Kuva Everett Collection / Shutterstock
Kuva Everett Collection / Shutterstock

Hollywood-tähti Keira Knightley hankki lopulta television vain katsoakseen jalkapalloa.

Todiste siitä, että Hollywood-näyttelijäkin on vain tavallinen kuolevainen: tv-lupatarkastajat piinaavat myös Keira Knightleytä, jolla on miljoonaluokan palkkapussi ja jonka nimi on ensimmäisenä useiden elokuvien alkuteksteissä.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC nimittäin kinusi Keiralta vuosien ajan 145,50 punnan eli 174 euron tv-lupamaksua, vaikka naisella ei edes ollut kotonaan televisiota.

– Tv-lupaihmiset vainosivat minua. Sanoin heille, että "Minulla ei ole v**** televisiolupaa, koska minulla ei ole televisiota! Tulkaa sisälle ja todetkaa itse, ettei ole!", Keira kertoi Sunday Telegraphin Stella-lehdelle.

Keira katsoi BBC:n ohjelmia iPlayerin kautta ilmaiseksi. Lopulta näyttelijä myöntyi, ja hankki television – ei kuitenkaan sen takia, että tv-lupaväki olisi jättänyt hänet rauhaan.

– Jalkapallo on syy, jonka vuoksi hankin television, Keira selitti.

– Alkoi olla naurettavaa katsoa jalkapalloa tietokoneelta.

Tervetuloa Suomeen, Keira! Täällä eivät tv-lupatarkastajat enää häiriköi.

Lähde: Daily Mail

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.