Marja Salo aikoo reilata kesällä perheensä kanssa Mallorcalle ja takaisin. ”Olin juuri lasten kanssa Berliinissä katsomassa teatteriesityksiä. Vien heitä aikuistenkin esityksiin, jos ne eivät ole liian jänniä.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Marja Salo aikoo reilata kesällä perheensä kanssa Mallorcalle ja takaisin. ”Olin juuri lasten kanssa Berliinissä katsomassa teatteriesityksiä. Vien heitä aikuistenkin esityksiin, jos ne eivät ole liian jänniä.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Marja Salo tapasi jenkkipuolisonsa 16-vuotiaana. Kymmenen vuotta myöhemmin hän lähti tapaamaan tätä Amerikkaan. – Hän oli mielessäni kaikki vuodet.

Näyttelijä Marja Salon arki on melkoista pyöritystä teatteriharjoitusten- ja esitysten sekä lapsiperhearjen välillä, sillä kotona odottavat 4- ja 6-vuotiaat lapset.

Pyörityksessä Marjan tukena on puoliso. Yhdysvaltalaissyntyinen mies on koulutukseltaan antropologi, mutta tekee Suomessa opettajan töitä. Pariskunta tapasi jo, kun Marja oli 16-vuotias.

– Hän oli 19-vuotias. Harrastimme molemmat rullaluistelua ja tapasimme niissä merkeissä. Hän oli mielessäni kaikki vuodet ja löysin hänet kymmenen vuotta myöhemmin Facebookista. Olin 27-vuotias, kun lähdin tapaamaan häntä New Yorkiin, Marja kertoi eilen kotimaisen Red Carpet -festivaalin esittelytilaisuudessa. Marjan tähdittämä Yösyöttö-elokuva saa siellä ensi-iltansa syyskuun alussa.

”Mieheni on luonteeltaan ehkä enemmän suomalainen kuin jenkki.”

Pari rakastui, ja puoliso muutti vuoden kuluttua Suomeen. He ovat olleet naimisissa kahdeksan vuotta. 

– Ei kai sopeutuminen ole ikinä kenellekään helppoa, mutta mieheni on luonteeltaan ehkä enemmän suomalainen kuin jenkki. Kieli on tietysti vaikea, mutta opettelemme koko ajan. Vuosien aikana hän on oppinut ymmärtämään yhä enemmän taiteilijan elämää ja sitä, että saatan olla kireä ennen ensi-iltaa, Marja kertoo.

Ensimmäinen iso leffarooli

Marja ehti tehdä nuorena useita tv-rooleja, mutta Teatterikoulusta valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt kahdeksan vuotta Kansallisteatterissa. Ensi syksynä Marja nähdään naispääroolissa Yösyöttö-elokuvan Enninä.

– En ole tehnyt ikinä leffassa näin isoa roolia. Olin otettu, että ohjaaja Marja Pyykkö uskalsi ottaa rooliin minut, jolla ei ole niin paljon kokemusta kameratyöskentelystä.

Marjan suuri rakkaus on teatteri, joten hän ei ole ottanut henkilökohtaisesti, vaikka hän ei päässyt leffarooleihin.

– Onhan se vähän tylsää, että Suomessa koneisto toimii niin, että samat näyttelijät tekevät kaikki elokuvaroolit. Teatterit ovat pullollaan hienoja näyttelijöitä, olisi kiva, jos tuotantoyhtiöt uskaltaisivat nostaa nimiä myös sieltä leffoihin. Enkä ole ehkä sen tyylinen, että olisin tuonut itseäni paljon esiin.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: