Ensi kesänä avioituvat Nasima ja Johan seurasivat Tanssii tähtien kanssa -kisan finaalia yhdessä sunnuntaina. Kuva: Sakari Majantie
Ensi kesänä avioituvat Nasima ja Johan seurasivat Tanssii tähtien kanssa -kisan finaalia yhdessä sunnuntaina. Kuva: Sakari Majantie

Nasima Razmyar toi Johanin Tanssii tähtien kanssa -finaaliin. Pariskunta suunnittelee ensi kesän häitään ja perheenlisäystä.

Sdp:n eduskuntaryhmän viestintäsihteeri Nasima Razmyar, 30, ja hänen yritysmaailmassa vaikuttava suomenruotsalainen Johan-kihlattunsa seurasivat Tanssii tähtien kanssa -kisan finaalilähetystä paikan päällä sunnuntaina. Nasima osallistui itse tanssikisaan vuonna 2010.

– Täytyy sanoa, että olen iloinen ja helpottunut, kun voin istua katsomon puolella. Kokemus oli hauska, mutta samalla erittäin raskas ja vaativa, hän huokasi.

Tällä hetkellä Nasima valmistautuu täysillä kevään eduskuntavaaleihin, joissa hän on ehdolla. Sitä ennen vietetään kuitenkin yhteistä joulua. Jouluaaton pariskunta viettää Johanin perheen kanssa ja joulupäivän Nasiman vanhempien luona.

– Rentoudumme ja syömme hyvin. Joulumme on kahden kulttuurin sekoitus. Olemme alkaneet vuosi vuodelta tuoda enemmän suomalaista joulua perheeseemme, afganistanilaissyntyinen Nasima kertoi.

Rakastunut pari suuntaa joulun jälkeen kenties lomanviettoon Eurooppaan. Sen jälkeen Nasima keskittyy täysillä vaalityöhönsä.

Häistä tulee kulttuurien sekoitus

Vaalipuristuksen jälkeen koittavat kauan odotetut kesähäät, joihin on kutsuttu molempien laajahkot suvut ja ystävät.

– Häistämme tulee sekoitus afgaani- ja suomalaisperinteitä. Uskonto ei häissämme ole suuressa roolissa, islam-uskontoinen Nasima kuvaili Me Naisille taannoin Eläinsuojelugaalassa.

Nasima ja Johan ovat seurustelleet kolme vuotta ja asuneet saman katon alla kaksi. Kihloihin he menivät helmikuussa. Nasima on kuvaillut kihlaushetkeä ikimuistoiseksi.

Hääpaikkaa he eivät paljasta. Pari vihitään maistraatissa.

– Aluksi halusimme häihin afganistanilaisen kokin, mutta päädyimme suomalaiseen kokkiin ja skandinaaviseen ruokaan, jonka lisäksi tarjolla on ripaus afganistanilaisia makuja. Tarjolla on myös suomenruotsalaiseen tapaan snapseja, Nasima kertoi samassa gaalassa.

Myös lapset ovat parin toivomuslistalla. Asialla ei  ole välitön kiire, mutta Nasima kertoo toivovansa jälkikasvua muutaman vuoden sisällä.

Lue myös:

Nasima Razmyar vuonna 2011: "En ole koskaan ollut parisuhteessa"

Nasima Razmyar vuonna 2013: "Ehdin jo huolestua, löydänkö miestä koskaan"

Maria Jungner & Nasima Razmyar: "Tämä ystävyys ei kohuista horju"

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.