Koira auttaa näyttelijä Niina Lahtista irtautumaan hektisestä työputkesta. ”Metsässä Metkun kanssa on ihan parasta.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Koira auttaa näyttelijä Niina Lahtista irtautumaan hektisestä työputkesta. ”Metsässä Metkun kanssa on ihan parasta.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen perhe sai hiljattain karvaista perheenlisäystä.

Koomikko ja käsikirjoittaja Niina Lahtisella on työn alla paljon: Hän sai juuri purkkiin käsikirjoittamansa ja tähdittämänsä Nieminen&Lahtinen Show'n kuvaukset sekä kuvaa viikottain Me Naisten #EVEK-talk show'ta. Seuraavaksi hän aloittaa Downshiftaajat -sarjan kakkoskauden kuvaukset. 

– Nyt on tullut tehtyä niin helvetisti töitä peräsuoli pitkällä, että downshiftaus olisi kyllä omassakin elämässä paikallaan, Niina totesi rempseään tyyliinsä sarjan lanseeraustilaisuudessa.

”Saan töissä toteuttaa hulluuttani ja kaikkia tunneskaaloja.”

Uudessa sarjassa Niinalla on rooli hysteerisen temperamenttisena pienen lapsen äitinä. Nainen ei näe juurikaan yhtäläisyyksiä roolihahmonsa ja siviiliminänsä välillä.

– En ole kotona samanlainen raivoava monsteri. Koska saan töissä toteuttaa hulluuttani ja kaikkia tunneskaaloja, niin kotona olen ihan zen, eli viilipytty. En esimerkiksi osaisi viskoa astioita, sehän olisi suurta tuhlausta, hän virnisti.

Karvainen perheenjäsen

Niina ja hänen näyttelijäpuolisonsa Aku Hirviniemi sekä pariskunnan kaksi lasta saivat keväällä karvaista perheenlisäystä. Riihimäellä asuvan perheen elämää sulostuttaa nykyään Metku-niminen australianpaimenkoira.

– Lähdemme Metkun ja lasten kanssa viikonloppuna Hyvinkään metsiin jäljestyskurssille. Aku kuvaa Possea, joten hän ei töiltään pääse, Niina selitti.

Kiireisellä pariskunnalla on onneksi hyvät turvaverkot lastenhoidon suhteen.

– Isovanhempien tuki on korvaamatonta.  Pian onneksi molemmilla tahti rauhoittuu vähän ja on taas aikaa perheellekin.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...