Nasima Razmyar kertoo uutuuskirjassa, että päätös osallistua tanssikisaan vaati häneltä todella paljon rohkeutta. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Nasima Razmyar kertoo uutuuskirjassa, että päätös osallistua tanssikisaan vaati häneltä todella paljon rohkeutta. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio

Kun Nasima Razmyar osallistui Tanssii tähtien kanssa -kisaan, hänen vanhemmilleen soiteltiin, miten loukkaavaa ja häpeällistä tyttären käytös on.

Jokainen Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun osallistunut tähtioppilas on epäilemättä jännittänyt kisaan osallistumista ja suorissa lähetyksissä tanssimista, mutta ehkä kaikkein eniten TTK on kuitenkin jännittänyt kansanedustaja Nasima Razmyaria. Hän kertoo tänään ilmestyneessä elämäkerrassaan Nasima (Tammi), että päätös tanssikisaan osallistumisesta vaati häneltä enemmän rohkeutta kuin mikään siihen mennessä. 

– Mietin asiaa monta viikkoa ja puhuin isän kanssa. Siis tämän – huom! liberaalin – isäni, joka ei tahtonut päästää edes koulun vanhojentansseihin, Nasima kertoo kirjassa. 

Nasiman isä Daoud Razmyar oli kirjan mukaan huolissaan siitä, että kisan jälkeen Nasima muistettaisiin vain tyttönä, joka osallistui tanssikisaan televisiossa. Vaikka isä ei sitä heti Nasimalle sanonut, todennäköisesti hän huolehti myös afgaaniyhteisön reaktiosta.

– Vanhemmilleni soiteltiin, miten loukkaavaa ja häpeällistä on sallia tällainen, ja sen tekee vielä mies, joka on ollut Afganistania rakentamassa – tässä häpäistään kaikki afgaanit.

”Tiedän, etten ikinä enää tule jännittämään niin paljon, tulee vastaan millainen esiintyminen vain.”

Isä kannusti tekstareilla

Tanssikisaan osallistuminen oli rankkaa niin fyysisesti kuin henkisestikin.

– Tiedän, etten ikinä enää tule jännittämään niin paljon, tulee vastaan millainen esiintyminen vain. Mahasta kouristi, hyvä etten oksentanut – se oli niin hirveää. Kun melodia alkoi, askeleet unohtui, ja kaikki ne kauhut, mitä pää voi tuottaa, demonit iskeytyivät mieleen, Nasima kuvailee elämäkerrassaan. 

Nasima sai paljon kannustusta suomalaisilta, valoisia sähköposteja ja kortteja. 

Myös omat vanhemmat pysyivät koko ajan tukena. Nasima maksoi isänsä puhelinlaskut ja näki niistä, että isä ei ollut säästellyt tekstiviesteissä, joilla Nasimaa saattoi äänestää jatkoon.

– Minulle hän tavallaan näytti, että toivottavasti loppuu tällä viikolla, kun se on niin rankkaa, ja lähetteli sitten niitä tekstareitaan, tueksi. Isästä tuli suurin fanini. Hän saattoi kertoa kaupan lihatiskilläkin, että tytär on mukana tanssikisassa ja äänestysnumero on muuten tämä.

Nasima Razmyarin pari Tanssii tähtien kanssa -kisassa oli Jani Rasimus. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Nasima Razmyarin pari Tanssii tähtien kanssa -kisassa oli Jani Rasimus. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Keskeyttäminen oli lähellä

Lopulta oman yhteisön painostus ja kisan kuormitus tuntuivat niin raskailta, että Nasima harkitsi kisassa lopettamista. Tuotantoyhtiöltä oli kirjan mukaan jo lupa vetäytymiseen.

– Mutta se lopulta ratkaisi, mitä äiti sanoi: ”Älä lopeta, ei anneta periksi.” Äidille kisasta tippumiseni oli isompi asia kuin minulle.

Tanssikisa toi Nasimalle ryhdikkyyttä kehoon ja uusia ystäviä elämään. Politiikkaan pyrkiessä kisasta oli kuitenkin myös haittaa. Nasima toteaa kirjassa, että kun hän tuli mukaan sdp:n riveihin, viihdejulkisuus oli liian tuoreessa muistissa eikä ketään kiinnostanut esimerkiksi hänen opintonsa tai hänen työnsä väkivaltaa kokeneiden naisten parissa.

– Muistan, miten yhdessä puolueen tilaisuudessa kevään 2015 vaalien jälkeen joku tuli sanomaan minulle, että he tuossa viereisessä pöydässä juuri puhuivat, että on se hienoa, kun joku voi tanssijalalla astua eduskuntaan. Ehkä joku pääseekin tanssimalla parlamenttiin!

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.