Ensi kesänä avioituvat Nasima ja Johan seurasivat Tanssii tähtien kanssa -kisan finaalia yhdessä sunnuntaina. Kuva: Sakari Majantie
Ensi kesänä avioituvat Nasima ja Johan seurasivat Tanssii tähtien kanssa -kisan finaalia yhdessä sunnuntaina. Kuva: Sakari Majantie

Nasima Razmyar toi Johanin Tanssii tähtien kanssa -finaaliin. Pariskunta suunnittelee ensi kesän häitään ja perheenlisäystä.

Sdp:n eduskuntaryhmän viestintäsihteeri Nasima Razmyar, 30, ja hänen yritysmaailmassa vaikuttava suomenruotsalainen Johan-kihlattunsa seurasivat Tanssii tähtien kanssa -kisan finaalilähetystä paikan päällä sunnuntaina. Nasima osallistui itse tanssikisaan vuonna 2010.

– Täytyy sanoa, että olen iloinen ja helpottunut, kun voin istua katsomon puolella. Kokemus oli hauska, mutta samalla erittäin raskas ja vaativa, hän huokasi.

Tällä hetkellä Nasima valmistautuu täysillä kevään eduskuntavaaleihin, joissa hän on ehdolla. Sitä ennen vietetään kuitenkin yhteistä joulua. Jouluaaton pariskunta viettää Johanin perheen kanssa ja joulupäivän Nasiman vanhempien luona.

– Rentoudumme ja syömme hyvin. Joulumme on kahden kulttuurin sekoitus. Olemme alkaneet vuosi vuodelta tuoda enemmän suomalaista joulua perheeseemme, afganistanilaissyntyinen Nasima kertoi.

Rakastunut pari suuntaa joulun jälkeen kenties lomanviettoon Eurooppaan. Sen jälkeen Nasima keskittyy täysillä vaalityöhönsä.

Häistä tulee kulttuurien sekoitus

Vaalipuristuksen jälkeen koittavat kauan odotetut kesähäät, joihin on kutsuttu molempien laajahkot suvut ja ystävät.

– Häistämme tulee sekoitus afgaani- ja suomalaisperinteitä. Uskonto ei häissämme ole suuressa roolissa, islam-uskontoinen Nasima kuvaili Me Naisille taannoin Eläinsuojelugaalassa.

Nasima ja Johan ovat seurustelleet kolme vuotta ja asuneet saman katon alla kaksi. Kihloihin he menivät helmikuussa. Nasima on kuvaillut kihlaushetkeä ikimuistoiseksi.

Hääpaikkaa he eivät paljasta. Pari vihitään maistraatissa.

– Aluksi halusimme häihin afganistanilaisen kokin, mutta päädyimme suomalaiseen kokkiin ja skandinaaviseen ruokaan, jonka lisäksi tarjolla on ripaus afganistanilaisia makuja. Tarjolla on myös suomenruotsalaiseen tapaan snapseja, Nasima kertoi samassa gaalassa.

Myös lapset ovat parin toivomuslistalla. Asialla ei  ole välitön kiire, mutta Nasima kertoo toivovansa jälkikasvua muutaman vuoden sisällä.

Lue myös:

Nasima Razmyar vuonna 2011: "En ole koskaan ollut parisuhteessa"

Nasima Razmyar vuonna 2013: "Ehdin jo huolestua, löydänkö miestä koskaan"

Maria Jungner & Nasima Razmyar: "Tämä ystävyys ei kohuista horju"

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.