Lostista tuttu näyttelijä Naveen Andrews on kotiutunut Los Angelesiin.
Lostista tuttu näyttelijä Naveen Andrews on kotiutunut Los Angelesiin.

Lost-sarjasta tuttu näyttelijä ottaisi autiolle saarelle mukaan kitaran.

Sukusi on Intiasta, sinä synnyit Britanniassa ja asut nyt Amerikassa. Missä oikein olet kotonasi?

Los Angelesissa. Asun meren rannalla kauneimmassa paikassa, mihin kotinsa vain voi kuvitella. Sateisen Lontoon jälkeen sinne oli helppo kotiutua. Englannista kaipaan vain Guardian-sanomalehteä ja poikaani, mutta molempia voin nähdä Amerikassakin. Ajattelen olevani sielultani intialainen mutta ajatuksiltani eurooppalainen.

Oliko poikasi mielestä siistiä, kun Lost teki sinusta kansainvälisen tähden?

Kun aloimme kuvata Lostia, hän oli 12-vuotias ja innoissaan sarjasta. Sitten hänestä kasvoi teini, jolloin maailma pyörii vain hänen ympärillään eivätkä vanhemmat ole enää cool. Mutta minulle se passaa: on terveempää pitää elämänsä keskipisteenä lapsiaan kuin itseään.

Lost on edennyt viimeiselle kaudelleen. Mitä tuumit kritiikistä, että sarja on kausi kaudelta muuttunut epäuskottavammaksi?

Eiköhän sarjaan tempautuminen vaatinut epätodellisuuden hyväksymistä jo ensijaksosta. Jengi paiskautuu autiolle saarelle ja löytää sieltä sikamaisen läjän ruokaa, tapahtuuko sitä oikeasti? On totta, että keskivaiheilla käsikirjoituksen laatu repsahti, mutta minusta taso nousi taas loppua kohti.

Mitä toivot tapahtuvan roolihahmollesi Sayid Jarrahille?

Haluaisin hänen löytävän sisäisen rauhansa, henkisen tasapainon. Meissä on hirmu vähän samaa, mutta jatkuva kaipaus ja haikeuden tunne on molemmille tuttua.

Mitä itse ottaisit mukaasi autiolle saarelle?

Kitaran.

Naveen Andrews

17.1.1969 Lontoossa syntynyt näyttelijä. Elää Los Angelesissa 21 vuotta nuoremman tyttöystävänsä Barbara Hersheyn kanssa.

Kaksi poikaa edellisistä suhteista: Jaisal syntyi vuonna 1992 ja Naveen Joshua 2006.

Näytteli Lostissa 2004–2010. Aiempia töitä muun muassa Englantilainen potilas (1996).

Lostin kuudes kausi alkaa Nelosella 25.2.

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!