Amy Schumer on koomikko ja näyttelijä – ja hiton hauska nainen. Kuva: Reuters
Amy Schumer on koomikko ja näyttelijä – ja hiton hauska nainen. Kuva: Reuters

Amy Schumerille ei ryttyillä.

Stand up -koomikko Amy Schumerin Tukholman-keikalla kuvattu video leviää nyt vauhdilla netissä. Hänen Youtube-kanavallaan julkaistua videota on katsottu pian jo puoli miljoonaa kertaa.

Videolla yleisössä istuva mies huutaa suosikkikoomikolle: ”Näytä meille tissisi!”

Huuto saa Amyn keskeyttämään esityksensä, kun sitä on ehtinyt videon mukaan kulua vasta kaksi minuuttia.

– Ok, hetkonen. Haluan, että mies joka juuri huusi, ”näytä meille tissisi”, tulemaan tänne lavalle, koomikko sanoo ja pyytää yleisössä istuvia osoittamaan sormellaan, kuka kyseinen häirikkö on.

Syylliseksi paljastuu mies, jonka paidassa lukee: I love pussies.

– Älä ujostele. Mitä teet elääksesi? Amy kysyy mieheltä.

– Myyntiä? Mitenkäs se sujuu? Meneekö hyvin? Emme nimittäin osta sitä.

”Myyntiä? Mitenkäs se sujuu? Meneekö hyvin? Emme nimittäin osta sitä.”

– Tosi söpöä, mutta jos huudat uudestaan, päädyt huutamaan ”näytä meille tissisi” ihmisille parkkipaikalla, koska sinut heitetään ulos, motherfucker, Amy tylyttää ja muistuttaa, että näyttää tissinsä vain silloin, kun itse haluaa.

Mies huutaa jotakin uudestaan, minkä jälkeen koomikko äänestyttää yleisöllä, pitäisikö häirikkö häätää salista. Raikuvat aplodit kertovat, että pitäisi, ja vartijat saattavat miehen pihalle.

The Huffington Post kertoo, että Amy Schumer on ennenkin haastanut seksistisesti tai loukkaavasti käyttäytyviä ihmisiä. Tammikuussa hän nuhteli 17-vuotiasta elokuvakriitikkoa, joka poseerasi Twitterissä jakamassaan kuvassa koomikon kanssa ja vihjaili kuvan yhteydessä Amyn viettäneen aikaa useiden muidenkin miesten kanssa.

– Ymmärrän. Koska olen huora? Kiva, että otin kuvan kanssasi. Terveiset isällesi, Amy vastasi sittemmin poistettuun viestiin.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ei paljasta parisuhdestatustaan. – Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 49, on ollut niin kiireinen, että hän ei ole ehtinyt pitämään edes kesälomaa kahteenkymmeneen vuoteen.

– Tänä kesänä en ottanut ainuttakaan työtarjousta vastaan. Olen ollut Madridissa, mökillä, hoitamassa vanhaa äitiäni ja viettänyt paljon aikaa lasteni kanssa, Hannu-Pekka kertoo Suomen Kansallisteatterin syyskauden avajaisissa.

– Olen tehnyt viime aikoina niin paljon elokuvatöitä, että koin tarvitsevani vapaan kesän. Huomasin, että tänä syksynä tulee neljä elokuvaa, esimerkiksi Tyhjiö ja Ihmisen osa, joissa olen mukana. Ehkä se riittää joksikin aikaa.

Hannu-Pekka aikoo viettää kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan Valamon luostarissa uutta kirjaa kirjoittaen.

– Ortodoksina käyn siellä rauhoittumassa. Olin siellä kesäkuussa ristisaatossa. Myös kummisetäni Kalle Holmberg oli ahkera Valamon kävijä, Hannu-Pekka kertoo.

Hannu-Pekan kausi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina päättyi helmikuussa, jolloin hänet kiinnitettiin vakituiseksi näyttelijäksi Suomen Kansallisteatteriin.

Syksyllä hän näyttelee Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksissä.

– Olo on samanlainen, kun meni nuorena uuteen työpaikkaan. Kun on työyhteisön uusi jäsen, miettii aina, että mitäs täällä tapahtuu. Totta kai olen iloinen, että sain Kansallisteatterista hautakivisopimuksen.

Hannu-Pekka aikoo kuitenkin rauhoittaa työtahtia.

– Päätin, että laitan ajan rahan edelle. Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana. Tosin viisikymppisille miehille on paljon töitä, ja isoimmat roolit voivat olla vielä edessä.

”Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana.”

Hannu-Pekka täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

– Minulla ei ole mitään villitystä. Tai jos se iskee joku päivä suihkussa, niin tiedän, mikä se on. Ei viisikymppinen vanha ole, mutta ehkä ikä antaa mahdollisuuden rauhoittua.

Hannu-Pekka oli naimisissa näyttelijä Minna Haapkylän kanssa vuoteen 2014 asti, ja heillä on kaksi poikaa. Eron jälkeen Hannu-Pekka on ollut rakkauselämästään vaitonainen.

– En kerro, Hannu-Pekka nauraa, mutta myöntää ainakin tavanneensa uusia tuttavuuksia.

– Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.