helsingin Uutisten jutussa, että taiteen tekeminen on hänelle vastapainoa urheilulle, joka on ”niin saakelin kovaa, kylmää ja vaativaa”.

Viime keväänä taiteen kandidaatiksi valmistunut Wahlström myy teoksensa. Ensimmäisen näyttely Sielunpintoja on parhaillaan käynnissä Galleria Loopissa, Helsingissä.

Marco Bjurströmillä puolestaan on lusikkansa sopassa ruumiin ravinnon puolella. Hän on osakkaana veljensä Janekin ja tämän vaimon Laura Apukan Pompier-ravintoloissa. Bjurström kertoi kesällä Me Naisille roolinsa ravintoloissa olevan varsin pieni.

– Käyn ravintolassa lähinnä syömässä. Olen toki osakkaana ja suunnittelen uutta, mutta minun mielipiteilläni ei ole siellä hirveästi merkitystä.

”Käyn ravintolassa lähinnä syömässä.”

Treeniä sotureille

Toisenlaista kunnonkohotusta tarjoaa Elastinen. Räppäri on ollut mukana tuomassa Training For Warriors (TFW) -treenimetodia Suomeen. Ensimmäinen periaatetta noudattava kuntosali Suomessa avattiin 2014 ja nykyisin saleja on kaikkiaan kymmenen. Kotimaan TFW-treeneissä viljellään Elastisen samannimisestä hitistä lainattua “hallussa!”-tsemppihuutoa. Elastinen on osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana kolme kuntosalia kattavassa TFW Helsingissä.

Tuure Boelius tunnetaan laulajana ja vloggaajana. Kuva: Jonna Öhrnberg
Tuure Boelius tunnetaan laulajana ja vloggaajana. Kuva: Jonna Öhrnberg

Youtube-tähti ja laulaja Tuure Boelius muutti 16-vuotiaana kotoa ja on jo pitkään elättänyt itse itsensä. Tanssii tähtien kanssa -treenejä vaikeuttavat ADHD ja balettimaneerit.

Tubettaja ja laulaja Tuure Boelius, 17, on Suomen Tanssii tähtien kanssa -historian nuorin kisaaja. Tuuren CV ei silti välttämättä ole juurikaan lyhyempi kuin kanssakilpailijoilla. 

Tuure keräsi YouTubessa suuren seuraajakunnan nopeasti alettuaan julkaista videoita vuonna 2015. Laulajanuran hän aloitti vuosi sitten kappaleella Eikö sua hävetä. Sitäkin isompi hitti tuli jääkiekon MM-kisojen alla julkaistusta Lätkäjätkä-Villestä, jonka lyriikoissa jääkiekkoilijapoika pussaa toista poikaa. 

Tuure Boelius, mistä saat kaiken energiasi?

– Vaikka olen nuori, tiedostan, että elämme täällä vain kerran. Kai energia tulee siitä, että teen vain sellaisia asioita, joista oikeasti tykkään. Siivoamisesta en kyllä tykkää yhtään, mutta Youtubesta, musiikista ja TTK:sta nautin. 

Siivoaminen Tuuren on silti hoidettava itse, sillä hän muutti jo 16-vuotiaana lapsuudenkodistaan Porista Helsinkiin.

– Koen, että olen kasvanut sen myötä aika paljon. Jos en pese pyykkiä tai tee ruokaa, ei äiti ole sitä tekemässä. Yksin asuminen on tuntunut helpolta, mutta välillä tulee kotiin aika iso ikävä.

”Minulla on diagnosoitu ADHD, ja keskittymisen kanssa on hankalaa.”

Tuure kertoo tapaavansa perhettään vähintään kahden viikon välein, mutta ehtivänsä hyvin harvoin itse Poriin.

– Välillä ikävöin vanhaa elämääni Porissa, mutta pystyn ehdottomasti paremmin toteuttamaan itseäni pääkaupunkiseudulla.

Pitkä tanssitausta

Tuure Boelius ja Ansku Bergström ovat tanssipari uudella Tanssii tähtien kanssa -kaudella. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Tuure Boelius ja Ansku Bergström ovat tanssipari uudella Tanssii tähtien kanssa -kaudella. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tanssii tähtien kanssa -kisassa Tuurelle voisi povata jopa ennakkosuosikin asemaa. Nuori tubettaja on tottunut ja rohkea esiintyjä, ja lisäksi hänellä on takana kahdeksan vuotta aktiivista tanssiharjoittelua.

Tuure kuitenkin epäilee, että jazztanssi- ja balettitaustasta on hyödyn lisäksi myös paljon haittaa. Balettimaneerien riisumisen lisäksi keskittyminen tuottaa hänelle vaikeuksia tansseja treenatessa.

– Minulla on diagnosoitu ADHD, ja keskittymisen kanssa on hankalaa tietyissä tilanteissa. Jos joku asia tuntuu vaikealta, voi alkaa turhauttaa, hän sanoo.

Itsevarma vuoden homo

Moni muistaa Tuuren kohusta, joka syntyi, kun hänet valittiin Vuoden homoksi helmikuussa 2017. Tunnustus oli seurausta edellisenä vuonna julkaistusta Youtube-videosta, jolla Tuure kertoi homoudestaan. 

Tuolloin 16-vuotiaan Tuuren valinta Vuoden homoksi sai tuntemattomat ihmiset tekemään hänestä lastensuojeluilmoituksia ja perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaisen ottamaan yhteyttä lapsiasiavaltuutettuun. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kommentoi asiaa Facebookissa kirjoittamalla, että lapsilla on täysi oikeus ilmaista itseään, ja heitä tulee siihen kannustaa.

”Olen kohdannut yllättävän vähän vähättelyä.”

Tuuren itsevarmuutta tapaus ei nujertanut, päin vastoin. Irtoaisiko YouTube-tähdeltä itsetuntovinkki meille vähemmän rohkeille?

– Usko itseesi ja luota siihen, mitä teet. Aika klisee, mutta ainakin omalla kohdalla se on toiminut, hän kannustaa. 

– Jokainen löytää kokeilemalla ja tekemällä ne asiat, jotka tuntuvat omalta. 

Toinen välivuosi

Laulajan- ja tubettajanuran lähdettyä hyvin käyntiin Tuure ei ole aloittanut toisen asteen koulutusta. Nyt menossa on toinen välivuosi peruskoulun jälkeen. 

– Siitä olen kohdannut yllättävän vähän vähättelyä. Tällä hetkellä tuntuu tosi vieraalta, että lähtisin opiskelemaan mitään, tai varsinkaan mitään sellaista, mitä en jo tee, Tuure sanoo. 

Ilman koulutustakin hän on elättänyt itse itsensä jo pidemmän aikaa. Hiljattain hän kertoi Helsingin Sanomille tienaavansa pian enemmän kuin toimitusjohtajaisänsä.

– Saan isältä aika paljon apua ja tukea raha-asioihin. Mietimme yhdessä, minkä verran laitetaan säästöön.

Tuure säästää omaan asuntoon. 

– Se ei ole tämän vuoden juttu, ehkä ensi vuoden, hän sanoo toiveikkaana. 

Tanssii tähtien kanssa sunnuntaisin MTV:llä klo 19.30.