Näyttelijä Alina Tomnikovin äiti on kotoisin Lapista ja isä Rovaniemeltä. ”Seuraavaksi suuntaan Ouluun serkkuni rippijuhliin.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Alina Tomnikovin äiti on kotoisin Lapista ja isä Rovaniemeltä. ”Seuraavaksi suuntaan Ouluun serkkuni rippijuhliin.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovin elämässä on muutakin uutta: hän sai hiljattain unelmiensa elokuvaroolin.

Suomalais-venäläisellä Alina Tomnikovilla on nyt vientiä. Muun muassa Rölli-elokuvista ja Downshiftaajat-sarjasta tuttu näyttelijä  on tehnyt rooleja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hän debytoi keväällä Venäjän suosituimmassa televisiosarjassa Ekaterina ja häntä pyydettiin maahan tuomaroimaan kansainvälisiä elokuvafestivaaleja. Alina sai hiljattain myös keskeisen roolin unelmiensa kotimaisesta elokuvatuotannosta, josta ei voi vielä kertoa enempää.

–  Haluan kansainvälistä uraa todella paljon. En kuitenkaan ole tällä hetkellä valmis muuttamaan esimerkiksi Los Angelesiin työnhakuun, vaan rakennan uraani pikkuhiljaa. Juuri nyt Suomi on hyvä paikka asua ja tehdä töitä, hän kertoi Freedom-ravintolan terassikauden avajaisissa torstaina.

”Olen pyörinyt päivittäin kymmenen tuntia sokeana pitkin Helsinkiä. Ihan mieletön meininki.”

Alina vietti hiljattain neljä päivää Cannesin elokuvafestivaaleilla, joilla hän edusti suomalaista Rendel-elokuvaa.

– Festivaalit olivat huikean hauska kokemus, johon kuului biletystä ja työtapaamisia sekä mummoilua. Yhtenä iltana nimittäin menin asunnolle lukemaan kirjaa jo iltayhdeksältä, hän nauraa.

Tällä hetkellä Alina kuvaa Ylelle kymmenosaista Donna-tv-sarjaa yhdessä Eero Ritalan ja Essi Hellénin kanssa. 

– Näyttelen sarjassa sokeaa, joten olen pyörinyt päivittäin kymmenen tuntia sokeana pitkin Helsinkiä. Ihan mieletön meininki, hän kuvaili.

Alina saapui avajaisiin miespuolisen seuralaisen kera, mutta yhteiskuviin pari ei tohtinut.

– Elän parisuhteessa. Hän työskentelee kanssani samalla alalla, muttei kuitenkaan ole näyttelijä, Alina kertoi.

Katsoja

Näyttelijä Alina Tomnikov uudesta miesystävästään: ”Hän työskentelee kanssani samalla alalla”

Totta tuo. Vaikuttaa siltä että hän on elänyt vahvan ruusunpunaisen kuplan sisällä. Perjantai ohjelman neuvostonuorien "normaalit" harrastukset saivat hänet ilmiselvästi hämilleen. Ei viisaasti kommentoinut asiaa, ei olisi kannattanutkaan. Hän, kuten kaksoiskansalaiset yleensä noukkivat vain rusinat pullasta. Kaksikielisyys on rikkaus, siitä ei pääse mihinkään, mutta kahden passin, varsinkin itänaapurin, passin omistaminen ei olekkaan ihan yksinkertainen asia. Toivottavasti hän ei joudu koskaan...
Lue kommentti
Ihmettelevä Suomalainen

Näyttelijä Alina Tomnikov uudesta miesystävästään: ”Hän työskentelee kanssani samalla alalla”

Äiti lapista ja isä rovaniemeltä... ??? Vilautti aika reippaasti "mafiakorttia" perjantai lähetyksessä. "Isäni tuli mersulla, tukka taakse kammattuna ja antoi ukaasin Alinan kavereille, "jättäkää rakas tyttäreni rauhaan" tms... Alina ei selvästi tiedä miten ja mihin kaksoiskansalaisia velvoitetaan venäjän taholta tarvittaessa. Silloin on todellakin viisasta uskoa.... !!!!
Lue kommentti

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos