”Hyvä fiilis enskarista!”
”Hyvä fiilis enskarista!”
”Keittiötiimimme kokoontui.”
”Keittiötiimimme kokoontui.”
Sari Puumalainen. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / Sanoma-arkisto
Sari Puumalainen. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / Sanoma-arkisto

Näyttelijä Sari Puumalaisen viikkoon kuului kärvistelyä osteopaatilla ja tappelua puoliso Risto Kaskilahden kanssa näyttämöllä.

Mikä oli viikkosi kohokohta?

Granada-näytelmämme sai ensi-iltansa Helsingin Kansallisteatterissa. Se on parisuhdekomedia, jonka Pasi Lampela kirjoitti miehelleni Ristolle (Kaskilahti) ja minulle. On hauskaa päästä tunnelmoimaan ja tappelemaan näyttämölle oman miehen kanssa! Ensi-iltaa juhlistimme teatterilla skumpalla ja paellalla.

Mikä riemastutti tällä viikolla?

Ystävien tapaaminen lauantai-illan dinnerillä. Meillä on neljän naisen Keittiötiimi-nimellä kulkeva porukka, jonka kanssa tapaamme 4–5 kertaa vuodessa. Syömme, juomme ja puhumme elämästä. Bongasin myös julkkiksia tyttäreni penkkareissa: näin, kuinka Mikael Gabriel tuli Louis Vuittonin liikkeestä kolmen suuren paperikassin kanssa.

Mikä potutti?

Perjantaina olin osteopaatilla ja otti päähän, kun olen niin vanha ja raihnainen. Kuntoutuminen ja kehon huolenpito ovat päivä päivältä vaikeampaa. Tällä hetkellä on lonkan vuoro vihoitella.

Mikä ällötti?

Kevätaurinko paljasti todella likaiset ikkunamme. Minulla on edessäni ihan järjetön urakka, koska talomme ikkunoiden pesussa menee yhdeksän tuntia, ja olen sen jälkeen ihan helvetin kipeä.

Mikä liikutti?

Tunsin ylpeyttä esikoisestani Saarasta. Sydämessä läikähti, kun oma lapsi seisoi penkkareissa rekan lavalla täynnä elämäniloa ja takki auki maailmaan. Hän kirjoittaa ylioppilaaksi Mäkelänrinteen urheilulukiosta ja on myös mukana Kirka-musikaalissa.

Mikä yllätti?

Rakas ystävämme Tommi lensi Oulusta ensi-iltaamme. Tajusin, miten hirveä ikävä minulla on häntä ollut. Tommi on kampaaja, ja hän leikkasi Siiri-tyttäremme tukan. Kuuntelin oven takana yllättyneenä, kuinka teinimme nauroi hänen kanssaan. Heillä on ihan omat juttunsa.

Sari Puumalainen

Näyttelijä ja teatteritaiteen maisteri.

Syntyi 3. helmikuuta 1971 Helsingissä, jossa asuu edelleen.

Naimisissa näyttelijä Risto Kaskilahden kanssa. Tyttäret Saara, 18, ja Siiri, 15.

Näyttelee Granada-draamakomediassa Helsingin Kansallisteatterin Willensaunassa.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...